Reteaua Corect

Spania: Românii au cumpărat locuinţe şi în 2010

Scris de CorectDiaspora in 19 iulie 2011 la 01:33, in Romanii pretutindeni. 360 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng8K

Românii, aflaţi în top 5 al naţionalităţilor care cumpărau cele mai multe apartamente înainte de criză, au "căzut" în 2010 până pe locul 10, cu "sub 5% din totalul locuinţelor vândute străinilor". Chiar si asa, se poate spune, în ciuda crizei, ca sunt destui români care îsi cladesc viitorul în strainatate, din cauza lipsei de speranta, determinate de dezastrul politico-economic instaurat de coalitia portocalie.

Un total de 18.561 de locuinţe au fost cumpărate de ceteţenii străini în Spania în 2010, ceea ce presupune 4,45% din totalul caselor vândute anul trecut, potrivit anuarului imobiliar al Colegiului Birourilor de Înregistrare, scrie  publicatia Canarias Actual, citata de Adevarul de Spania.

Procentul de apartamente şi case achiziţionate de cetăţenii de alte naţionalităţi se menţine, astfel, pe aceeaşi linie cu cel din 2009 (4,24%), dar este departe de maximul atins în 2007, de 8,9%, înainte de începerea crizei.

Britanicii rămân principalii cumpărători de locuinţe dintre străini

Potrivit Birourilor de Înregistrare, criza economică "a afectat în mod special" străinii rezidenţi în Spania, "care şi-au văzut cel mai mult reduse aşteptările, reducându-se astfel cererea de locuinţe".

"Din contră, străinii nerezidenţi s-au văzut chiar favorizaţi de situaţia actuală, în termeni relativi, dat fiind că au găsit mai accesibile locuinţele în Spania, datorită ajustării preţurilor", adaugă raportul.

Pe naţionalităţi, britanicii sunt cei care cumpără cele mai multe locuinţe în Spania. Anul trecut au cumpărat 4.350, 23,4% din totalul celor cumpărate de străini. Urmează francezii, cu 8,2% din total, germanii, cu 7,7%, ruşii (6,9%) şi italienii (5,6%).

Potrivit raportului, restul naţionalităţilor din ranking (Belgia, Olanda, Suedia, China, Norvegia, România, Irlanda, Maroc, Danemarca, Argentina, Finlanda, Elveţia, Portugalia şi Polonia), înregistrează procente de cumpărare sub 5%.

Românii se aflau în top 5 înainte de criză, alături de britanici, ecuadorieni, columbieni şi marocani

Registratorii semnalează că este vorba de state europene cu o putere de cumpărare superioară celorlalte naţionalităţi rezidente în Spania şi care au o vocaţie de permanenţă mai stabilă, din motive ce ţin de locul de muncă.

În acest sens, raportul semnalează cazul ecuadorienilor care, conform datelor, au ajuns de la 10,8% din totalul străinilor care cumpărau locuinţe în 2007 la absenţa totală din rankingul primelor 20 de naţionalităţi care achiziţionează apartamente sau case în Spania.

La fel, marocanii, care în 2007 au cumpărat 6,5% din totalul locuinţelor achiziţionate de străini, şi-au redus "aportul" la 2,03% în 2010.

Pentru registratori, "această deplasare a structurii naţionalităţilor, care deja durează de trei ani, coincide cu schimbarea ciclului imobiliar şi economic".

Potrivit raportului citat, în perioada ciclului de "boom economic şi imobiliar", alături de britanici, străinii care cumpărau cele mai multe locuinţe în Spania erau ecuadorienii, marocanii, românii şi columbienii. "Aceste naţionalităţi cumpărau, în general, aceste locuinţe, cu scopul rezidenţei relativ permanente în Spania, din motive de muncă".

"Criza economică i-a afectat mai mult pe imigranţi decât pe cei care cumpără case în scop turistic"

"Criza economică i-a afectat mai mult decât pe alte naţionalităţi, reducând proporţional în mai mare măsură deciziile lor de cumpărare a locuinţelor, decât în cazul cetăţenilor din ţări ale căror scop era fundamental unui turistict", se mai arată în raport.

Pe tipuri de locuinţe, stărinii au cumpărat anul trecut mai mult apartamente vechi (9.643 de unităţi) decât noi (8.918 unităţi). Potrivit raportului, în general cetăţenii care se instalează în Spania cu scopuri turistice sunt cei care preferă, mai mult, apartamentele noi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.