Reteaua Corect

Un spaniol a violat o fetita românca si a aruncat-o într-un puţ împreuna cu fratele ei

Scris de CorectDiaspora in 12 iulie 2011 la 02:00, in Fapt divers. 427 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng7n

Un spaniol, de 51 de ani, din Torrelaguna, a rapit doi copii români, dupa care i-a omorât. Mai întâi i-a ademenit pe cei doi, priomitându-le ca le face cadou un catel, având, de fapt, intentia ascunsa de a profita, de copila. In cele din urma, a violat-o pe fetiţa de 10 ani şi a aruncat-o, împreună cu fratele acesteia, de 8 ani, într-o fântână secată.

"Nici nu mă gândesc să-l vizitez în închisoare". Marina, soţia lui Juan Jose Ramos Amador, încarcerat ca presupus autor al răpirii celor doi minori români din Torrelaguna, e hotărâtă: "Nu mă gândesc să-l vizitez. Nu vreau să mai ştiu nimic de el. Pentru mine e ca şi cum ar fi murit. După câte a făcut...". Alături de ea, cele două fiice ale sale, adolescente, ascultă impasibile, în timp ce surioara lor, de abia patru ani, se joacă prin cameră cu o păpuşă, străină de tot ce discută "cei mari", scrie El Pais, citat de Adevarul de Spania, într-un reportaj despre autorul răpirii, violării şi sechestrării a doi copii minori de naţionalitate română, luna trecută, în Torrelaguna.

I-a ademenit pe minori promiţându-le un căţeluş

Garda Civilă l-a arestat pe 30 iunie pe Ramos, în vârsta de 51 de ani, acuzat de sechestrarea unei fetiţe de 10 ani şi a fratelui acesteia, de opt. Ambii minori se jucau în după amiaza zilei de 12 iunie într-un parc din centrul localităţii Torrelaguna, la 60 de kilometri de Madrid, când un bărbat s-a apropiat de ei. Acesta le-a promis, în dar, un căţeluş. Băiatul, entuziasmat, a acceptat imediat să urce în maşina bărbatului necunoscut, un Seat Ibiza verde. Surioara sa l-a urmat. Imediat, maşina a început să prindă viteză. Văzând că se îndepărtează de sat, copiii au început să ţipe. Nu puteau scăpa de pe bancheta din spate, dat fiind că maşina avea doar două uşi.

Răpitorul a apăsat acceleraţia şi a parcurs rapid treizeci de kilometri, până în localitatea Algete. Aici, a cotit pe un drum de ţară, năpădit de buruieni şi s-a oprit în faţa unei clădiri pe jumătate dărâmate, murdare şi abandonate. I-a pus pe copii să coboare şi i-a introdus într-o căsuţă, pe podeaua căreia se afla un puţ secat de 12 metri adâncime. Deşi ţipau, nimeni nu-i putea auzi pe cei mici. Casele cele mai apropiate erau din urbanizaţia Valderrey, la 100 de metri distanţă, înconjurate de ziduri înalte şi garduri vii.

Mama copiilor era chelneriţă într-un bar din localitate

Mama copiilor răpiţi a început să se alarmeze când a văzut că aceştia nu reveneau acasă. A fugit în parc. I-a întrebat pe vecini. Nimeni nu a văzut sau auzit nimic. Iar copiii, nicăieri. Disperată şi frântă, femeia a dat fuga la Garda Civilă, pentru a reclama dispariţia copiilor.

Maria, de 31 de ani, de naţionalitate română, a divorţat acum patru ani de soţul său. Singură, cu trei copii în grijă, a venit în Spania, în căutarea unui loc de muncă. A găsit un job de chelneriţă într-un bar din Torrelaguna şi aici s-a stabilit. Niciodată nu a avut vreo problemă cu cineva din sat, până la cele întâmplate pe 12 iunie.

Cine putea să fie în spatele misterioasei dispariţii a copiilor? Mariei i-a trecut prin minte că fostul său soţ ar putea avea de-a face cu asta. Dar nu: el era în Dusseldorf, în Germania, unde trăieşte şi munceşte. Astfel încât trebuiau căutate alte ipoteze. Poate copiii s-au rătăcit şi nimic mai mult? După câteva ore, Garda Civilă a iniţiat o operaţiune de căutare cu câini şi chiar elicoptere. Vecinii au organizat spontan patrule care au început să perie fără succes peşterile şi râurile din zonă. Totul în zadar.

