Reteaua Corect

Vallerano: «Stânga» acuza românii ca au primit pachete ca sa voteze

Scris de CorectDiaspora in 11 iunie 2011 la 01:56, in Fapt divers. 488 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfZY

Mai multi lideri ai partidului socialist, de opoziţie, din Vallerano au dat vina pe românii înscrisi pe listele electorale, pentru că au pierdut alegerile locale în faţa partidului de la Putere - PDL. În presă, au apărut declaratii acuzatoare la adresa românilor, atribuite reprezentanţilor filialei locale a partidului, ce îi îvinuiesc ca au votat în favoarea «Dreptei» , dupa ce au primit «pachete de la Caritas».

„Este doar vina românilor. Ei sunt obişnuiţi aşa, în schimbul unui avantaj economic nu ezită să se prostitueze. Lipsa de moralitate este o caracteristică a lor. Astfel, din cauza susţinerii necondiţionate oferită adversarului nostru de către cei 101 electori români, proiectul nostru de a guverna Vallerano pentru următorii cinci ani a căzut. Alte popoare de imigranţi, cum ar fi extracomunitarii, sunt mult mai corecte”. Aceste au fost declaratiile liderilor PD din Vallerano, un orăşel de 2.500 de suflete, aflat la 80 de kilometri nord de Roma, de publicatia  „Agora Vox”, citata de « Români în Italia ».

Caritas, de partea Puterii

Declaraţiile belicoase au fost emise ca urmare a înfrângerii  socialistilor la o diferenta de doar 21 de voturi, prin care candidatul de stânga a pierdut în faţa candidatului proprezidential.  Deziluzia socialistilor este cu atât mai mare cu cât în majoritatea zdrobitoare a localitatilor din Peninsula, stânga a câstigat clar, mesaj ce indica nemultumirea italienilor fata de politica guvernului Berlusconi.

Pe listele din Vallarano au fost înscrişi 101 români, iar PD consideră că toţi au votat în bloc pentru  adversarul lor pentru că „au primit pachete de la Caritas pentru familiile lor din ţară si pentru ei”. Caritas a neagat orice fel de implicare în campania electorală şi consideră aceste acuzaţii drept „calomnii colosale”.

Cu carabinierii la uşă

Mai mult, unul dintre reprezentanţii « Stângii » a făcut o plângere penală, astfel că toţi cei 101 români, de pe lista electorala,  care au votat, vor fi anchetati de autoritati, pentru a afla dacă şi-au vândut votul. Aceasta constituie o fapta penala si cetatenii români, multi dintre ei romi,  risca sa fie pedepsiti daca se va confirma acuzatia socialistilor.

Reacţia românilor citaţi de „Agora Vox” este de una de dezamăgire: „Credeam că în Italia există libertate, dar numai pentru că am votat ne trezim cu carabinierii la uşă. Nu vom mai vota, pentru noi integrarea este imposibilă”.

În PD Vallerano nu toată lumea este de acord cu teoria consipraţiei românilor. Lidia Gregori, un lider al filialei PD din localitate şi-a dat demisia şi a motivat: „Am pierdut din cauza greşelilor noastre. Pentru prima dată am prezentat o listă unită pentru stânga, dar din momentul în care am prezentat-o, candidaţii au început să se atace reciproc”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.