Reteaua Corect

Românii din Marea Britanie trimit zilnic în ţară 500.000 £

Scris de CorectDiaspora in 11 iunie 2011 la 01:43, in Romanii pretutindeni. 472 vizualizari 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nfZW

Imigranţii români din Marea Britanie trimit zilnic în ţară 500.000 de lire sterline, indică cifre oficiale date publicităţii de Daily Mail. O sumă totală de 41 de milioane de lire sterline a ieşit din Marea Britanie şi a ajuns în România într-o perioadă de trei luni, conform datelor puse la dispoziţia cotidianului britanic de Banca Naţională a României.

Numai anul trecut economia României a beneficiat de o infuzie de capital de 2,5 miliarde de lire sterline din străinătate. Datele valabile pentru cetăţenii români care trăiesc în Marea Britanie se referă la perioada ianuarie-martie anul trecut şi iau în considerare transferurile între bănci sau între persoane.

Dacă nivelul s-a menţinut în întreg anul 2010, asta înseamnă că peste 160 de milioane de lire sterline au fost trimise în România din Marea Britanie anul trecut.

Practic, aceasta înseamnă o creştere de aproape 50% faţă de suma totală trimisă în 2009 în România, de 108 de milioane de lire sterline.

Circa două milioane de români muncesc peste hotare, dintre care 60.000 în Marea Britanie. Cei mai mulţi dintre aceştia trăiesc în nordul Londrei şi sud-estul Angliei, notează Daily Mail. Alte circa 25.000 de persoane primesc permise de muncă pentru Marea Britanie în fiecare an.

Zeci de mii de imigranţi îşi vor pierde dreptul de a munci în Marea Britanie, conform planurilor guvernului de a fi 'mai selectiv'. Între timp, majoritatea imigranţilor români au permise provizorii de muncă şi slujbe prost plătite în agricultură.

Restricţiile introduse când România a intrat în Uniunea Europeană în 2007 au făcut ca românii să nu se poată deplasa liber în Europa în căutarea unui loc de muncă, notează Daily Mail. Dar aceste restricţii îşi încetează valabilitatea în 2013, suscitând temeri privind un nou val de imigranţi.

Venitul mediu din România reprezintă 28% din cel din Europa Occidentală şi o cincime din populaţia de vârstă activă trăieşte peste hotare, observă ziarul britanic. Economiştii estimează că ar putea fi necesari 20 de ani înainte ca românii să ajungă la nivelul de trai al unor ţări ca Marea Britanie.

Statisticile oficiale arată că circa 90 de miliarde de lire sterline au fost trimise în România în ultimul deceniu de expatriaţi. În medie, se estimează că muncitorul român economiseşte circa 100.000 de lire sterline înainte de a se întoarce acasă.

Un studiu realizat de un site de plasare a forţei de muncă din România indică faptul că Marea Britanie reprezintă cea mai atractivă destinaţie pentru românii care caută un loc de muncă peste hotare. Practic, o treime din posturile pe care le oferă firma sunt în Marea Britanie.

Cu toate acestea, banii trimişi anual din Marea Britanie în România s-au împuţinat drastic din 2007, când a fost transferată suma de 312 milioane de lire sterline, mai relatează Daily Mail.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.