Ramos trebuie să fi cunoscut dinainte acea casă părăsită din Algete. Este improbabil să ajungă acolo din întâmplare, dat fiind că e pe o proprietate privată la care se ajunge pe un drumeag aproape imperceptibil de la şosea, din M-103 (Cobena-Torrelaguna). Aici i-a abandonat pe micuţi aproape două zile, fără apă şi mâncare.

Bestia a violat-o pe fetiţă înainte de a o arunca în puţ

După ce a abuzat sexual de fetiţă, a obligat-o, atât pe ea, cât şi pe fratele său, să intre în puţ, construit din tuburi de ciment. Aceştia plângeau şi ţipau. Pentru a-i obliga să tacă, agresorul le-a aruncat bucăţi de lemn, pietre şi alte obiecte. "Din ce mi-au povestit, pedofilul le-a spus că ulterior îi va da pe mâna altor bărbaţi", explică Maria, sub efectul tranchilizantelor primite.

În duminica respectivă, Ramos a plecat de acasă, din Valdepenas de la Sierra (Guadalajara), pe la şase seara. I-a spus soţiei că merge "la o bere". În loc de asta, a fost în Torrelaguna, de unde i-a sechestrat pe micuţi. S-a întors acasă la 10 seara, potrivit soţiei. S-a băgat în pat şi n-a dat nicio explicaţie referitor la unde şi-a petrecut timpul şi unde a stat atâta "la bere".

Luni, 13 iunie, Ramos s-a trezit la 6 dimineaţa şi a plecat să vândă un lot de fier vechi în Fuente el Saz de Jarama. La trei după-amiaza a revenit acasă, să mănânce, apoi şi-a însoţit nevasta la cumpărături. A adormit fără să ia cina, cu simptome de nelinişte şi nervi.

Soţia sa a bănuit că Ramos este implicat în răpire

Marţi s-a trezit iar de dimineaţă şi a plecat la acelaşi centru de colectare a fierului vechi din Fuente el Saz, pentru a mai vinde o tură de metal primit de la proprietarul unui bar din El Ponton de Oliva. A vorbit de mai multe ori cu soţia la telefon, care îşi reaminteşte: "Mă întreba constant dacă ştiu deva de cei doi copii dispăruţi din Torrelaguna. Mă întreba dacă s-a vorbit de acest caz la televizor. Nu înţelegeam de ce îl interesa aşa de mult".

În jurul orei unu, în aceeaşi zi, câţiva tineri care se jucau prin apropierea puţului din Algete au auzit ţipetele şi plânsetele copiilor. Au anunţat poliţia. A mai durat cel mult o oră până când pompierii i-au scos din fântână pe cei doi copii, care au fost transportaţi de urgenţă la spitalul La Paz, din Madrid. Erau aproape leşinaţi de foame şi deshidrataţi.

Copila avea o rană la gât, care i-a fost cusută, la fel ca şi o leziune la degetul piciorului stâng. Băiatul avea o rană pe bărbie, care a necesitat patru puncte de sutură, potrivit medicilor.

"Mamă, ştiam că nu ne vei lăsa aici şi ne vei căuta"

Când au fost eliberaţi, şi-au sărutat şi îmbrăţişat mama: "Ştiam că nu vom muri în fântâna aceea, în care ne.a aruncat omul cel rău, mamă. Ştiam că vei veni după noi şi că vei face totul pentru a ne găsi".

După aproape o săptămână de spitalizare, au fost externaţi. Cele mai rele nu erau rănile fizice, ci cele psihologice. Mai ales trebuiau determinate sechelele suferite de minoră, victimă a unui viol.

În aceeaşi zi a salvării micuţilor, Ramos şi-a sunat soţia şi i-a spus că nu vine acasă, pentru că a găsit un job de paznic de noapte şi va lipsi 10 zile. Dar s-a răzgândit: a venit acasă la 6 dimineaţa, miercuri, 15 iunie, după ce şi-a anunţat fiul cel mare. A luat o pătură şi mai multe haine şi a fugit fără să spună unde.

