Reteaua Corect
octavian.hoandra
Octavian Hoandra
118 articole scrise
Octavian Hoandra

Hellwig, Johannis și Sindromul Emil Bobu

16 iunie 10:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzJY

Am găsit zilele trecute, într-un parc din Cluj o carte, care în copilărie, m-a fascinat. ”În fiecare zi e iarnă”, de Margaret Millar. Mi-a dat-o un băiat simpatic, care purta un tricou cu Nichita Stănescu.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Puitorul de plase și mine UDMR

Deși de mai bine de 20 de ani UDMR este stat în stat în țara noastră, abia acum pare că politicienii români au aflat asta, datorită unui moment scandalos petrecut zilele trecute. Acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!” - titrează presa… Despre ce este vorba?

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Măștile și slugile noilor dictaturi – o literatură pe care nu o (mai) scrie nimeni

Acum mulți ani, într-o zi de Marți 5 septembrie 1967 la Lima, în fața unui public numeros, în sala de conferințe a facultății de Arhitectură, doi dintre cei mai mari scriitori ai Lumii au avut o discuție pe tema romanului sudamerican. Dialog între doi uriași scriitori, oameni care au văzut cu ochii lor ce a însemnat tragica istorie a Americii Latine - de la cazul Padilla și Pinochet, la perioada lui Fujimori la longevitatea lui Fidel Castro - notează în 2019 Juan Gabriel Vasquez, unul dintre cei care prefațează cartea, ”Mario Vargas Llosa, Gabriel Garcia Marqez Dos soledades”, apărută de curând și la noi.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Greaua zvârcolire a lui Goethe în mormânt

27 martie 10:31 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzm3

„Adevărurile noi nu se văd în umbra minciunilor vechi”- spune marele German Johann Wolfgang Goethe. Noroc cu Deutsche Welle că ne reamintește unele lucruri pe care nu le mai luăm în seamă, de parcă n-ar exista: ”Mulți români pleacă din țară și speră să își facă o viață mai bună în străinătate. Aceștia muncesc ore întregi pentru a culege căpşuni şi sparanghel, dar sunt nevoiți să îndure iadul pentru câțiva bănuți.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Amar ca fierea e glonțul patriei

16 martie 10:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nziJ

„Noi vom cădea pentru patrie, oricum trebuie să cădem pentru patrie, nu avem de ales. Dulce ca mierea e glonţul patriei. Glonţ fabricat în schimburi de opt ore, de femei care râd şi îşi dau coate şi povestesc despre iubiţii lor, glonţul patriei, dulce, dulce ca mierea.”

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Între Unter den Linden și Ganz Unten

03 martie 11:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzeN

Recunosc că n-aș fi înțeles nimic din nebunia sângeroasă care se întâmplă, de unul singur. Doar privind zilnic la Tv imaginile teribile care se derulează, imagini insuportabile despre nenorocirea care li se întâmplă unor bieți oameni nevinovați aș fi spus, cu siguranță că trăiesc un coșmar și m-ar fi apucat disperarea. Norocul meu, al nostru, a fost că un domn ne-a explicat clar, că toate nenorocirile își au izvorul în faptul că Vladimir Putin se află acum, din punct de vedere al existenței sale, ”la sfârșitul virilității și este traversat de pulsiunea morții.”

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Diavolul și martirii lui, piticii de grădină

04 februarie 12:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz6S

„Din rob și schilod, Doamne m-ai făcut om liber și senior; din fricos și mișel, om îndrăzneț; din ființă a întunecimii, un ahtiat dupa lumină; și slobod a încerca senzația că nu-mi este interzis a năzui să mă port efectiv potrivit cu învățătura și vrerea Ta”. (Nicolae Steinhardt)

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Generații fără amintiri – prea mult patos, prea puțină cerneală

28 ianuarie 11:10 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz4w

Nu înțeleg de ce aproape toate reclamele difuzate de televiziuni sunt ba la farmacii, ba la medicamente. Cu siguranță că suntem, am devenit, fără să ne dăm seama, un popor bolnav.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

​Europa nulităților și a birocraților – deriziunea unui fals paradis

09 ianuarie 12:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyYG

„Cred că un pas important al Omenirii va fi cel al renunțării la Revelion. Când nu vor mai exista zile care să aparțină unei luni sau unui an, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ”. Oana Bogdan, membră a conducerii Plus, cea despre care Dacian Cioloș ne informa că este ”roata motrice din spatele partidului”.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

