Reteaua Corect

Spaniolii nu văd cu ochi buni candidatura partidului românilor

Scris de CorectDiaspora in 17 Mai 2011 la 02:00, in Romanii pretutindeni. 277 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfEI

Partidul Iberic al Românilor, PIRUM, va candida la alegerile locale din Spania, din 22 mai, în mai multe zone. Cu toate ca îi respecta pe români pentru harnicia lor, spaniolii dintr-o localitate din apropierea Madridului, Villamanrique de Tajo, nu vad cu ochi buni această candidatură.

Pentru prima oară în istorie, locuitorii din satul madrilen Villamanrique de Tajo vor putea vota la alegerile locale din 22 mai Partidul Iberic al Românilor (PIRUM), un partid politic compus integral din români şi care s-a născut cu obiectivul de a crea "un viitor mai bun" pentru compatrioţii lor, scrie Europa Press, citata de ziarul « Adevarul ».

Partidul politic s-a înregistrat în localitatea madrilenă acum mai puţin de o lună, când preşedintele PIRUM, Florin Bujor, care cunoştea procentul ridicat de români rezidenţi în satul de 700 de locuitori, l-a vizitat pe George Fecior, un român rezident de 10 ani în această localitate situată în sudul Comunităţii Madrid, cu obiectivul de a formaliza partidul şi a se prezenta la alegerile din 22 mai.

Românii nu îşi fac speranţe prea mari

Partidul românilor nu a avut încă timp pentru a elabora un program electoral complet, nici nu a putut pune la punct o campanie electorală cum scrie la carte, pentru a se face cunoscut în satul madrilen, a recunoscut Fecior în declaraţii oferite agenţiei Europa Press. PIRUM Villamanrique de Tajo ştie că este dificil să obţină suficiente voturi pentru a obţine primăria localităţii, dar chiar şi aşa, Fecior consideră că pentru următoarele alegeri locale, din 2015, "mulţi români" se vor afilia partidului şi s-a arătat încrezător că va obţine măcar un post de consilier în Primăria locală. "Eu nu vreau să mă întorc în România. Vreau să rămân aici. Şi dacă trăiesc aici şi mă pensionez aici, tot aici o să şi mor", susţine George Fecior.

În acest sens, o altă româncă rezidentă în Villamanrique de Tajo, care se află pe lista PIRUM, Lidia Achim, care trăieşte de nouă ani în această localitate, susţine că, deşi este prematură obţinerea prezenţei în Primărie, "în patru ani cel puţin vom putea avea măcar un consilier".

"Nu suntem rasişti, ne înţelegem bine cu românii, dar o candidatură la Primărie e prea mult"

Intrarea partidului de români în cursa electorală nu a fost foarte bine primită de o parte a locuitorilor din Villamanrique de Tajo, care cred că dacă aceştia vor obţine un reprezentant la Primărie îşi vor urmări apoi doar propriul interes.

Asta susţine Luis Hernandez, locuitor de 30 de ani în Villamanrique, şi care consideră că "nu este normal să se prezinte o candidatură a românilor". "Nu suntem rasişti, ne înţelegem bine cu ei, dar să se prezinte la alegeri nu mi se pare în regulă", a spus Hernandez.

De aceeaşi părere sunt şi alţi locuitori din Villamanrique, care preferă să nu facă declaraţii în faţa camerelor tv, dar care îşi exprimă scepticismul faţă de candidatura unui partid format exclusiv din români. Astfel, aceştia au declarat că românii nu vor să se integreze şi nici nu participă la viaţa festivă a satului, drept pentru care îi suspectează de interese oculte cu această candidatură.

IRUM participă la alegeri cu 12 candidaţi

Partidul Românilor participă la alegerile municipale din mai cu o listă de 12 persoane, dintre care şapte candidaţi sunt independenţi.

Villamanrique de Tajo este o localitate cu puţin peste 700 de locuitori, din sudul comunităţii Madrid, la graniţă cu Castilla La Mancha.

Este singura localitate madrilenă în care PIRUM va participa la alegerile municipale din mai.

Potrivit declaraţiilor localnicilor, numărul de cetăţeni români din Villamanrique de Tajo este foarte mare în proporţie cu totalul locuitorilor, fapt ce explică prezenţa PIRUM în cursa electorală.

Partidul Românilor din Spania, PIRUM reprezintă braţul politic al mişcării de regenerare şi unire a românilor din diaspora. Este singurul partid al românilor înregistrat în Registrul Partidelor din Spania şi primul al imigraţiei, scrie pirum.wordpress.com.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.