Reteaua Corect

Alegeri Spania: Ca în Italia, românii sub drapelul national cu «capra vecinului moarta»

Scris de CorectDiaspora in 25 Mai 2011 la 02:40, in Romanii pretutindeni. 447 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfNR

Candidaţii Partidului Românilor din Spania (PIRUM) nu au debutat cu bine la prima lor participare la alegerile locale iberice. Astfel, in Andaluzia, au obţinut numai 17 voturi, din zecile de mii de români, cu drept de vot. Susţinerea acordată nu s-a ridicat decât la 0,2%, într-o regiune în care prezenţa la urne a fost de 70%.

Astfel, candidaţii Partidului Românilor din Spania (PIRUM) la alegerile municipale din Spania nu au câştigat nici un mandat de consilier în cele patru circumscripţii electorale în care au participat, scrie Ideal.es., citat de Adevarul de Spania.

La fel ca la alegerile locale din Italia, care au marcat nu numai o înfrângere categorica a coalitiei premierului Berlusconi, ci si pentru românii din Peninsula, scrutinul iberic a evidentiat atât înfrângerea partidului socialist al premierului Zapatero, cât si dezinteresul românilor. Traditionala deviza nationala legata de «moartea caprei vecinului» a functioant perfect si la alegerile de duminica din Spania. Românii nu si-au vazut interesul grupului etnic, fiind cea mai mare minoritate din Spania, si ca în Italia, ce risca ca din cele doua milioane sa nu fie ales decât accidental vreun concetatean, în turul doi. Si aceasta pentru ca românii nu au vrut sa voteze un conational, neavând o constiinta de grup si neîntelegând ca au interese comune. Explicatiile pot fi invidia sau indiferenta.

 

Totuşi, pentru liderul PIRUM, simpla prezenţă în alegeri - prima a unui partid al străinilor din Spania - este o victorie şi un pas înainte pentru promovarea egalităţii românilor în Europa. Candidaţii Partidului Românilor din Spania nu au avut un început bun la prima lor participare la alegerile municipale din Andaluzia, unde au obţinut numai 17 voturi. Susţinerea acordată a fost de 0,2%, într-o localitate în care prezenţa la urne a fost de 70,08%, scrie Ideal.es.

Astfel, candidaţii Partidului Românilor din Spania la alegerile municipale din Spania nu au câştigat nici un mandat de consilier în cele patru circumscripţii electorale în care au participat. Totuşi, pentru liderul PIRUM, simpla prezenţă în alegeri - prima a unui partid al străinilor din Spania - este o victorie şi un pas înainte pentru promovarea importantei comunitati a românilor, aflate în diverse tari din Europa Occidentala.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.