Reteaua Corect

SUA: Român, absolvent al Academiei Militare, felicitat de Obama, în absenta autoritatilor române!

Scris de CorectDiaspora in 20 Mai 2011 la 01:47, in Romanii pretutindeni. 397 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfIK

Constănţeanul Ionuţ Cristea a fost felicitat de preşedintele Barack Obama în cadrul unei festivităţi organizate ieri în Statele Unite, în New London, statul Connecticut, cu prilejul absovirii Academiei Gărzii de Coastă din SUA. Tânărul este primul şi, deocamdată, singurul român care a absolvit cursurile academiei din SUA, informeaza publicatia americana online « daylife.com ».

Ionut Cristea este primul absolvent român al Academiei Gărzii de Coastă din Statele Unite ale Americii. 
Din pacate,  niciun oficial român nu a fost prezent la ceremonie, deşi la sediul Guvernului şi al Ambasadei Române au fost trimise invitaţii. 
Preşedintelui Barack Obama, l-a felicitat pe Ionut Cristea, având drapelul României pe fundal! Obama a tinut un discurs in care a multumit Garzii de Coasta pentru devotamentul si profesionalismul cu care isi fac datoria, si-a salutat amiralii, s-a amuzat cu noii absolventi si a facut glume pe seama familiilor acestora, referindu-se la efortul financiar pe care l-au facut pentru copii lor.

Apoi, presedintele american a tinut sa evidentieze doi cadeti. Unul din Insulele Marshall si al doilea, Ionut Cristea, romanul nostru. “In aceasta Academie sunt bineveniti cadeti de peste tot din lume. Printre acestia, doi tineri dedicati, unul din Insulele Marshall, iar celalalt din Romania merita mentionati”, a spus presedintele american. Apoi, Obama a multumit presedintelui Insulelor Marshall, si celorlalti reprezentanti ai tarilor participante la evenimentul de absolvire. Insa cand a venit vorba sa multumeasca vreunui reprezentant roman, n-a avut cui. Nu era picior de autoritate romaneasca.

 

Un alt prim absolvent român al unei celebre academii militare americane este Vlad Marinescu. Acesta a urmat cursurile renumitei West Point Academy. Vlad Marinescu este în prezent directorul biroului prezidential al presedintelui Federatiei Internationale de Judo, Marius Vizer, singurul român care conduce o institutie internationala, la acest nivel. Vlad Marinescu este fiul presedintelui Federatiei Române de Karate, Florentin Marinescu, cunoscut si pentru ca a pregatit, în premiera în România, atât din punct de vedere fizic (expert în stretching), cât si psihologic echipa de aur a Stelei, câstigatoarea Cupei Campionilor Europeni, Supercupa Europei si înca odata finalista a Cupei Campionilor Europeni. 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.