Reteaua Corect

Şcoala românească din Montreal are un nou sediu

Scris de CorectDiaspora in 28 aprilie 2011 la 03:03, in Romanii pretutindeni. 192 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfhr

Începând cu sesiunea de primăvară, care debutează în 30 aprilie, Şcoala Junimea română de la Montreal îşi va desfăşura cursurile într-o zona centrala, la sediul renumitului Colegiul «Jean Brébeuf», informeaza publicatia canadiana de limba româna «Pagini Romanesti».

 După ce au încheiat deja cu bine două sesiuni (în sediul vechi), iniţiato­rii acestui proiect şi profesorii implicaţi îşi povestesc impresiile şi speranţele pentru viitor.. Şi, întrucât au început deja înscrierile pentru sesiunea urmă­toa­re (30 aprilie – 11 iunie), e bine să ştiţi că pe site-ul şcolii, la adresa www.junimeamontreal.org, veţi găsi detalii despre activităţile care-i aşteaptă pe elevi.

Otilia Tunarucoordonatoare şcolii Junimea Română din Montréal

Poiectul a înmugurit din dorinţa de a transmite copilului meu valori de suflet şi cunoştinţe utile, astfel încât să fie pregătit pentru examenele şcolare şi pentru examenele vieţii. Am conştientizat lacunele care există în învăţământul canadian şi, din acel moment, mi-am dorit să pot valoriza punctele forte ale învăţământului românesc tradiţional, găsind o formulă echilibrată şi pertinenţă în contextul în care ne aflăm.

Am pornit la drum în 2009, alături de o persoană de mare valoare profesională şi morală, Ildiko Pelczer, profesor doctor în matematică. Expertiza sa în domeniul ştiinţelor exacte se îmbină armonios cu experienţa mea de jurnalist şi organizator de evenimente culturale. Nu ştiam noi în acel moment că acest germene de entuziasm va deveni în timp un proiect atât de amplu. Am organizat cursuri de matematică şi origami sub formă de ateliere, iar programul s-a îmbogăţit apoi neîncetat, devenind un adevărat catalizator al potentialui intelectual românesc din diaspora montrealeza.

În prezent avem un colectiv de 23 persoane care lucrează în mod permanent. împreună am muncit şi am visat fără încetare. Visul de şcoală românească a prins singur aripi, astfel încât în septembrie 2010 am inaugurat şcoală Junimea Romană din Montréal, care se află sub egida Guvernului României. Oferim un program diversificat, destinat atât copiilor, cât şi adulţilor. Nu este uşor, ne lovim de greutăţi şi de realitate: uneori elevii nu vorbesc deloc româneşte, deseori interesul celor mici pentru cultura de origine nu există, unii părinţii nu au timp ori răbdare… Eforturile noastre se înteţesc, deoarece în permanenţă trebuie să adaptăm programul în funcţie de evoluţia copiilor şi de noile probleme care apar; scopul principal este de a transmite cunoştinţe într-o manieră interactivă, ludică şi totodată bine ancorată în rigorile teoriei. Căutăm să descoperim şi să încurajăm copii cu capacitate de a performa, precum şi tinere talente în domeniul literar şi artistic. Interculturalismul şi integrarea în societatea de adopţie reprezintă alte deziderate ale şcolii pentru minte, inimă şi cultură; dezvoltăm activităţi care favorizează colaborarea cu alte şcoli canadiene şi comunitare. Pe lângă cursurile atent cizelate, organizăm o multitudine de evenimente – spectacole, expoziţii, seria întâlnire cu o personalitate, concursuri, lecţii deschise, etc.

Şcoala Junimea Romană din Montréal reprezintă un spaţiu educativ şi securitar pentru copii, favorabil explorării unor noi orizonturi ale priceperii, iar educaţia sănătoasă şi morală creştină cu care am fost binecuvântaţi sunt transmise cu tact pedagogic şi cu multă iubire.

Le mulţumesc pe această cale tuturor celor care au avut încredere şi s-au alăturat echipei noastre de suflet: profesori, artişti, designeri, benevoli, elevi şi părinţi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.