Reteaua Corect
adina.anghelescu
Adina Anghelescu
167 articole scrise

Schema frauduloasă a „băiatului deștept din sănătate”

18 noiembrie 10:38 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAtm
download.jpg

Primul dosar trimis de Parchetul European (EPPO) la instanță, aflat acum în curs de judecare în cameră preliminară la Tribunalul București, devoalează o schemă infracțională de mare amplitudine, care cuprinde firme din România, Spania, Portugalia și Cipru. Protagoniștii, conform datelor aflate între coperțile dosarului, sunt afaceristul Cătălin Robertino Hideg, patronul firmei Sanimed Internațional Impex SRL, societate comercială care, alături de Hideg, a fost inculpată ca persoană juridică în acest dosar. Cazul a fost instrumentat de procurorul european delegat în cadrul EPPO, Irina Constantin.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Neputința lui Rafila în timpul domniei lui Curcă-Împărat

06 septembrie 10:14 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA7K

Pe Șoseaua Vitan Bârzești, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, o instituție strategică pentru sistemul judiciar din România (și nu numai!), este la un pas de implozie și nimeni nu face nimic pentru a-l aduce la standarde moderne, internaționale. Dimpotrivă, totul acolo este dictatură. Iar Ministerul Sănătății, sub bagheta profesorului doctor Alexandru Rafila, nu taie în carne vie pentru a scoate din șocul traumatic prelungit personalul care lucrează acolo.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Soluție pentru ieșirea din criza energetică

12 august 12:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA0B

În februarie 2022, Ucraina a fost invadată de ruși. În martie, se prefigura deja criza majoră în care au intrat România și majoritatea țărilor de pe mapamond, după ce prețurile la gaze și combustibili au luat-o razna, într-o creștere alarmantă care a făcut ca facturile să explodeze (n.a. – în România fiind ales cel mai prost moment pentru liberalizarea prețului la energie!), iar produsele au ținut și ele pasul cu aceste scumpiri, multe devenind prea puțin accesibile pentru oamenii care nu au venituri mari, ba unii nici măcar la limita asigurării unui trai decent. Acestea fiind scrise, am să vă povestesc o scurtă odisee legată de modul în care (nu) gândesc și (nu) acționează cei care ne conduc destinele în cel mai stupid mod cu putință.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

La IICCMER colcăie carcalacii. Avea dreptate Păunescu, cândva: “Eternitatea dobitocilor e pesimistă!

22 iulie 09:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzU8

Carcalacii nu gândesc. Doar caută să invadeze un teritoriu care nu le aparține. Tot așa și cei care încearcă să reînvie cenzura unei manifestări culturale cum este cea prin care fiul lui Adrian Păunescu, Andrei, vrea să ducă mai departe, ca un pod peste timp, Cenaclul Flacăra. În amintirea tatălui lui, pentru generația asta! Pentru cea de atunci, din care fac și eu parte, Cenaclul a însemnat oxigen. Dincolo de orice ”propagandă” pe care cei de la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) o văd a fi toxică și plină de ”propagandă comunistă”.

Citeste mai departe »

Lansare de carte – „Urmăritori și urmăriți”. Ce a descoperit SRS în arhivele Securit['ii

11 iunie 09:57 Publicat in Arts Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzIp
Coperta_Fata Urmaritori si urmariti agoramag-300x300.jpg

“Eu sunt a patra generație. Am 14 ani. Imediat după vârsta de 16 ani, străbunicul meu, doctorul Vasile Dogariu, bunicul meu, Mircea Stănescu, fratele lui, Mihai Stănescu și tatăl meu, Sorin Roșca Stănescu au intrat în vizorul serviciilor secrete. Oare mi se va întâmpla și mie peste 2-3 ani? Citind această carte și urmărind dezvăluirile din ea mă trec toți fiorii. Ce se întâmplă? Toate neamurile noastre de sex masculin devin periculoase pentru siguranța națională a României? Ce mă așteaptă? Să mă neliniștesc sau nu?

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Cazurile Piedone și Oprescu. Argumentum a contrario!

18 Mai 08:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzB5

Sorin Oprescu: “Cătușele sunt pentru a demonstra oamenilor că există cineva care are forța și disponibilitatea de a se întoarce către toți… N-am crezut că trec anii ăștia care au trecut peste mine ca să ajung într-o situație… Mă cunoaște vreunul, am aranjat vreodată ceva? Am cerut confruntări procurorului de caz… Nu se poate”.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Străini în noapte. Noaptea minții!