A la recherche de la souveraineté perdue

02 ianuarie 11:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyWr

În timp sărăntocii, au dus în ultimii ani o viață mizerabilă monotonă și deprimantă în casele lor, o grămadă de ”nimeni în drum” ai politicii și ai căpușelor economice la banii statului, via politicieni își fac vacanțele departe de ochii publicului. Au inceput, mai nou, sa-și schimbe obiceiurile. Pe langa clasicele destinații europene, aceștia au început să fie atrași de vacanțele pline de aventură, care, spun ei, ”le testează limitele”. Un fel de ”urcare a scroafei în copac”. Apelează, pentru asta, la firme specializate și scumpe: Remote Lands, care organizează călătorii de lux în Asia, Bruvion din LA; și companiei de lux Palm Beach Travel – firme care nu dezvăluie în ruptul capului numele scroafelor cățărate în copaci. Lumea care se întreabă cum au ajuns bogații să aibă, în pandemie, și mai mulți bani, când economia mondială, dar mai ales a României e în criză, așteaptă în zadar răspunsuri de la instituțiile statului. Vor mai avea de așteptat. Atâta timp cât partidele și-au pulverizat propriile ideologii, transformându-se în găști infracționale organizate, după reguli quasi-mafiote, începând cu lipitorii de afișe și terminând cu conducerea partidului, românului neînregimentat politic nu i-a rămas decât speranța că apartenența la Uniunea Europeană ne va salva.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Drumul spre societatea supravegheată și pedepsită. Arhetip cu Octavian Hoandră

26 decembrie 12:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyUB

Mă pregăteam să scriu despre cu totul altceva, - despre jurnalul lui Titu Maiorescu, dar o știre trimisă de un prieten m-a izbit în moalele capului:

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Atacarea pilonilor încrederii românilor

05 noiembrie 11:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyFH

Lucrările scriitorului albanez Ismail Kadare au fost publicate în peste 40 de țări. A fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură și în 2005 a primit premiul ”Man Booker International Prize”.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Transilvania prinsă în menghină (I)

03 septembrie 10:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nymJ

”Nu nenorocirile, crimele, boala sau moartea sunt cele care ne îmbătrânesc și ne ucid, - spunea Virginia Woolf -, ci felul în care privesc și râd oamenii sau urcă scările omnibuselor.”

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Mici deranjuri, între ochelarii lui Barna și vagonul lui Drulă

30 august 09:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nylr

Nu cred că cineva a uitat scena grețoasă, de cu ciocoism perfid, în care ”liderul” USR Dan Barna stârnit revoltă, după o întâmplare surprinsă de camerele de filmat în Parlamentul României. Barna a scăpat din greșeală ochelarii de partea cealaltă a mesei prezidiului și a refuzat să-i ridice, deși a fost atenționat discret de colega lui.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Din țara puțoilor întârziați. Arhetip cu Octavian Hoandră

18 iulie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny8N

Observ că nimeni, nici dintre politicieni, nici din ”opinia publică” nu și asumă eșecul pentru ”realizările” acestor puțoi obraznici, pluseriști, care delabrează țara. Asta demonstrează clar cum sunt pervertite si falsificate valorile cu care spunem intotdeauna in gura mare că ne place să trăim.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Să ucizi toate păsările cântătoare…

09 iulie 11:08 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny68

Scriu aceste rânduri și îmi vin în minte vorbe triste ale unor oameni care de-a lungul vieții și-au dobândit un loc special în construcția mea sufletească. Cele mai recente sunt cele ale lui Cornel Dinu: ”Încerc să visez frumos și pașnic la un viitor care nu mai e al meu”, scrie domnia sa, într un text recent. Încerc să fac același lucru, bucurându-mă că încă mai pot fuma la mine în casă, fără să-mi fie frică să nu fiu decoperit și deferit justiției.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Limacșii, forme de viață ale nefericirii. Arhetip cu Octavian Hoandră

25 iunie 09:29 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny20

Dacă am fi fost în vreun anume fel convinși, din fragedă adolescență, că greșim profund când învățăm că suntem născuți pentru a ne găsi propria fericire, atunci am fi primit, mulți dintre noi, prezența pe scena publică românească a unor forme de viață precum cele produse de neomarxismul Occidental, cu mai multă uimire și greață.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Nicușor Dan, Clotilde Armand, Anca Dragu – noile automate de șah ale lui Maelzel

13 iunie 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYa

Clotilde Armand se destinde. În timp ce mirosul îngrozitor învăluie Sectorul 1, din cauza deșeurilor neridicate , iar șobolanii se plimbă nestingheriți pe străzi, ca în ”Nosferatu”, (s.n.), primarul Clotilde Armand joacă șah. Alături de ea, Nicușor Dan, primarul Capitalei. Lângă Kasparov, pe scenă, se află Anca Dragu, președinta Senatului. „Șahul este o ocazie unică de a dezvolta armonios mintea copiilor, de a învăța importanța răbdării și planificării”, a spus în deschidere Anca Dragu.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Despre farmecul și sexualitatea piticilor de grădină. Arhetip cu Octavian Hoandră

Mă uit siderat la spectacolul politic, la oamenii din fruntea partidelor. Vorbesc despre țară, despre bunăstare, dar ceeace văd ei cu ochii minții sunt doar imagini cu femei dezbrăcate, șampanii în valuri, mașini scumpe, concedii și mâncăruri colorate, servite de chelneri cu spatele înclinat. Fără să-și dea seama, consumă un timp, ceeace pentru ei înseamnă a-și trăi viața adevărată.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Infarct de Ziua internațională a veceului

09 Mai 10:55 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxNz

A trecut, iată, pe neobservate, ”Ziua Inimii”. Ocazie cu care s-a vorbit iarăși doar despre boli, fumat și celelalte statistici cunoscute, conform cărora reiese că cei mai mulți dintre noi vom muri.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.