Reteaua Corect

Italia : S-a lansat un telejurnal online în limba româna

Scris de CorectDiaspora in 13 Mai 2011 la 02:00, in Romanii pretutindeni. 295 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfB1

Unul dintre cei mai importanţi operatori italieni de pe piaţa telecomunicaţiilor a inaugurat un telejunal în limba română, ca o recunoastere a importantei celei mai mari comunitati straine din Peninsula. Sunt disponibile variante si în alte cinci limbi. Tiscali Italia şi-a extins strategia comercială şi la imigranţi, urmând practic o linie deja adoptată de alţi giganţi ai telecomunicaţiilor.

Portalul tiscali.it a inaugurat astăzi un program informativ online în limbile română, rusă, mandarin (pentru comunitatea chineză), arabă, tagalu (pentru comunitatea filipineză) şi spaniolă, informeaza Adevarul.

În primul telejurnal pentru comunitatea românească accentul a fost pus pe ştirile din Italia, iar numele prezentatoarei sau componenţa redacţiei nu au fost făcute publice.

Pentru moment, emisiunea în limba română are uşoare influenţe de „rotaliană” („preşedintele consiliului”, „marochini”) şi urmăreşte structura telejurnalului din celelalte limbi. Pentru "puriştii" limbii române sunt greu de trecut cu vederea şi câteva dezacorduri, fructul probabil al emoţiilor prezentatoarei. 

Potrivit unei note a operatorului, emisiunea este produsă în colaborare cu agenţia de ştiri Bisos. Telejurnalul va fi produs şapte zile din şapte şi va avea o durată cuprinsă între trei şi şase minute.

„Portalul nostru de ştiri se propune încă o dată, acum şi pentru străini, ca un punct de referinţă pentru o comunitate din ce în ce mai mare şi mai exigentă, pentru care barierele geografice nu pot reprezenta un impediment pentru informaţie”, a precizat în notă Marco Agosti, directorul portalului Tiscali. (Foto : Adevarul)

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.