Reteaua Corect
Silviu Ionescu

Vesti bune pentru romanii din Diaspora !

De regula, despre romanii din afara granitelor politicienii isi amintesc doar in preajma campaniilor electorale, atunci cand este nevoie de strans voturi. Si totusi se pare ca un val de tineri de la Partidul Conservator(PC) au decis sa iasa din acest tipar si sa faca ceva pentru diaspora, chiar si in perioadele cand nu se apropie febra alegerilor .

Conferinta de presa a  PC, de ieri, demonstreaza ceea ce afirmam mai sus si anume ca doi tineri politicieni din conducerea acestui partid, respectiv deputatul Ovidiu Raetchi si consilierul Gal Avram, se gandesc la cateva proiecte indraznete, care ar urma sa revolutioneze modul de abordare a problemelor cu care se confrunta romanii care traiesc si muncesc in strainatate. 

Cea mai spectaculoasa idee a celor doi mi se pare aceea de-a propune si sustine infiintarea unui Avocat al Poporului pentru Diaspora. In conditiile in care ambasadele nu au nici buget si nici competenta de-a face mai mult decat o procura, pentru cei care vor sa-si rezolve situatii delicate referitoare la proprietatile pe care doresc sa si le redobandeasca, in Romania, sau se confrunta cu acte normative care le ingradesc drepturile de cetateni ai U.E., in tarile unde traiesc, o astfel de institutie ar fi o adevarata mana cereasca. Aceasta le-ar putea oferi romanilor, in special celor care nu-si pot parasi locul de munca, mai ales in perioada actuala de criza, consultanta juridica de specialitate si chiar sa-i ajute la intocmirea dosarelor necesare Avocatului Poporului din Romania, pentru ca cei pe care i-ar putea imputernici sa-i reprezinte, in tara, cu siguranta ca nu pot avea aceeasi tragere de inima ca si cei direct interesati! 

Aproape la fel de interesanta pare si intentia de gasire de noi locuri de munca, pentru aceeasi romani din diaspora, carora li s-ar putea propune sa ocupe locurile tehnico-administrative de prin ambasadele si consulatele noastre, locuri ca in prezent sunt detinute de personalul propriu al MAE. In afara de oferirea unei astfel de oportunitati, pentru cei pregatiti sa ocupe astfel de pozitii si MAE ar avea de castigat prin eliminarea costurilor legate de transportul personalului propriu, care merge la post, de cheltuielile ocazionate de venirea acestora in concediu in tara si mai ales de eliminarea sumelor necesare pentru inchirierea de apartamente si plata intretinerii acestora, pentru ca se presupune ca romanii din diaspora au deja unde locui si nu trebuie sa le mai asigure ministerul de externe acest gen de facilitati. 

O ultima propunere, dar nu mai putin importanta decat primele, a fost si aceea de-a se organiza o platforma liceala pentru invatamantul la distanta, care sa le ofere celor care nu si-au finalizat studiile medii, cat au fost in Romania,  posibilitatea de-a  termina cel putin un liceu.  

Ramane de vazut daca tinerii lideri de la PC vor gasi “urechi” sa-i asculte si care sa si vrea sa transpuna in practica aceste idei indraznete !

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.