Reteaua Corect

Barcelona: Viitorul primar, chemat în justiţie pentru rasism la adresa romilor

Scris de CorectDiaspora in 26 Mai 2011 la 02:34, in Romanii pretutindeni. 463 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfPs

Tribunalul din Barcelona a cerut redeschiderea dosarului liderului Partidului Popular, Xavier García Albiol, pentru că a împărţit în timpul campaniei electorale 25.000 de pliante inscripţionate cu mesajul - “Nu mai vrem români” si a declarat: "Voi expulza ţiganii din oraş!"

Rezultatele alegerilor municipale, din 22 mai, îl clasifica în frunte pe candidatul Partidului Popular, Xavier García Albiol, şi, ca urmare, acesta are mari şanse la scaunul primăriei din Barcelona, scrie publicaţia ABC, citata de Adevarul de Spania. Însă, autoritatile judiciare din Catalunia au decis redeschiderea dosarului lui García Albiol, în care este acuzat că a incitat populaţia la ură de rasă împotriva românilor si romilor, după ce a împărţit 25.000 de fluturaşi electorali cu mesajul populist “Nu mai vrem români”, mai ales în sensul ca spaniolii nu mai doresc romi în provincie, dupa mai multe acte antisociale savârsite de acestia si a declarat repetat : "Voi expulza ţiganii din oraş!".

 Garcia Albiol a fost absolvit de acuzaţiile de rasism şi xenofobie în martie 2011. Tribunalul de Instrucţie  din Badalona, unde s-a judecat iniţial dosarul, a decis că simpla difuzare şi expunere a ideilor xenofobe, chiar discriminatorii, nu este incitare la ură de rasă, iar Albiol a fost absolvit. Tribunalul provinciei Barcelona au cerut, săptămâna aceasta, redeschiderea cauzei împotriva liderului PP pe motiv că expresiile folosite în campania electorală de Albiol “atentează la reputaţia şi la onoarea ţiganilor români veniţi în Spania”. Din acest motiv, instanţa superioară celei din Badalona a decis rechemarea în faţa justiţiei a politicianului, “pentru a aplica procedurile procesuale adecvate în cadrul unui proces echidistant între drepturile fundamentale aflate în conflict”.

La alegerile din 22 mai, Partidul Popular a fost cea mai votată formaţiune politică în Badalona. PP a obţinut 11 posturi de consilieri locali şi doar o alianţă, greu de realizat între partidele contracandidate ar putea să-l abată pe  Xavier García Albiol de la traiectoria către postul de primar. Liderul popular are antecedente legate de xenofobie: in 2007, acesta a lansat atacuri rasiste, de aceeasi factura, si împotriva musulmanilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.