Reteaua Corect
Dan.Chitic
Dan Chitic
105 articole scrise
Dan Chitic

Greva fiscală

03 septembrie 11:33 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBR3

Se tot vorbește în ultima vreme despre creșterea impozitelor, a TVA-ului, a tot ce înseamnă biruri și taxe în România. OK, vor crește, e sigur, dar DE CE?

Citeste mai departe »

Greva fiscala

31 august 08:25 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBPZ
greva-fiscala.jpg

Se tot vorbește în ultima vreme despre creșterea impozitelor, a TVA-ului, a tot ce înseamnă biruri și taxe în România. OK, vor crește, e sigur, dar DE CE?

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre o posibilă cauză a dezastrelor și tragediilor din ultima vreme - Sistemul de "caste"

28 august 11:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBPe

În postarea de azi nu voi vorbi nici despre mijloacele prin care s-au produs dramele din ultimele zile și nici măcar despre efectele acestora, cumplite la nivel personal și social și mimate și ineficiente la nivel instituțional. D-aia nu vorbim azi nici despre beizadele, polițiști indolenți sau autorități publice corupte și incompetente. Ci vorbim, fără „teorii ale conspirației” ci doar pe baza unor observații, despre ce cred că este cauza tuturor acestora, despre rădăcina răului.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Planeta mică consumă planete mare

27 august 09:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBON

Știu, unii mă veți întreba „ce legătură are Sulla cu prefectura?”
Alții vor fi spus deja de la citirea titlului că e o „sumă a teoriilor conspirației”, catalogându-mă deja ca paranoic. Iar administratorii rețelelor de socializare o vor cenzura din minutul 1 al publicării.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre BRICS+, sau cum Planeta Mică (reprezentată de G7 sau „lumea civilizată”) a pierdut

25 august 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBOu

Ultimele trei zile au confirmat pe deplin tot ce am spus (și părea „nebunie”) în ultimul an și jumătate: SUA și ce a mai rămas din imperiul său, ce am numit „Planeta Mică”, au pierdut pentru totdeauna supremația lumii.
Zilele de 22-24 August 2023 au fost punctul de cotitură, punctul de rupere al dominației mondiale a SUA, momentul de la care „Planeta Mică” a pierdut iremediabil controlul și autoritatea asupra fostelor lor colonii, și odată cu aceasta, supremația politico-economică.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Soroș părăsește Europa. Însă nu și Balcanii!

17 august 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBM2

Începe asaltul asupra ultimei redute de normalitate din această parte a lumii!

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre o țară eșuată cu oameni eșuați

29 iulie 09:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBGv

Scandalul azilelor groazei a atras demiterea a doi miniștri, a unor prefecți și subprefecți, a unor șefi de deconcentrate, și a altor autorități ale statului român. Măsuri corecte, necesare. Dar nu suficiente! Măsuri care confirmă o dată în plus faptul ca statul român este un stat eșuat.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

#DemisiaROG!

19 iulie 10:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBDF

O să încep enunțând concluzia: în situația în care generalul SRI Anton Rog nu este chemat în fața comisiilor de control ale SRI din Parlament și demis chiar zilele astea, săptămâna asta, înseamnă că cele spuse de acesta constituie însăși politica oficială de stat a României!
Mai pe scurt: nedemiterea lui Anton ROG echivalează cu declararea oficială a unui regim dictatorial în România începând cu data de 16.07.2023.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Profesorii au dreptate

23 Mai 11:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBmu

Azi e grevă in învățământ.
Profesorii au dreptate.
De ce au dreptate?
Pentru ca guvernanții NU AU RESPECTAT NICIODATĂ articolul 8 din Legea Educației nr 1/2011 prin care se instituie OBLIGAȚIA ca bugetul Educației Naționale să fie 6% din PIB.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Linistea dinaintea luminii

15 aprilie 13:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBaV

Istmul de liniște dintre dezastru și împlinire: Liniștea dinaintea Luminii.
O schiță de articol despre o știre mereu actuală de 2000 de ani

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre „Chitic, omul Sistemului”

21 decembrie 11:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAD3

Despre Chitic multe s-au spus în ultimii 12 ani de când a apărut în spațiul public. S-a spus că-i nebun, că-i prost, că-i amator, naiv, violent, egoist, scelerat, încrezut, fariseu, ipocrit, mincinos… lista e atât de lungă încât s-ar putea scrie pagini întregi doar cu epitetele care i-au fost atât de generos oferite. Și toate, chiar toate, pot fi găsite chiar pe paginile de pe rețelele de socializare ale lui Chitic, căci fie din lene - cum ar spune unii, fie din nesimțire - cum ar spune alții, sau poate doar dintr-o bizară credincioșie în principiul libertății de exprimare, Chitic nu a șters niciodată comentariile critice, chiar scabroase uneori, la adresa lui, căci singurele comentarii care au fost vreodată șterse au fost doar cele rasiste, antisemite sau care atacau credințele și tradițiile religioase, de orice fel ar fi fost acelea.

