Reteaua Corect

Canada: Profesor roman distins cu diploma de onoare

Scris de CorectDiaspora in 23 Mai 2011 la 02:05, in Romanii pretutindeni. 482 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfLq

Asociatia profesorilor din invatamintul superior colegial din Quebec (AQPC) a decis in unanimitate acordarea Diplomei si Medaliei de onoare pentru anul 2011, ca profesor emerit, unui profesor de origine romana: Vania Atudorei, titular in departamentul de Tehnologii de industrie farmaceutica de la Colegiul Gérald – Godin din Montreal. Este pentru prima oara cind distinctia este oferita unui profesor de origine romana!

Distinctia amintita este oferita o data pe an, intr-un banchet festiv, celui mai bun profesor dintr-un colegiu, care se remarca prin calitatile pedagogice si profesionale, prin contributii deosebite aduse la evolutia unui invatamint de calitate in Quebec. Numele laureatului si prezentarea sa sint inscrise in Tabloul de onoare, in Revista de Pedagogie Colegiala si pe site-ul AQPC, informeaza  publicatia românilor din Canada «ZigZag Român-Canadian».
Vania Atudorei, un nume cu care cititorii publicatiei noastre sint familiarizati, a fost primul profesor angajat la colegiul amintit de la infiintatea acestuia –dovada fiind legitimatia sa, cu numarul 001, este primul profesor care preda aici 12 cursuri diferite de specialitate si, nu in ultimul rind, este fondator al programului colegial tehnic de 3 ani in domeniul industriei farmaceutice si a organizat calatorii de studii farmaceutice in Franta si Elvetia pentru studentii acestui program. Mai trebuie amintit ca tot el a mai initiat cursurile gratuite de prim ajutor cu Certificatul CSST valabil pentru 3 ani, a creat Muzeul Industriei Farmaceutice, Orchestra Colegiului Gérald-Godin, cu care a organizat concerte, a infratit prestigiosul colegiu francofon privat André-Grasset si colegiul anglofon Vanier in Montreal cu licee din Romania, a format studentii pentru SimONU, a infratit institutul de Tehnologii Farmaceutice si Cosmetice din orasul francez Tours cu Colegiul Gérald-Godin etc.
De altfel, zeci de studenti de origine romana care astazi sint specialisti apreciati in companii farmaceutice l-au avut ca profesor pe Vania Atudorei.
La recunoasterea nationala amintita se mai adauga si cea internationala, profesorul Vania Atudorei fiind invitat sa tina cursuri si conferinte la Institutul Agronomic si Veterinar ’’Hassan al II-lea’’ de la Agadir, Maroc, iar in lunile iunie si septembrie in Franta, la Institutul de Tehnologii si Meserii farmaceutice si cosmetice, la Facultatea de Farmacie a Universitatii ’’François Rabelais’’ si la Institutul de Management din orasul Tours (Valea Loirei).
Aceasta distinctie mareste prestigiul comunitatii romanesti din Canada, fiind un exemplu de ambitie, perseverenta si, in final, de reusita profesionala: dintr-un refugiat in lagarul de la Cointrin, Elvetia, in timpul regimului comunist din Romania, Vania Atudorei a cunoscut dupa ce a emigrat in Canada si somajul si ajutorul social. Dar si postul de director general al unei companii farmceutice si acum onoarea de a fi recunoscut oficial drept unul dintre cei mai buni profesori din Canada franceza.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.