19 aprilie 10:35 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzsU

Sărită de pe ax a ajuns să fie lumea în care trăim! Fără repere, fără valori autentice, fără educație, fără rușine, fără bun simț… Plină de lăcomie, de ipocrizie, minciună, ură, narcisism. Fără dreptate, fără patriotism, fără politețuri, fără finețuri… O lume abrutizată, contorsionată sub povara sărăciei majorității strivită sub aura prosperității unei minorități căreia îi pasă doar de vârful piramidei pe care a cucerit-o cu persuasiune, bani sau sclavageală cât cuprinde pe lângă importantele personaje ale momentului. Cică nu mai există sclavie. Ha, ha, ha!

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

„Gia mura, mura, ce mișto…”

04 aprilie 10:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzoA

Scandalul ultimelor zile, cu casa RAPPS-ului și plecarea lui Traian Băsescu după ce instanța i-a pus eticheta definitivă de colaborator al fostei Securități, scoate la iveală mizeriile trecutului unui fost președinte care a reușit performanța de a trece prin sita CNSAS-ului ca prin brânză, de mai multe ori, și – uite-așa! – a condus țara timp de 10 ani.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Atenție! Se pune la cale crearea informatorului-denunțător de tip nou, cu imunitate absolută

11 februarie 11:13 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz8T

Toată lumea știe că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Sub masca bunelor intenții ale Uniunii Europene și grija negrănițuită față de binele și bunurile cetățenilor ei, UE a dat o Directivă – 2019/1037 a Parlamentului European și a Consiliului din data de 23 octombrie 2019 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii. La noi, repejor, proiectul de lege – făcut la inițiativa a 39 de parlamentari USR și a unuia găsit de ei de la PNL, ca să facă numărul de 40 pentru depunerea documentului – se vrea a prinde forță legislativă cât mai repede, chiar dacă calcă totul în picioarele, în numele UE.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Keep calm, Chiș!

10 februarie 11:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz8C

Atunci când magistrații ajung să gândească și să spună lucruri trăsnite, e grav. Când ajung să facă asta în ditamai forul suprem al magistraturii, e și mai grav. Este extremă urgență!

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Jandarmii și Iosefina

23 decembrie 10:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyTQ

Toată lumea vorbește despre ceea ce s-a întâmplat în 21 decembrie 2021. E cât se poate de firesc, având în vedere nefirescul situației. Jandarmeria a făcut un memorabil pas înapoi, eschivându-se și lăsând paza porților Parlamentului de toată izbeliștea. Rușinos. L-am auzit pe col. Cătălin Stegăroiu (boss peste DGJMB) și mi s-a părut total dezorientat – sau așa o fi el în starea de permanență! – cum explica jurnaliștilor că situația a fost “sub control” și că ar trebui să ne bucure pe toți modul în care au ales să ”acționeze” jandarmii, pentru că nu s-au numărat victime după incident.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Justiția de Disneyland

11 noiembrie 10:34 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyHn

În timp ce politicienii se frământă să formeze un guvern roșu-galben care, zice-se, va salva țara de la colapsul sanitar și economic, pe mine mă deranjează că Justiția e lăsată la urma tuturor priorităților. Și asta nu e bine deloc. PSD nu vrea Justiția, vrea Finanțele. PNL vrea Justiția, dar nu știe ce o să facă cu ea și pentru ea, așa că pe palierul ăsta împărțeala convine tuturor.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Radiografia unei țări aflate la un centimetru de anarhie. Cauze și efect

11 octombrie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyy9

Guvernul a picat. Ce facem cu țara? Acesta e întrebarea! Scriu, și – în timp ce scriu – aud întruna sirenele ambulanțelor pe străzi. Întruna. Acesta a fost motivul pentru care m-am hotărât să pun, acum, în debut de editorial, câteva întrebări care-mi stau în cap de ceva timp. Și să îmi înțelegeți revolta.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Ce făcuși, Stelică? Mai răsfoiește Constituția din când în când!

15 iulie 10:49 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny7W

Agitatul domn avocat care păstorește, vremelnic, Justiția din România a luat-o rău în barbă. CCR i-a făcut KO propunerea legislativă de modificare a legii prin care puteau promova la DIICOT și DNA procurori cu doar 7 ani vechime. Adică, doar 4 dacă este să scădem cei doi ani de INM plus anul de stagiatură. Ceea ce, desigur, mulți dintre magistrați nu vedeau cu ochi buni. Nici Înalta Curte, nici CSM-ul. Dar Stelică și ai lui rezistă! Și planurile lor la fel. La CCR a fost 5 la 3, așa se aude. Adică, majoritatea care a considerat că ceea ce vrea ministrul Justiției nu se pupă cu ceea ce ar trebui să se numească profesionist cu experiența necesară pentru a lucra la două structuri specializate, cum sunt DIICOT și DNA.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

La zi de sărbătoare, prin mărăcinii Justiției!

