Reteaua Corect
bogdan.chirieac
Bogdan Chirieac
228 articole scrise
Bogdan Chirieac

Războiul corvetelor pe uscat

16 iulie 12:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nuIL

4 corvete pentru România în valoare de 1,6 miliarde euro. Licitație internațională, cu toată lumea bună: Naval Group din Franța, Fincantieri din Italia, Damen din Olanda. Bastimentele cu pricina urmează a fi fabricate în România, toate trei companiile fiind proprietare sau venind în consorțiu cu șantiere navale românești.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Gabriela Firea, statuie pentru Frans Timmermans între roiuri de țânțari

08 iulie 13:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nuGu

Grijulie cu imaginea cum o știm, nu m-ar mira ca d-na primar general Gabriela Firea să dezvelească într-unul dintre parcurile Capitalei, printre roiurile de țânțari, o statuie cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Un Summit mare cu un președinte mic

9 mai 2019. Un moment istoric pentru România. Liderii Uniunii Europene s-au întâlnit cu toții în inima țării, în orașul Sibiu. Hermannstadt, atestat documentar de vreo 800 de ani, reprezintă, în mic, Europa mare. Un oraș frumos, într-un cadru natural minunat, cu multe minorități naționale, cu monumente splendide, cu Mărginimea sa cunoscută deja de toată lumea. Un oraș care a strâns pentru 10 ore esența lumii civilizate.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Modelul european de numire a procurorilor șefi

04 martie 12:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nu6Q

Probabil că Guvernul Dăncilă trebuia să dea o Ordonanță de Urgență pentru schimbarea modului de numire a procurorilor șefi și procurorului general, imediat după ce d-na Kovesi a aterizat la București.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Nord Stream 2 - noul pact Ribbentrop-Molotov?

24 februarie 13:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nu4q

Astăzi, 24 februarie, au loc alegeri în Republica Moldova. Miza este federalizarea țării. La 15 ani distanță, există toate șansele să se pună în practică planul Kozak. Acesta prevede ca Moldova și Transnistria să formeze un stat federal, partea transnistreană fiind însă integral sub control rusesc.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Cea mai înaltă funcție din România

22 februarie 13:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nu45

Răsfoind Constituția, ați putea crede că, în România, cea mai înaltă funcție este cea de președinte, urmată apoi de cea de președinte al Senatului, președinte al Camerei Deputaților, prim-ministru...

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

România, poligon de teste pentru SUA?

30 ianuarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntWU

Roger Stone, vechiul prieten al președintelui Donald Trump, a fost inculpat vineri, în ancheta privind Rusia din timpul prezidențialelor din 2016. Vă imaginați, probabil, că s-a acționat precum în filmele americane: procurorul, incoruptibil și fără legătură cu politica, l-a sunat pe politicianul veros, care s-a prezentat în fața autorităților, înconjurat o armată de avocați, care l-au scos din pușcărie în doi timpi și trei mișcări. Procurorul de caz rămâne să lupte singur împotriva tuturor - tuturor înseamnă Sistemul - pentru a dovedi vinovăția Politicianului în faţa Curții cu Juri. Ei bine, nu a fost așa.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Viorica Dăncilă: omul, politicianul și deontologia

22 ianuarie 12:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntUs

Într-un cotidian online deținut de un distins trust elvețian a bubuit știrea. Deontologie curată. Trecem peste faptul că acest gen de informație încalcă toată legislația în vigoare: GDPR, dar și legile umanității...

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Brexitul - un fake news?

18 ianuarie 12:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntTu

Ceva grav și nemaiîntâlnit se petrece astăzi la intersecția dintre lumea reală și lumea virtuală. Noi, în România, ne plângem că țara a fost victima unui experiment, desfășurat cu cele mai bune intenții - lupta împotriva corupției - care a eșuat într-o operațiune rudimentară și brutală de poliție politică, tipică anilor 50. Avem impresia că noi, românii, suntem defavorizații soartei, că aici se experimentează lucruri, noi fiind un fel de cobai ai lumii occidentale.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Ce așteaptă România de la președinția Europei

02 ianuarie 13:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntOs

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoiește că Guvernul de la București înțelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de 6 luni. ”Din punct de vedere tehnic România este foarte bine pregătită pentru misiunea de 6 luni”, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sontag. ”Dar cred că guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezideze țările UE. Acțiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alții și o dorință puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva” a mai spus Junker.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Salvele de tun care ar trebui să trezească Bucureștiul

28 noiembrie 12:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntF6

Când vorbim despre război în Marea Neagră nu ne referim la legea offshore, în care politicienii români au reuşit din nou să văduvească România de zeci de miliarde de euro. De data asta, războiul este cât se poate de real.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

