Reteaua Corect
stelian.tanase
Stelian Tanase
795 articole scrise
Stelian Tanase

Sfântul Ion, gata cu sărbătorile

07 ianuarie 13:49 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcD

Astăzi este Sărbătoarea Soborulului Sfântului Ioan Botezătorul ziua în care creștinii ortodocși și greco-catolici il cinstesc pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan. Ioan este nume iudaic: „Iohanan” prescurtare de la “Iehohanan” și înseamnă „Dumnezeu s-a milostivit”. Aproape 2 milioane de români poartă numele de Ion, Ioan, Ioana sau diferite variante ale acestora: Ionel, Nelu, Ionuț, Ionica, Ionela, Nela, Oana, etc

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Totuși e Boboteaza

06 ianuarie 12:27 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcd

E Boboteaza, mare sarbatoare crestina.Pe data de 6 ianuarie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă și cea Greco-Catolică sărbătoresc Botezul Domnului Isus Hristos, sau Boboteaza, zi care marchează și sfârșitul Sărbătorilor de iarnă. Ne apropiem de mijlocul iernii, și în general, în această perioadă, iarna își arată colții, fiind foarte frig, chiar ger de crapă pietrele, de unde și expresia “gerul Bobotezei”.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Vremea statuilor

23 iunie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwgV

În 1948, partidul a hotărît să termine cu trecutul. În mai multe pieţe se găseau imortalizaţi, în piatră sau bronz, mari figuri istorice. Ele marcau faptul că Bucureştii nu au apărut pe hartă odată cu regimul adus de tancurile sovietice. Avea o lungă istorie şi mari oameni. Or, comuniştii se răfuiau cu trecutul, în numele luptei de clasă, iar statuile aminteau copios de acest trecut. Ideea lor a fost să demoleze statuile – li se păreau prea reacţionare. De altfel, purtătorii vii ai acestui trecut, umpleau închisorile. Viceprimarul Constantin Doncea, a dat ordin să fie demolate. Cine era Doncea? Agent sovietic GRU, fost lider al grevei ceferiştilor din 1933, brigadist în Spania, paraşutat în Romania la 19 august 1944. Un fanatic, un zelos.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Istrati în capcana istoriei

17 aprilie 13:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvYo

Panait Istrati, « Gorki al Balcanilor » cum l-a numit Romain Rolland, este azi relativ uitat. In urma cu aproape 100 de ani a fost o figura de nivel european, intii ca scritor de succes in Franta mai ales, apoi ca militant al unor cauze politice-ideologice și furnizor – pe marginea lor – de scandaluri oglindite abundent de presa timpului. Materialul apărut despre viața si opera lui Panait Istrati este relativ sărac, editurile nu se preocupa de scotocirea activităților lui și nici institutele de cercetare.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Nimeni cu pseudonime

20 martie 14:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvQw

M-am așteptat ca in condițiile dramatice in care aceasta pandemie ne obliga să traim cu totii – miliarde de oameni- ticăloșia să scadă. Josniciile, atacurile la persoana, violentele fizice si verbale sa scada. Constat că dimpotriva.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Votul de azi din Parlament

12 martie 13:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvO6

Aseara la „Legile puterii”cu Denise Rifai pe Realitatea Plus. (scurt extras )
”Pariul meu este că guvernul va trece mâine. Și PSD este interesat să treacă. PNL își va vota Guvernul. Nici Orban nu vrea anticipate, cred, nici nu se mai pot face, în situațoa de față, trebuie să ne luăm gândul.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Informatorii Securității și urmașii lor

06 martie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvMl

Povestea lui Vlad Voiculescu este incurcata rau.Lumea s-a repezit sa dea verdicte umora, pe impresie, in graba, avind un subiect care pare simplu. In plus intoleranța in lumea romanească este maxima, ratiunea minimă. Facebook-ul s-a umplut de incriminari, studiourile teve de asemenea. Nicio nuanta, nicio analiza. Si nu daca a citit cineva la CNSAS dintre toti expertii aparuti peste noapte vreun doada de rete, adica de informator. Nu mai zic de mediul politic- unde intervine competitia pentru putere.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Dosarul coronavirus