Citeste mai departe »

La 33 de ani de la Revoluție, ultima soluție, #oNouăConstituție!

19 decembrie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nACy
Dan_Chitic_LUJU.jpg

Acum, la 10 zile de la umilința istorică la care a fost supusă România și
#După20deAni de la ultima revizuire, este evident că dezastrul actual în care se găsește societatea românească, pauperizarea, abuzul și umilința la care este supus cetățeanul român, ba chiar și statutul de colonie impus din exterior prin intermediul unei clase politice inepte și trădătoare, toate au o cauză primară, o cauză a tuturor cauzelor: Constituția!

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre o racheta pierdută… și despre distrugerea unui mit modern

16 noiembrie 12:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAsN

Să ne punem în context: luni, la Ankara, șeful CIA s-a întâlnit în mod discret cu șeful FSB pentru a pune bazele următoarelor negocieri între adevărații beligeranți din Ucraina: Rusia și USA. Președintele Chinei, Xi, i-a spus lui Biden la Bali că speră ca NATO, SUA, UE să aibă niște discuții coerente cu Rusia. În tot acest timp, SUA permite comerțul cu unele companii rusești pentru unele produse. După care SUA au anunțat public că au existat discuții la Ankara între ei și ruși cu privire la conflictul din Ucraina. Pe durata acestor discuții, rușii au continuat să toace infrastructura ucrainiană.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Lumea mică în faza de negare

26 octombrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAmH

„Lumea civilizată”, Lumea mică, se află într-o fază acută de negare. Deși liderii lumii mici vorbesc despre „lumea întreagă” și „restul lumii” când se raportează fără să le includă pe unele țări cum ar fi China, Rusia, Iran și atâtea altele, așa cum devine din ce în ce mai evident „restul lumii”, „lumea întreagă” sau „civilizată” este din ce în ce mai mică.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre lăcomie, orgoliu și sfârșitul lumii

24 octombrie 10:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAlR

Atunci când analizăm situația pe plan local, național sau mondial, fie din punct de vedere social, economic, politic sau, mai nou, militar este imposibil să nu constatăm că suntem într-un impas major. Or, un blocaj într-un sistem în mișcare, proiectat să fie în mișcare, e sinonim cu distrugerea întregului angrenaj. Și asta suntem pe cale să experimentăm.

Citeste mai departe »

Sistemul securistic asaltează democrația și drepturile cetățeanului

14 octombrie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAj4
101364465_10215252329135283_624974113013760000_n.jpg

Joi, cei din #CoalițiaTrădării PSD-PNL-UDMR au legiferat supremația Sistemului Securistic și Totalitar in România. Începând de joi, Supremația Constituției si a Legii in Romania a fost abolită. De joi, Constitutia și Deciziile CCR și ICCJ au devenit optionale pentru judecătorii din Romania, in timp ce protocoalele secrete cu Securitatea devin lege.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

S-a dat Securitatea cu poporul? De ieri s-a schimbat România?

05 octombrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgx

Evenimentul pe plan național al anului a fost, fără dubiu pentru mine, discursul de ieri al directorului SRI, Eduard Hellvig. Acesta, prin declarația lui, pare să fi făcut o mișcare vizibilă de schimbare a capului compas al politicilor de securitate națională, schimbare făcută în prime time, în mod evident, ca în marinărie, pentru a fi văzută de departe, de către covârșitoarea majoritate a populației României care a început să aibă convingeri suveraniste.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre nevoia de implicare ca unică salvare

02 octombrie 10:41 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfo

Ani de zile am fost convinși că noi suntem mai răi și mai hoți decât alții. Nu știu dacă această convingere a fost dobândită prin inoculare de către alții sau ne este naturală, spontană, un corolar al „tradiționalelor” „să moară capra vecinului”, sau „capul plecat sabia nu-l taie”.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre trădarea în formă continuată

30 septembrie 10:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAf1

A apărut mai ieri Rareș Bogdan care ne spunea cum că gazul din Marea Neagră extras de Blaxi Oil and Gaz este a fost contractat de grupul Engie și este în totalitate exportat, scos din România. Și că ar trebui aplicată nu știu ce lege foarte clară care spune că statul are prioritatea de a achiziționa gazul extras de la noi „şi doar dacă statul român refuză gazul respectiv atunci se intră pe piaţa internaţională.”

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre moarte, ca politică globală, și nevoia de pace

29 septembrie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAey

V-am spus demult că lumea aia în care am trăit ultimii zeci de ani și pe care o știam a devenit veche. Și acum trage să moară. Dar lumea aia veche, înainte să moară, ne poate târî cu ea în groapă. La propriu! Pe noi și pe copiii noștri.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.