Reteaua Corect

Patru milioane de români lucreaza în Occident

Scris de CorectDiaspora in 24 Mai 2011 la 01:39, in Romanii pretutindeni. 388 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfMu

Mai bine de 2,1 milioane de români au luat calea străinătăţii în ultimii ani, în căutarea unui trai mai bun, în tarile europene din Occident. Chiar dacă se ştia că avem mulţi conaţionali peste hotare, este pentru prima dată când autorităţile centralizează numărul acestora, în funcţie de ţara unde au ales să se stabilească. In total, daca se iau în calcul si românii care lucreaza « la negru », numarul acestora se ridica la circa 3 milioane. Iar daca se mai iau în consideratie si cei plecati în Australia, Noua Zeelanda, Israel, Statele Unite si Canada, numarul lor depaseste 4 milioane.

Cei mai mulţi români, care au ajuns în Europa Occidentala au emigrat în Italia. Aproape 890.000 de români sunt angajaţi cu acte oficiale în Peninsula, conform statisticilor oficiale ale Comisiei Europene, citate de Ziarul Financiar si Libertatea, însă specialiştii estimează că, de fapt, numărul acestora este dublu, daca se includ si cei care lucreaza «  la negru ». Şi la ora actuală sunt sute de mii de români care lucrează ilegal peste hotare. O altă ţară preferată de muncitorii noştri este Spania, care a primit în ultima vreme 825.000 de conaţionali.

În Germania trăiesc peste  100.000 de români, în Franţa se apropie de 100.000, iar în Ungaria sunt peste 73.000. Restul de 275.000 sunt răspândiţi în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie. Îngrijorător e însă faptul că exodul conaţionalilor în străinătate nu dă semne că s-ar sfârşi.

Numai în ultimul an, peste un milion de români şi-au căutat de lucru peste hotare prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau prin companiile de recrutare de pe internet dorind un trai mai bun. In acest studiu au fost luati în considerare doar românii ce au facut parte din ultimul val de emigrare, pentru ca daca am lua în calcul si cei ce au parasit tara în secolul trecut, numarul românilor ar mai creste cu aproape doua milioane si ar numara circa 6 miloane. Daca mai adunam si cele 4 miloane de români din Basarabia am ajunge la circa 10 miloane de români în afara granitelor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.