Reteaua Corect

Spania: Un român, admis la prima facultate de gastronomie

Scris de CorectDiaspora in 05 iulie 2011 la 00:35, in Romanii pretutindeni. 558 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng5T

Facultate de Ştiinţe Gastronomice şi Arte Culinare a Universitatii Mondragon din San Sebastian (Spania), a admis din cei 320 de candidati, din toată lumea, 56 de studenţi, care vor urma cursurile universitare. Cursurile vor începe în luna septembrie, iar printre cei selectati, la examenul de admitere, se afla si un român.

Selecţia s-a făcut după un proces de admitere consistent, care a constat în teste de aptitudini privind  cunostiinţele din domeniul gastronomic, biochimie, precum si o proba de limba engleză, scrie cotidianul Que, citat de Români în Spania.

Astfel, din 320 de studenţi înscrişi, au fost selectaţi 56, dintre care 23 sunt din San Sebastian si alte zone ale Ţarii Bascilor, 27 din celelalte regiuni importante spaniole (Madrid, Andaluzia, Catalunia si Castilla), iar şase sunt din afara Spaniei. Cei şase studenţi străini provin din şase ţări diferite: România, Franţa, Mexic, Columbia, Venezuela şi China. 32 dintre viitorii cursanţi sunt bărbaţi, respectiv 57%.

Diploma în Gastronomie şi Arte Culinare a Facultăţii de Ştiinţe Gastronomice din Universitatea Mondragon din San Sebastian oferă o pregătire de patru ani, adresată în principal tinerilor cu studii postliceale, în conformitate cu recomandarile ParlamentuluiEuropean privind învăţământ superior.

Cu această facultate, gastronomia se încorporează în învăţământul universitar pentru prima oară în istoria educatiei spaniole, fiind a doua tara, dupa Franta, care experimenteaza acest demers pedagogic. Facultatea a primit aproparea UNIBASQ (Agenţia bască de acreditare a calităţii), ANECA (Agenţia naţională de evaluare a calităţii şi acreditare) şi a Consiliului Universităţilor, aparţinând Ministerului Culturii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.