Reteaua Corect

Uniunea Romanilor din Ungaria, in situatie financiara foarte grava

Adunarea Generală a Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria s-a unit în şedinţă anuală în ziua de 2 aprilie, informeaza ziarul românesc din Ungaria „Foaia românească”. Întrunirea a început cu un moment de reculegere în amintirea regretatului Alexandru Szatmári, delegat al Uniunii, din Leta Mare. Printre sarcinile membrilor Adunării au fost: dezbaterea şi aprobarea dării de seamă despre activitatea şi gospodărirea din anul 2010, întocmirea planului de muncă pentru anul 2011 şi aprobarea planului bugetar pentru anul în curs.

Deoarece la şedinţa condusă de preşedintele dr. Ioan Ciotea nu au participat delegaţi în număr suficient (50%+1), decizii în fond nu s-au putut lua. Absenţa majorităţii membrilor se poate explica şi prin faptul că în acest an UCRU nu a putut plăti cheltuielile de transport pentru membri, însă există şi o serioasă problemă a neglijenţei. În ciuda acestui fapt, 22 de delegaţi au găsit calea să ia parte la dezbaterile Uniunii. Cu toate că în anul 2010 au fost organizate cu succes un şir de programe de înaltă calitate şi au fost sprijinite de către Uniune iniţiative culturale ale românilor din Ungaria, din lipsa de fonduri, pentru anul 2011, nu se poate întocmi încă un plan concret, iar aceasta va funcţiona şi va organiza evenimente în funcţie de finanţarea proiectelor depuse în Ungaria şi România. Preşedintele Ciotea a mulţumit celor 25 contribuabili care au acordat 1% din impozitul lor pentru Uniune, din care s-au adunat 177.045 de forinţi, care vor fi folosiţi conform deciziei Prezidiului UCRU.

Revista Uniunii Culturale, „Foaia românească” împlineşte, în 2011, 60 de ani de la înfiinţare, însă după cum a spus directoarea Eva Iova, membru al Prezidiului Uniunii, actualmente nu se ştie din ce fonduri şi cum se va putea organiza o aniversare demnă de trecutul şi importanţa săptămânalului românilor din Ungaria. Dr. Gheorghe Ruja a ridicat problema Fundaţiei „Pentru cultura românilor din Ungaria”, care în acest moment nu funcţionează, iar delegaţii au decis ca UCRU să înfiinţeze o nouă fundaţie pentru sprijinirea vieţii culturale, în contul căreia vor putea fi transferaţi şi banii Fundaţiei „Pentru cultura românilor din Ungaria”.
Deşi toată activitatea Uniunii depinde de sursele financiare obţinute prin proiecte, delegaţii au căzut de comun acord că trebuie depuse toate eforturile pentru păstrarea instituţiilor noastre şi întărirea identităţii româneşti, atrăgând şi implicând generaţiile tinere.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.