Reteaua Corect

Alegeri Italia : Românii, marii perdanţi

Scris de CorectDiaspora in 18 Mai 2011 la 02:58, in Romanii pretutindeni. 239 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfG0

Alegerile locale din Italia au marcat nu numai o înfrângere categorica a coalitiei premierului Berlusconi, dar si pentru românii din Peninsula. Traditionala deviza nationala legata de «moartea caprei vecinului» a functioant perfect si la alegerile din zilele trecute din Italia. Românii nu si-au vazut interesul grupului etnic, fiind cea mai mare minoritate din Italia, si risca ca din cele doua milioane de români sa nu fie ales decât accidental câte un concetatean. Si aceasta pentru ca românii nu au vrut sa voteze un conational, neavând o constiinta de grup si neîntelegând ca au interese comune.

În mod incredibil, dar cel mai aproape de a deveni consilier local în unul dintre cele patru mari oraşe reprezentative (Milano, Torino, Bologna şi Napoli) a fost o candidată care a strâns abia 28 de voturi. Este vorba de Iulia Dejeu, care a candidat la Bologna. Ea a înregistrat distanţa cea mai mică faţă de ultimul consilier intrat de pe lista ei, mai exact 256 de voturi. A candidat pe lista Movimento 5 stelle, cotată cu 9.5% din preferinţe. Dat fiind că în Bologna locuiesc peste 6.000 de conaţionali, se poate spune că posibilitatea de avea un consilier local le-a scăpat românilor printre degete.

La nivel naţional, candidaţii români care au strâns peste o sută de voturi pot fi număraţi pe degete. La Arezzo sunt două candidate care au trecut de acest prag. Aurelia Ceoromila (PD) a avut 121 de preferinţe, dar este a 22-a pe listă în ordinea voturilor primite. O performanţă interesantă însă pentru cealaltă candidată, Ene Carmen Elena (lista Arezzo Domani) care a înregistrat 136 de voturi şi este prima pe listă, înaintea a 27 de italieni. 

La Riano, Stoica Toader a strâns 136 de voturi şi este al treilea pe lista lui Vetrani (PDL). Dat fiind faptul că e vorba de un oraş mic nu se va organiza un al doilea tur de scrutin, iar lista lui s-a clasat a doua şi trimite în Consiliul Local doar primii doi clasaţi.  Niciunul dintre candidaţii români din oraşele: Assisi, Castel Madama, Città di Castello, Terracina, Grosseto, Rovigo, Pomezia sau Ciampino nu au depăşit o sută de voturi.

De remarcat contraperformanţa candidatului Marian Băsescu de la Ciampino care s-a întors acasă cu un singur vot. Tot un vot a obţinut şi Laura Mureşan, de la Città di Castello. Nu departe se află candidata PIR de la Pomezia care a strâns nouă voturi, la fel ca şi Nicoleta Tacu de la Rovigo. Considerăm că românii în dreptul cărora apare cifra zero s-au retras din campanie după înscriere sau voturile primite nu apar în dreptul lor din motive tehnice. Este vorba de: Melania Sandu de la Ciampino, Vasilica Dediu şi Elena Ichim de la Novara, Maria Timaru, Nina Oţeliţă, Elena Nistor, Silvia Beldescu, Cătălin Iacob şi Valentin Ciobanu Vasile de la Torino.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.