Reteaua Corect

MTI : UE îl refuza pe Laszlo Tokes

Scris de CorectDiaspora in 19 aprilie 2011 la 01:17, in Romanii pretutindeni. 200 vizualizari Intra in discutie Tagurilaszlo tokes, Reuters shortlinkhttp://crct.ro/nf3g

In ultimele zile, presa straina s-a aratat interesata de România. Mass media din Ungaria si-a îndreptat atentia asupra dosarului minoritatii maghiare din tara noastra. In schimb, presa din Italia si Marea Britanie a fost atrasa de subiecte economice.

Presa maghiara, pe scurt : UE îl refuza pe Laszlo Tokes

 

MTI : Întârzie reforma învăţământului pentru minorităţi în România

Agenţia MTI citează publicaţia Uj Magyar Szo, potrivit căreia, reforma învăţământului pentru minorităţi în România nu va fi gata, până în toamnă. UDMR spera sa determine coalitia guvernamentala sa voteze, în Parlament, hotărârea potrivit căreia elevii maghiari din România sa studieze limba şi literatura română după manuale şi programe speciale, aşa cum se va procedeaza acum cu istoria şi geografia României.

 

Magyar Hirlap : UE nu se va implica în restituirea Colegiul « Szekely Miko »

Potrivit unei scrisori expediate de comisarul european Viviane Reding, vicepreşedintelui PE, Laszlo Tokes, este de aşteptat că UE nu se va implica în restituirea uneia dintre cele mai de prestigiu unităţi de învăţământ din Secuime, Colegiul « Szekely Miko » din Sf.Gheorghe.

 

Nyelv es tudomany : Slujbe religioase în limba maghiară în ceangăime

Deputatul maghiar Ferenc Kalmar, a luat cuvântul, într-o şedinţa a Consiliuluis Europei, solicitând dreptul ceangăilor de a beneficia de serviciu religios în limba maghiară. Evenimentul s-a derulat în sub auspiciile dialogului confesional dintre culturi, ocazie cu care deputatul ungar a precizat că statele europene, în speta România, trebuie să admită, în mod oficial, existenţa pe teritoriul lor, a diversităţii culturale. « Dacă acest lucru se va întâmpla, nici autonomia culturală, ori cea etnică, nu vor mai fi imposibil de obţinut », a declarat Kalmar.

 

 

Presa italiana, pe scurt : Grupul Ansaldi va construi o autostrada în România

 

Agenţia de presă Apcom: Un român, batut în închisoare

Agenţia de presă Apcom informează că unul dintre cei patru români arestaţi pentru omuciderea unui italian din localitatea Torri (Ventimiglia) a fost bătut în închisoare de către un alt deţinut italian.

Il Gazzetino di Padova: Padova invadata de cersetori romi

Cotidianul „Il Gazzetino di Padova” informează că oraşul Padova a fost „invadat de cerşetori, în marea lor majoritate fiind romi, cu cetatenie româna”. Tot acelasi ziar mai scrie despre evacuarea unei tabere ocupate abuziv, situată lângă o staţie feroviară din Ponte di Brenta (Padova), în care locuiau opt cetăţeni români. Potrivit sursei, în urmă cu o săptămână, poliţia locală a primit un denunţ referitor la comiterea unei agresiuni sexuale în incinta acestei tabere. În urma cercetărilor, cetăţeanul român M.B, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de viol comis asupra norei acestuia şi pentru agresiuni fizice comise asupra fiului de 25 de ani, cu handicap fizic. În prezent, poliţia municipală şi pompierii au curăţat zona, în urma evacuării fiind identificate mai multe obiecte furate (biciclete, obiecte casnice, materiale din cupru si fier vechi etc.).

 

Reuters Italia: Ansaldi a câstigat un contract în România

Agenţia „Reuters Italia” informează că grupul italian Astaldi a câştigat un contract, în valoare de 114 milioane de euro, pentru construirea unei autostrăzi în România.

Presa britanica, pe scurt : Guvernul român ar putea cumpăra rafinăria Arpechim

Reuters: România ar putea cumpăra rafinăria Arpechim de la compania Petrom Agentia britanica a publicat patru stiri economice despre România. In prima, se arata ca guvernul român ar putea cumpăra rafinăria Arpechim de la compania Petrom, pentru a furniza firmei Oltchim materii prime. Petrom a anunţat că plănuieşte să închidă rafinăria Arpechim după ce nu a reuşit să găsească un cumpărător.

O alta stire arata ca România aşteaptă să se bucure de o cultură de porumb de peste 10 milioane tone în 2011, cu aproximativ 15% mai mare decât sezonul precedent datorită unei suprafeţe cultivate mai mari.

Preşedintele Traian Băsescu a fost citat, în legatura cu  afirmatia sa, că discuţiile privind decizia de menţinere a termenului de adoptare a monedei euro în 2015 sau aşteptare a îmbunătăţirii performanţelor economice, vor începe în curând între banca centrală si guvern. „România este pe cale de a-şi pierde termenul limită de adoptare a monedei euro, oficialii români ezitând în anunţarea unui nou termen”, scrie analistul renumitei agentii.

A patra stire priveste Compania Naţională de Drumuri (CNADR) a Ministerului Transporturilor, care a anunţat că a ales contractanţi pentru 4 secţiuni ale autostrăzilor suţinute de Uniunea Europeană totalizând 183 km şi a căror valoare de construcţie este de 1,4 miliarde euro. Contracte cu termen final în anul 2013 vor fi finanţate în principal cu fonduri nerambursabile UE.  

Cotidianul « The Scotsman » : O românca a cazut de la etajul al III-lea

Poliţia din Edinburgh face apel pentru identificarea persoanei şi elucidarea modului în care o tânără a căzut de la fereastra unei locuinţe aflate la etajul al III-lea al unei clădiri. Vecinii au auzit doua persoane certându-se, ridicând vocea. Apoi s-a auzit o fată plângând. Vecinii stiau ca tânăra şi prietenul ei sunt români.

 

Situl galez « Wales Online » : Imigranţi români, găsiţi într-un camion

Şapte imigranţi ilegali ascunşi în interiorul unui camion în sudul Tării Galilor au fost prinşi de Agenţia Britanică a Frontierelor. Camionul era înregistrat în România şi şoferul este, de asemenea, român. Compania şi şoferul riscă o amendă de până la 2.000 de lire pe pasager clandestin dacă aceştia nu pot dovedi că şi-au luat măsurile necesare să asigure vehiculul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.