Reteaua Corect

Spania : Din câmpul de căpşuni, la Primărie

Scris de CorectDiaspora in 28 aprilie 2011 la 02:59, in Romanii pretutindeni. 180 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfhp

După Villamanrique de Tajo (Madrid) şi Agramunt (Catalonia), Partidul Iberic al Românilor s-a înscris în lupta electorală pentru alegerile din 22 mai şi în Cartaya (Huelva), cu o listă formată din imigranţi culegători de căpşuni.

Numerosul colectiv român din Cartaya (Huelva), în jur de 500 de persoane, va avea la alegerile locale din 22 mai va avea posibilitatea de a-şi da votul propriului partid. PIRUM, Partidul Iberic al Românilor, se va prezenta, pentru prima oară la alegerile locale, cu intenţia clară de a lupta pentru deplina integrare a cetăţenilor străini şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă de care au parte muncitorii sezonieri din agricultură, în mod special culegătorii de căpşuni, dat fiind că Huelva este recunoscută pentru imensele-i câmpuri şi sere de căpşuni, scrie ziarul « El Mundo », citat de « Adevarul ».

De fapt, marea majoritate a membrilor candidaturii Pirum sunt muncitori din agricultură, români şi alte naţionalităţi, care şi-au stabilit reşedinţa în Cartaya, o localitate eminamente agricolă în care votul imigranţilor poate fi decisiv.

Lista electorală a Pirum din Cartaya o are în frunte pe Emanuela Popa, o femeie de 42 de ani, naţionalizată spaniolă şi cu experienţă politică, dat fiind că timp de ani de zile a fost membră a Partidului Popular (PP) din provincie.

Popa a explicat că ideea colectivului român de a forma un partid propriu a apărut din necesitatea luptei "pentru integrare totală şi reală". "Partidele tradiţionale nu cred în această integrare şi mereu includ imigranţi pe liste doar pentru că dă bine", susţine Emanuela Popa.

Pirum s-a înscris în lupta electorală în şase localităţi din Spania 

Candidatura din Cartaya este una din cele şase pe care Pirum le-a prezentat în toată Spania şi singura din Andaluzia. Acest partid a încercat să se înscrie în lupta electorală din chiar capitala provinciei, în Huelva, dar candidatura i-a fost respinsă pentru vicii de procedură.

Emanuela Popa susţine că necesităţile imigranţilor din localităţile agricole din provincie, cum e şi Cartaya, continuă să fie multe, printre care "necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă a lucrătorilor sezonieri".

Astfel, românca detaliază că programul său electoral include crearea unei linii de autobuze între sat şi câmpurile agricole, spre care trebuie să se deplaseze zilnic sute de lucrători. În plus, Popa militează pentru "lupta împotriva exploatării, pentru că încă există mulţi angajatori care profită de muncitorii imigranţi".

"Membrii Pirum au primit ameninţări de la oameni din Primărie"

La fel ca şi în cazul localităţii madrilene Villamanrique de Tajo, candidatura românilor nu este văzută cu ochi buni în localitate. Emanuela Popa a anunţat că va face reclamaţie la Biroul Electoral pentru că unii membrii ai listei de candidaţi a Pirum "au primit ameninţări din partea oamenilor din Primărie", lucru pe care îl consideră "inadmisibil".

Cât despre aspiraţiile partidului, Popa rămâne cu picioarele pe pământ şi recunoaşte că Pirum nu are şanse mari la alegeri, deşi speră la obţinerea unui loc de consilier în Primăria din Cartaya. "Aspiraţiile noastre pentru aceste alegeri sunt să obţinem un consilier în toată Spania", susţine Emanuela Popa.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.