27 februarie 14:11 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvK0

Bravii sărăntoci – cei care își număra bănuții de la o pensie la alta – au mai gasit citeva firfirici sub plapumă și au năvălit entuziaști dupa pradă. Au luat cu asalt moll-urile cu intentia de a goli rafturile. Am mai vazut asta intr-un desen animat cind dupa o navală a furnicilor nu a mai ramas nimic. Cumpăratorii isterizati au ras rafturile de sticlele de ulei, pungile de făina și mălai, boxurile de apa plata. S-au batut apoi la caserie, s-au injurat, lovit, impins…Nu s-au atins de sapun, prosoape, detergenti, pasta de dinti…

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Scrânciobul

26 februarie 12:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvJD

Cind ceva incepe prost se termina si mai prost. Așa și cu guvernul Orban 2. Un fel de guvern menit să pice, nu să scoată țara din criză. Jocul la ceacealma nu a tinut. PSD s-a baricadat cu ceata de parlamentari pe care o mai are și luptă în tranșee pentru supravietuire. Liberalii au crezut că pesedeii sunt o pradă ușoară. Deja jubilau în apariții teve, în conferinte de presa, pe unde se putea. Liderii PNL (destui de mîna a 7-a, sincer) și-au zis că PSD e deja mort. Așa se face că au uitat realismul și prudența. Cînd pierzi contactul cu realitatea te asteaptă sigur înfrîngerile. Scrinciobul care te-a purtat sus coboară vertiginos.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Timpi morți

25 februarie 13:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvJl

Presupunere mea avansată cu destul timp in urmă, se pare că – din păcate- se adevereste. Am spus că sunt sceptic ca vor fi alegeri anticipate. Nu am vrut sa fiu cobe, dar ceva mi s-a parut suspect și neclar.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Iarna și Guvernele Orban

10 februarie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvEU

Cum a picat guvernul Orban (1) a venit iarna! Zăpada, viscol ger, șosele blocate, frig în case.. Atmosfera s-a schimbat brusc. Ce coincidență! Ni se trage de la Urmuz, Cugler si Ionesco. Demult nu a mai fost o asemenea confuzie politica in lumea românească. Desi desenul s-a limpezit intru-citva după aparitia din spuma marii a guvernului Orban bis, totuși ce urmează e departe de a fi previzibil. Nimeni nu garanteaza că scenariul născocit la Cotroceni (peste capul lui Orban – un realist) se va derula exact așa cum a fost scris.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Orban vs. Iohannis

06 februarie 13:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvDR

Cred că multă lume e contrariată de ce s-a intimplat ieri. Spectacolul oferit de tenorii clasei politice a fost cu dus și-ntors. Liberalii știau de o săptămină că vor cădea de la guvernare. Nu a fost un secret pentru ei tărășenia care se pregătea.Cel mai bine informați au fost adversarii lui Orban din partid. Ei au impinzit PNL toată saptamina cu asa-zise informatii, zvonuri, scenarii. Fuseseră informati de la Cotroceni cum vor merge lucrurile sau niste binevoitori au strecurat informația caderii lor pe la bufetul Parlamentului? Totul a fost pină la urma o ocazie oferită lui Orban de a ține un discurs de adio. Vorbeste bine, are un glas bun, de bariton, are vorbele cu el. In plus s-a televizat și l-a văzut o țară întreaga vorbind. Alt succes ieri, liberalii nu au avut. Au cam încasat-o! Lumii nu îi plac invinșii, cei slabi, cei care părăsesc scena. Cazul liberalilor orban 143acum.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Bizanț &Cotroceni

05 februarie 12:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvDu

S-a ajuns la punctul critic, acu’e-acu! PNL și PSD au cam încurcat in pașii de dans pe care încearcă să îi execute sub ochii unei asistențe care nu mai pricepe nimic. Lipseste virtuozitatea. Arta manevrierănu strălucește, aș spune că dimpotrivă. Diferențele dintre scopuri, mijloace, și mai ales declarații sunt foarte mari.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Video - o plăcere interzisă