La moartea unui patriot, Mihnea Constantinescu

20 noiembrie 12:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntCH

Majoritatea românilor nu au nici cea mai mică idee despre felul în care Mihnea, profesionistul desăvârșit, omul elegant și discret, și-a servit patria. Lumea nu știe cum Mihnea a contribuit la integrarea României în NATO, la integrarea în UE, la realizarea parteneriatului strategic. Ambasadorul Mihnea Constantinescu a iubit atât de mult România, încât nu a plecat ani de zile la posturi în străinătate. Și l-au dorit ca reprezentant al României și Washingtonul, și Londra, și Parisul, și Berlinul. Aflați toate aceste lucruri la trecerea sa la cele veșnice, fiindcă atunci când era în viață Mihnea nu ar fi conceput să i se recunoască vreun merit. Știu că pare absurd în societatea românescă de astăzi, otrăvită de ură și de ipocrizie. Mihnea însă părea din altă lume. Munca lui pentru România a fost o misiune sfântă.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Ce se va întâmpla după 10 august?

27 august 13:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntcQ

Ca să știm ce se va întâmpla ar trebui să înțelegem de ce a avut loc 10 august. Încercăm o analiză obiectivă, dând deoparte propaganda, uneori ridicolă, alteori isterică, legată de evenimente. Analiza de mai jos se bazează pe multe informații externe, atât cât am putut avea acces la ele, și cât mi-au fost oferite uneori, cu scopul probabil de dezinformare.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Cambridge Analytica- atacat de statul paralel american?

29 martie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nssU

Întâmplător, președintele Donald Trump a avut nevoie de mai bine de 15 luni pentru a prelua puterea conferită de poporul american. Acest lucru a avut loc în noaptea de joi spre vineri, când Donald Trump l-a schimbat pe consilierul pentru Securitate Națională, H.R. McMaster, cu fostul ambasador al Statelor Uwnite la ONU, John Bolton. Se pare că statul profund american “deep state”, după schimbarea ministrului de Externe, Rex Tillerson, se mai sprijinea doar în generalul McMaster. Șocant este că ambasadorul Bolton a lucrat strâns cu ... Cambridge Analytica. Cu 72 de ore înainte de schimbare, presa și bursa s-au inflamat într-un scandal mondial ce zguduie întreg spațiul virtual și implicit aruncă în aer lumea reală. Dar să explicăm mai pe larg despre ce este vorba.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Când își mută România ambasada la Ierusalim?

12 decembrie 12:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrXa

Decizia președintelui Donald Trump de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, în conformitate cu dorința exprimată de statul evreu, a provocat reacții isterice, inclusiv în unele media americane: “a înnebunit Trump!”, “Trump dă foc Orientului Mijlociu!”, “Trump iresponsabil!”.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Pe cine sună americanii la București

24 noiembrie 13:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrRV

În toată nebunia războiului româno-român, cum credeți că se informează partenerul strategic american în legătură cu ce se întâmplă la București?

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Marea debarcare chineză de la Marea Neagră

08 noiembrie 13:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrNb

Una dintre marile oportunități risipite de România după 1989 a fost relația privilegiată cu China. Din 1968, când fosta URSS nu a reușit să intre și în țara noastră, așa cum a făcut-o în Cehoslovacia, datorită avertismentelor venite de la Beijing, România și China au dezvoltat o relație mult mai profundă decât lăsau să se vadă contactele politice sau schimburile comerciale.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Lupta pentru bănci în UE

16 iulie 10:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nraO

Luni dimineață, presa semnificativă din Europa și Statele Unite - Financial Times, New York Times, Le Temps - anunța, pe prima pagină în edițiile de print, că noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, încearcă, cu disperare, să schimbe legislația și să ofere facilități pentru ca băncile din City of London să se așeze la Paris, nu la Frankfurt, în Germania.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Trump al Estului

09 iulie 13:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr8v

Președintele SUA, Donald Trump, a făcut o bună impresie țărilor din Est, reunite la Summit-ul de la Varșovia. O inițiativă poloneză, Summit-ul celor Trei Mări - Baltică, Neagră și Adriatică - a reunit 12 state, majoritatea membre NATO, împreună cu președintele american.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Relația cu America, pusă la frigider

28 iunie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr4y

Întâlnirea Iohannis-Trump a reprezentat o uriașă deschidere a Americii față de România. În 8 ani mandat ai administrației democrate la Casa Albă președintele Băsescu s-a întâlnit o singură dată cu președintele Obama, într-o vizită neoficială, când, teoretic, s-a văzut cu vicepreședintele Joe Biden. Iar în timpul întâlnirii celor doi, a crăpat USA și Barack Obama și a făcut cunoștință cu Traian Băsescu, președintele României cu capitala la... Budapest.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.