05 iulie 11:17 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny4I

“Într-o lume ideală, părțile ar trebui să contribuie onest la administrarea probatoriului necesar aflării adevărului, iar judecătorul să administreze orice probă care duce la acest final, chiar dacă a fost propusă cu întârziere (…) Judecătorul mai trebuie să vegheze la apărarea drepturilor părților din proces, în special a dreptului la apărare, asigurându-se că fiecare parte beneficiază de o apărare adecvată (…) Justițiabilul trebuie să știe că, pentru judecător, el nu este un simplu dosar(…)”. Ce frumos și aplicat scria doamna judecător Andrea Chiș în 2015, cu ocazia Zilei Justiției, când ocupa funcția de magistrat al Curții de Apel Cluj și era vicepreședinte al filialei AMR.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Șobolanii din Justiție sunt #rezistenți. Cine și când o să înceapă deratizarea?

11 iunie 10:41 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxXQ

Observ, cu regret și maximă lehamite, că haștagiștii ăștia, care au pus mâna pe Justiție și vor să o transforme după chipul și asemănarea lor, forțează peste limita admisă principiile Statutului de Drept. Îl auzeam deunăzi pe ministrul lor, Stelică Ion, cum făcea el trimitere, din prepuțul gândirii, la decizia absolut trăsnită (ca să nu zic tâmpită!) a Curții de Apel Pitești care a desființat, cu de la sine putere, Secția de Investigare a Magistraților. Știți povestea, nu o mai reiau. Evident că o asemenea decizie nu stă în picioare, dovadă că CCR a și tras un pumn în plex celor care vor să ne inoculeze ideea că CJUE însăși ar fi dat acest verdict.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Legenda lui Arthur și a ucigașilor lui. Dacă Arthur ar fi fost om și nu urs…

07 Mai 11:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxNc

A fost odată ca niciodată, pe când încă mai făcea bradul conuri și lumea mall-uri, o splendoare de urs carpatin. S-a născut la noi, în Covasna. Când a mai crescut și s-a făcut cunoscut printre oamenii locului și ai vânătorimii din România, ursul cel frumos, cu blana de ciocolată și nările fremătând în căutarea fragilor din ce în ce mai greu de găsit într-o societate de consumatori, a fost și botezat.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

În atenția CSM. Copy-paste de repartizare “aleatorie” la completul negru: dosarul “Ferma Ciurel”

29 decembrie 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxa6

Doar naivii pot crede că, odată cu declanșarea verificărilor făcute de ÎCCJ la… ÎCCJ pe repartizarea aleatorie a dosarului “Ferma Băneasa” și a altor cauze, vor ieși la iveală mizeriile sistemului făcute, de-a lungul timpului, prin această procedură cu hibe ascunse, securistoide. Când ei se controlează pe ei nu am nicio îndoială că un astfel de control nu ar putea avea drept țintă decât îngroparea modalităților obscure prin care acest sistem a putut dirija dosarele cu greutate la un anume complet. Cum ar fi completul în care Ionuț Matei este boss-ul judecății definitive!

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Cazul Roșu. Radiografie la sânge după o execuție cu sânge rece

21 decembrie 12:41 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx7R

Voi intra abrupt în subiect, fără menajamente față de “onorabilul” complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a masacrat Statutul avocatului și l-a adus, zilele trecute, la o stare de vulnerabilitate care pune în pericol, mai mult ca oricând, statul de drept. Teroarea a fost instituită. Dreptul la apărare e în pericol major.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Cu dosarul 10 august pe… Pian! Urmează concertul în La major opus 10 de la instanță!

10 august 10:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwuG

Pian a murit, Pian a fost, în sfârșit, înmormântat. Jandarmeria a fost chemată la datorie. La datorie era și în 10 august 2018, ca și acum, 9 august, la înmormântarea lui Florin Mototolea zis Pian. Și multă lume a rămas dezgustată de modul în care poliția a ales tactica negocierii și a protecției preventive, cică, la vedere, la priveghiul și funeraliile șefului de clan al Duduienilor. Având imaginea celor două evenimente la distanță de doi ani, am observat niște lucruri care nasc câteva comentarii.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.