Reteaua Corect

Aur si la haltere, la Europene

Halterofilul Marius Gîscan a cucerit medalia de aur la Campionatul European din Rusia. Sportivul român, care a concurat la categoria 62 de kilograme, a terminat pe locul 1 la aruncat, cu 162 kg. În schimb, la stilul smuls a terminat pe ultimul loc, cu 119 kg.

Tot la categoria 62 de kilograme, Antoniu Buci, a cucerit două medalii de argint: la total, cu 290 de kilograme, precum şi la smuls, cu 134 kg. La aruncat a ocupat locul 6, cu 156 kg. Aurul a fost cucerit de turcul Bunyami Sezer. 

Halterofilul Oleg Sârghi, care evoluează la categoria de greutate de până la 56 kilograme, a câstigat medalia de aur, în prima zi a Campionatului European din Kazan (Rusia).

Atletul nostru a obținut cel mai bun rezultat printre cei 12 concurenți, ridicând o greutate totală de 262 de kilograme. La exercițiul „aruncat" el nu a avut o prestație foarte bună, clasându-se doar pe locul opt cu un total de 112 kilograme. Atunci când părea că medalia s-a transformat într-un simplu „vis", Oleg s-a concentrat în al doilea exercițiu - „smuls" și a ridicat haltera de 150 kilograme, devansându-și toți adversarii. Astfel moldoveanul a obținut o medalie mică de aur la „smuls" și titlul de campion continental în categoria de până la 56 kilograme.

În aceeași categorie de greutate a mai evoluat un atlet din Moldova, Ghenadie Dudoglo. El a început mai bine decât Sârghi concursul, reușind să ridice haltera cu o greutate de 115 kilograme în proba de „aruncat", rezultat care i-a adus medalia mică de bronz. În al doilea exercițiu a evoluat însă mai slab și s-a poziționat doar pe locul șase cu un total de 250 kilograme.

Argintul în categoria de 56 kilograme a revenit turcului Gokhan Kilik, iar Florin Croitoru din România a intrat în posesia medaliei de bronz.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.