Reteaua Corect

Despre romani in presa din Canada / Dacia intra-n Canada

Scris de CorectDiaspora in 13 aprilie 2011 la 17:21, in Romanii pretutindeni. North America, Canada 457 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/neTk

Dacia a intrat pe piaţa canadiană. Deocamdată nu la vânzare, ci la închiriere, în Europa

  • Multă vreme a circulat legenda că imigraţia românească din Canada este una de ingi neri (deşi datele de la recensământul din 2006 arată că procentul românilor care practică această me serie este mai mic de 15%), informeaza Ziarul românesc din Canada “Pagini Românesti”. Un articol din La Presse susţine că viitorul ingi ne riei, în Québec, ar putea trece prin imigraţie. 30% din ce re­rile pentru ob ţinerea unui permis de ingineri provin din partea imigranţilor, formaţi în alte ţări.  România este pe locul al doilea în top, cu 13% din totalul cere rilor, ime diat după Franţa, care are 20%. Algeria, Egipt şi Liban au, împreună, 19% din cereri.
  • Cotidianul Métro prezintă, în ru brica sa de turism, oraşul Timişoara. Considerat drept unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Europei, oraşul ro mânesc beneficiază de o prezentare căl­duroasă. Printre atracţiile care ar putea interesa un turist străin se află berea, care costă sub 1 euro şi ieşirile la Teatru şi Operă, care costă sub 6 euro. Şi totul, spune autorul, la o calitate similară cu cele mai mari scene din Viena, Berlin, Londra sau Paris.
  • La Presse publică, sub semnătura cronicarului său sportiv, Réjean Tremblay, un articol despre meciul lui Lucian Bute  cu Brian Ma gee. Exerciţiile fizice sunt epuizante; pentru îngrijirea fibrelor musculare, la sfâr şitul antrenamentului, Bute intră într-o cadă plină cu gheaţă, unde stă cinci mi­nute, pentru ca apoi să facă un plonjon în piscină şi să revină în cada cu gheaţă. Totul repetat de trei ori. Durita tea antrenamentului l-a făcut pe ziaristul de la La Presse să afirme că nu tre buie să ne mai în trebăm de ce Bute este campion mondial.
    Articolul mai arată şi onorurile de care se bucură Lucian Bute în România. El a fost recent numit Ambasador internaţional pentru promovarea    turismului românesc. Campionul român se află pe o listă scurtă de personalităţi, care îi mai include pe Ilie Năstase, pe Gheorghe Hagi şi pe Nadia Comăneci.
  • Dacia a intrat pe piaţa canadiană. Deocamdată nu la vânzare, ci la închiriere, în Europa, anunţă Cyberpresse. Este vorba de aşa-numitul segment achat-rachat (o invenţie franceză), care oferă turiştilor care vor să viziteze Europa o alternativă la închirierea auto clasică. Achat-rachat înseamnă că obţineţi o maşină nou-nouţă (adică 0 km la bord, ieşită direct din fabrică), al cărei proprietar deveniţi imediat şi pe care  compania se obligă să v-o recumpere, odată ce voiajul s-a terminat. Costul? Pentru minim 17 zile veţi plăti, pe o Dacia Sandero, 1079$. Scump? O maşină similară vă va costa, la Hertz, între 1455 şi 1947 CAD. Dacă mai puneţi şi că în formula achat-rachat toate asigurările sunt incluse, numărul de kilometri este ilimitat, nu există niciun fel de taxe, nu trebuie să-i faceţi plinul la returnare, nu există depozit şi că vă puteţi deplasa cu maşina în 42 de ţări, ajungeţi la concluzia că nu e chiar o afacere proastă. Dacia este deja oferită pe site-ul www.renaultcanada.com
  • Compania Bombardier are parte de două procese importante. Unul dintre ele, scrie The Gazette, este intentat de mi liardarul român Ion Ţiriac. Acesta a cuză Bombardier că a întârziat în livra rea unui avion Global 5000, comandat în 2005. O primă întârziere l-a făcut pe Ţiriac să anuleze un contract de vopsitorie, în valoare de 190.000$. Angajaţii Bombardier au montat prost şi uşa principală, care a căzut, ceea ce a condus la noi întârzieri. Ţiriac cere daune de 3,2 milioane USD.
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.