Reteaua Corect

Elevi romani la un «masterclass» in Italia

Patru liceeni români au participat recent, alături de elevi italieni, la un masterclass internaţional de fizică de la Institutul Naţional de Fizică Nucleară de la Frascati.

          “Fizica în secolul XXI” seintitulează masterul internaţional coordonat de Cătălina Curceanu, prim-cercetător la institut din anul 1992. ”Este primadată când organizăm un masterclass internaţional pentru elevi atât din România, cât şi din Italia, prin care să le prezentăm fizicamodernă” mărturiseşte cercetătoarea româncă. ”Obiectivul este pe de o parte să le arătăm la ce s-a ajuns în fizica modernă, iar pe de altă parte să încercăm să îi atragem spre o cariera ştiinţifică, iar pe cei care nu vor urma o carieră ştiinţifică să rămână oricum curioşi şi în contact cu lumea ştiinţifică. ”Potrivit Cătălinei Curceanu, acest tip de schimb de informaţii între eleviii talieni şi cei din ţara noastră consitutie ”o necesitate având în vedere integrarea României, Italiei şi a altor ţări într-o entitate care nu poate fi decât o Europă unită. Tinerii români au demonstrat ca sunt mai pregătiţi. România a fost întotdeauna o excelenţă din punct de vedere al ştiinţei, în ciuda problemelor şi situaţiei actuale din învăţământ şi din cercetare” a mai precizat Cătălina Curceanu. Cei patru adolescenţi români, participanţi la cursul de la Frascati: Alexandra Neagu (16 ani) şi Pavel Teodor (16 ani) din Sfântu Gheorghe,  Isabel Horvath(16 ani) din Arad şi Bianca Bălan (18 ani) din Bârlad. ”Învaţă mai multe zile, pentru că merg la şcoală şi sâmbăta, dar cred că noi facem materie mai multă”, comentează Isabel, în vreme ce Pavel a observat că ”materia lor este pe bazată pe cultura stiintifica, în schimb, noi accentuam pe practica şi studiem mai multe domenii ale ştiinţei”.

        Cei patru elevi au fost selectaţi în urma unui concurs cu peste 40 de participanţi din ţara noastră. ”Concursul a constat într-un eseu cu titlul: ”Fizica în următorii o sută de ani”, pornind de la bazele reale ale fizicii” explică Bianca. Adolescenţii s-au aflat pentru prima dată la un master organizat în afara ţării. ”Ni s-au prezentat în detaliu diferite domenii ale fizicii, ce vom putea să facem dacă vom urma această meserie şi am avut ocazia să cunoaştem oameni foarte importanţi”, spune Alexandra si susţine că îi place fizica, deoarece are posibilitatea astfel să descopere mereu lucruri noi, iar Isabel completează că ”fizica este un domeniu important pentru umanitate”. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.