Reteaua Corect

Italia : Imigranţii asigură peste 11% din PIB

Scris de CorectDiaspora in 30 iunie 2011 la 00:47, in Romanii pretutindeni. 490 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng4J

Asociaţia italiană de Apărare a Drepturilor Consumatorilor (ADOC) a prezentat studiul "Imigranţii între oportunităţi şi drepturi negate", în cadrul celui de-al saselea Congres Naţional, desfasurat în aceste zile la Roma.

Conform raportului, imigranţii veniţi la muncă în Italia (49% din Europa de Est), reprezentând 10% din populaţia ţării, asigură 11% din Produsul Intern Brut (PIB) al peninsulei, iar dintre aceştia, peste 5 milioane şi jumătate (10%) muncesc la negru, informeaza Adevarul de Italia.

Prin prezentarea raportului "Imigranţii între oportunităţi şi drepturi negate" s-a recunoscut oficial contribuţia imigranţilor şi rolul lor că şi consumatori, informează AGI.

"În prezent, imigranţii ocupă roluri cheie şi esenţiale în ţara noastră. Circa un milion şi jumătate de familii nu ar şti cum să se descurce fără o menajeră, în construcţii şi agricultură o mare parte din mâna de lucru este imigrantă, în restaurante bucătării sunt egipteni, căsătoriile mixte sunt în număr din ce în ce mai mare şi există deja o a doua generaţie de imigranţi cetăţeni italieni.

Însă ei îşi doresc să fie trataţi egal în toate privinţele, să se poată folosi de drepturile şi oportunităţile pe care le oferă statul. Din păcate există multe obstacole. Noi credem că imigranţii reprezintă oportunităţi importante de creştere pentru Italia, de aceea cred că trebuie să le protejăm drepturile şi interesele", a declarat preşedintele ADOC, Carlo Pileri.

Consilierul General al Primăriei de la Roma, Tetyana Kuzyk, a precizat că "imigranţii sunt pentru Italia o populaţie de consumatori". Aceasta a militat pentru o mai bună monitorizare şi informare a străinilor în ceea ce priveşte consumul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.