Reteaua Corect

Milano: Festivalul românilor, la cea de-a VIII-a ediţie

Scris de CorectDiaspora in 15 septembrie 2011 la 15:15, in Romanii pretutindeni. 2382 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ngnp

Principalul festival al românilor din Milano va fi marcat în acest an de o serie de concerte şi expoziţii, menite să promoveze valorile românesti în Peninsula.

Pentru cel de-al optulea an consecutiv, Asociaţia Românilor din Italia – Milano (ARI) organizează Festivalul „Valori şi tradiţii europene”. În acest an, evenimentul se va întinde pe parcursul a două zile şi nu va lipsi tradiţionala întâlnire de la „Collone di San Lorenzo”, în centrul oraşului Milano, informeaza Adevarul de Italia.

Astfel, pe 24 sptembrie, cu începere de la 16.00, în piaţa din faţa Bazilicii San Lorenzo, va avea loc un concert de muzică populară românească susţinut de Elena Mândrescu, grupul instrumental „Balada”, care va fi acompaniat la nai de Dan Dumitru Creţu şi vocal de Mariana Dumitru.

În aceeaşi piaţă va avea loc un spectacol de dansuri populare româneşti susţinut de Ansamblul „Banatul” din Timişoara, o paradă de costume populare, degustări culinare, precum şi o serie de expoziţii: meşteşuguri româneşti, contribuţia italienilor la arhitectura Bucureştiului şi pictură.

Duminică, 25 septembrie, Biserica Ortodoxă Română din Via de Amicis va găzdui un concert de muzică clasică şi o expoziţie de icoane. Protagonişti vor fi pianiştii Ioana Maria Lupaşcu şi Viorel Rădăcină, precum şi tenorul Dragoş Cohal.

"Nu pot decât să mă bucur că am ajuns la a opta ediţie în condiţiile actuale, când culoarea politică este determinantă pentru organizarea unui eveniment. Noi continuăm să reprezentăm românii şi nu partidele, chiar dacă pentru asta trebui să facem eforturi de trei ori mai mari", a declarat pentru "Adevărul de Italia" Romulus Popescu, preşedintele ARI - Milano. (Foto : Imagini de la manifestarile de anul trecut)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.