Reteaua Corect

Neîncredere : Românii trimit acasa jumatate din bani expediati în 2008

Scris de CorectDiaspora in 18 Mai 2011 la 02:56, in Romanii pretutindeni. 254 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfFZ

Românii trimit din ce în ce mai puţin bani în ţară. Sumele trimise de aceştea au scăzut cu 10% în primul trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2010, la 758 de milioane de euro, arată datele publicate de Banca Centrală. Este cel mai slab trimestru din 2005, de când BNR publică aceste date. Cauza determinanta este neîncrederea conationalilor în capacitatea si buna-credinta a guvernului de a gestiona problemele tarii. In aceste conditii, ei prefera sa-si pastreze banii în bancile straine.

Potrivit Money.ro, economiile vest-europene au trecut pe plus de aproximativ un an. În primele trei luni din acest an, românii de peste hotare au trimis în ţară aproximativ 760 de milioane de euro, cu 10% mai puţin decât în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Faţă de nivelul de dinaintea crizei, adică perioada 2007-2008, remiterile sunt acum la jumătate. Statisisticile BNR mai arată că perioada ianuarie-martie 2011 a fost cel mai slab trimestru din perspectiva remiterilor după 2005, de când banca centrală face publice asemenea date. Singura veste mai bună este că sumele trimise de românii din străinătate au început să urce în februarie şi în martie, după ce în prima lună din 2011 au atins minimul istoric de 226 de milioane de euro.

În prezent, 2,77 milioane de români lucreaza cu contracte legale si se află în strinătate, în ţări precum Italia, Spania, Ungaria, Germania sau Austria. Cu alte cuvinte, 13% din populaţia ţării sau unul din şapte români. Avem una dintre cele mai mari ponderi ale emigranţilor în rândul ţărilor din regiune. În Cehia şi Ungaria, numai 3-4% din populaţie a emigrat, iar în Polonia, 8%.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.