04 februarie 13:17 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvD8

Imaginea pe care lumea romanească și-a format-o cu privire la Occident in anii 80 a fost falsă, confuză și caricaturală. Nu e de mirare. S-a format in apartamente de bloc supraaglomerate, în pivnițe, in mansarde, in garaje – pe ascuns – în vizionari video nesfirsite puse la cale de afaceristi improvizați, primii capitalisti autohtoni. Emisarii acestei imagini inexacte erau Rambo, Agentul 007, etc. Mii de conationali se aruncau in Dunăre să ajungă in acest Occident imaginar. Filmele video au pătruns în mase in anii 80. Acest Occident inexistent, de basm, s-a dovedit mai tare decit propaganda Regimului.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Brexit

31 ianuarie 12:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvC4

Pină mai ieri – cind am vazut imagini in direct de la Bruxelles- nu am crezut că Marea Britanie va părăsi UE. Am presupus că rațiunea va triumfa și forțele pro-UE din UK (cca 50%) se vor uni si vor reusi să oprească această nebunie. Că Parlamentul, partidele, liderii politici responsabili, mass-media, societatea civila, protestele, apelurile unor personalitati f vizibile in UK, reacțiile negative ale Scoției si Irlandei de nord vor reusi să întoarcă situatia. Am sperat intr-un nou referendum. Etc. Și totuși Brexit-ul s-a produs.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Ia la pensii speciale

30 ianuarie 12:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvBL

Ma incearcă sentimente amestecate față de spectacolul pe care l-am văzut ieri in Camera Deputaților. Liberali și pesedisti au votat cot la cot, intr-o complicitate deplină, tăierea citorva pensii speciale. Această frăție m-a facut sa ma gindesc la interesele electorale ale celor două partide.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Ceaușescu, un altfel de ...escu

27 ianuarie 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvAH

Prezența a lui Ceaușescu la vîrful statului a fost un teribil accident în istoria României. Efectele – devastatoare. Au fost scene de un umor nebun în tot timpul dictaturii ceaușiste. Pe lîngă aspectul sumbru, terifiant, înfricoșător, dictaturile oferă și un comic nebun prin situațiile absurde pe care le provoacă.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Piesa are trei acte

26 ianuarie 13:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvAn

Un bun amic mă întreaba de ce sunt împotriva alegerilor anticipate? Nu sunt!!!Dimpotrivă. Cred ca este cel mai bun moment ca liberalii mei să le provoace. PSD ar inregistra o înfringere fără precedent. Aici a dus sultanatul lui Dragnea. Urnele de vot ne-ar scuti pentru zece ani să îi mai vedem la putere pe pesedei. In 2016-2019 ne-a trecut glonțul pe la ureche.Era sa na facem frati cu Putin și Erdogan.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Al doilea om în stat

23 ianuarie 11:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvzG

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu zice că nu il mai susține pe Theodor Meleșcanu si că are 4-5 candidati pentru post. Nicio surpriză la liberali.Ei ei vin la potou cu Alina Gorghiu!!! Să fie sănătoși și să le rămînă osu-n gît! zicea aseară un vechi liberal la telefon, cam enervat, comentînd știrea. Povestea e simplă.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Suitul la cap

19 ianuarie 12:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvyl

Cum să-mi explic întorsatura pe care a luat-o politica la Bucuresti in ultimele zile, decit prin aceea ca lui Iohannis i s-a suit tare la cap!? Totul a intrat in ceață. Întrebat la ultima sa apariție în fata presei dacă Orban va fi desemnat premier și dupa prima sabordare a Guvernului, Iohannis hîtru (pe urmele lui Iordache) a cerut alta întrebare!!! A refuzat să răspundă. Concluzia este la mintea copiilor. Orban nu va fi desemnat premier încă o dată. Iohannis nu a dorit să se angajeze public că il va alege iar premier pentru a nu i se reprosa mai tirziu ca a mințit în direct milioane de telespectatori. S-a înțeles ce era de înțeles.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.