Reteaua Corect

Italia - Alegeri 2011 : Românii lupta pentru voturi

Scris de CorectDiaspora in 21 aprilie 2011 la 03:12, in Romanii pretutindeni. 195 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, amical cu italia shortlinkhttp://crct.ro/nf7F

Din mulţimea de candidaţi români la alegerile locale din Italia, Vasile Ungurean se remarcă prin modestie şi pragmatism. Candidează în acest an la Circumscripţia a VI-a - Torino şi « viseaza », la alegerile viitoare, pentru Primăria Generală.

Pe Vasile Ungurean îl animă în politică ideea de a da, de arăta ce poate face şi mai apoi de a cere votul, informeaza « Adevarul ». S-a implicat în viaţa comunităţii pe lângă Parohia “Sfânta Cruce” unde este consilier economic, iar acum vrea să dea o mână de ajutor circumscripţiei în care locuieşte (echivalentul administrativ al unui sector din Bucureşti). Pe lângă problemele de ordin general, vrea să se implice şi în rezolvarea celor ale comunităţii româneşti. 

Reporter: Cine este Vasile Ungurean, numit pe afişul său electoral “Doro”?

V.U.: Sunt născut la Rădăuţi şi de 11 ani sunt în Italia. Sunt căsătorit şi am două fetiţe, iar de meserie sunt decorator. Sunt ortodox practicant şi am o pasiune vie pentru politică. Am scris pe afişele electorale şi “Doro” pentru că aşa mă cunosc atât românii cât şi italienii. Ştiu că sună ca şi “d’oro” (“de aur”, n.r.), dar nu mă deranjează atât timp cât rimează cu “per un futuro d’oro” (“pentru un viitor de aur”), bineînţeles fără nicio referire la comunismul din România.

R.: Candidati pe listele PDL (partid de dreapta aflat la guvernare, dar în minoritate în Torino, n.r.), cu o ideologie departe de comunism.

V.U.: Da, convingerile mele politice sunt de dreapta. Chiar dacă PDL pierde la Torino, eu voi rămâne în rândurile acestui partid, consider că mă reprezintă. Ar fi fost uşor să merg la un partid de stânga, mai bine cotat, dar nu e cazul meu.

R.: Ce v-a determinat să intrati în politică?

V.U.: Sunt de multă vreme implicat în viaţa comunităţii. Sunt consilier economic la parohia “Sfânta Cruce” din Torino, apoi am făcut parte din delegaţia de 200 de persoane prezente la semnarea acordului de aderare a României la UE. De asemenea, în 2005 am făcut parte din delegaţia care i-a solicitat ministrului de Externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, deschiderea unui consulat la Torino.

R.: Şi totuşi plecati de jos, candidati pentru o poziţie modestă. 

V.U.: Da, vreau să demonstrez că pot, pentru a cere voturi pentru mai mult.

R.: Ce anume vreti să demonstrati?

V.U.: Am identificat două probleme majore ale circumscripţiei mele şi una a comunităţii româneşti. Iar pentru a le rezolva sunt capabil să merg din uşă în uşă

Românii au nevoie de un teren pentru o biserică şi pentru un cimitir ortodox. Voi face tot posibilul să le obţin în circusmscipţia VI. Pe de altă parte, serviciul de salubritate în zona pentru care candidez funcţionează foarte prost. Tot la capitolul deşeuri, sunt câteva zeci de maşini abandonate, de exemplu în Via Cigna sau Via Mottarone, care trebuie ridicate.

În ceea ce-i priveşte pe etnicii rrom, voi sprijini proiectul lui Gianluca Vignale (PDL) care a cerut 5.000.000 pentru construirea unor tabere pe modelul “milanez”. Adică păzite 24 din 24 de ore, cu obligaţia şcolarizării copiilor şi cu stimularea financiară a celor care vor să se întoarcă în România.

R.: Va bazati pe voturile românilor?

V.U.: Şi pe voturile lor, dar eu candidez pentru Torino. Voi avea şi voturi de la italieni.

R.: Cum va vedeti peste cinci ani?

V.U.: O să candidez la pentru un loc în Consiliul Local şi de acolo o să fac mai mult pentru Torino şi pentru comunitatea românească.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.