La amiază, în aceeaşi zi, presupusul răpitor şi-a sunat iar soţia. A întrebat-o dacă a aflat ceva despre cazul copiilor din Torrelaguna şi apoi i-a mărturisit: "Sunt amestecat în asta. A fost o chestie plănuită de nişte marocani din El Molar. Mi-au promis 3.000 de euro. Ei voiau să ceară o răscumpărare de 200.000 de euro". Marina nu a crezut niciun cuvânt din ce-i spunea soţul său. Ştia că mama celor doi minori este o româncă, singură, cu resurse financiare modeste. Cine, în toate minţile, ar putea crede că această femeie ar putea plăti o răscumpărare atât de mare?

Soţia lui Ramos nu era foarte surprinsă să afle de implicarea acestuia. Îl bănuise din primul moment. De aceea, şi-a sunat fiica cea mare, de 18 ani, din Madrid, fruct al unei relaţii anterioare. I-a povestit temerile sale şi au căzut de acord ca aceasta să anunţe poliţia.

Mai fusese condamnat la 17 ani de închisoare pentru agresiuni sexuale

Agenţii au descoperit că Juan Jose ispăşise, în trecut, o condamnare de 17 ani pentru agresiuni sexuale. "Asta nu mi-a spus niciodată. Mie mi-a zis că a fost în închisoare pentru că a ucis un agent al Gărzii Civile după ce a dat o spargere la o bijuterie", povesteşte Marina. Dar era minciună. Ramos avea un trecut de agresor sexual. Profilul său, aşadar, se potrivea perfect celui căutat în cazul răpirii micuţilor din Torrelaguna. Dar unde fusese ascuns?

Ramos aparţine unui clan nomad din Vallecas (Madrid), care ulterior s-a mutat în Valdebebas, în altă parte a capitalei. Are cinci fraţi, între care o soră care locuieşte în Ciudad Real şi o mătuşă în Albacete. Garda Civilă bănuia că se află ascuns la una dintre aceste rude şi a început să supravegheze casele acestora.

Într-un final, pe 30 iunie, operaţiunea a dat rezultate. Fugarul a fost găsit în apropierea casei surorii sale, din El Pilar (Ciudad Real). A refuzat să facă declaraţii. Dar judecătorul consideră că există suficiente indicii pentru a-l acuza de sechestrarea copiilor, agresiune sexuală şi tentativă de omor.

Juan Jose Ramos, soţia sa şi cei trei fii au venit acum cinci ani din Albacete, mutându-se în Valdepenas de la Sierra. Un sat de 150 de persoane, majoritatea pensionari, care îşi petrec toată ziua pe bancă. Ramos umbla de ici-colo, strângând fier vechi pentru a-şi întreţine familia. Uneori lucra şi ca cioban şi timp de câteva luni a fost şi zidar. Marina, soţia, lucra la sfârşit de săptămână ca bucătăreasă într-un restaurant din zonă.

Soţia sa nu mai vrea să audă de el

Niciun locuitor al satului nu a suspectat nimic. Nimeni nu bănuia că între ei trăia un bărbat condamnat de trei ori pentru viol. Acest bărbat, de statură medie, cu un trandafir tatuat pe braţ, mergea şi venea fără a avea mult de-a face cu nimeni. Uneori mai schimba câteva cuvinte cu clienţii din bar. Dar nimic mai mult. "Nu avea prieteni aici", susţin pensionarii din sat.

Marina şi Juan Jose s-au cunoscut în cartierul Valdebebas. Aveau trei copii împreună, dar viaţa lor în comun a avut mai multe umbre decât lumini, mai multe momente proaste decât bune, mai multă sărăcie, decât bucurie. "Nu putea evita. Când vedea o fetiţă pe stradă, nu-şi putea dezlipi ochii de la ea. Asta i se întâmpla cu fetiţe între cinci şi zece ani", povesteşte Marina. Dar niciodată nu s-a gândit că va ajunge să facă o asemenea atrocitate. Întrebată dacă nu crede în nevinovăţia soţului său, Marina e convinsă: "Nu. Sunt convinsă că el a fost vinovatul. Dacă mi-a şi mărturisit că e implicat... Cred că minţea doar în legătură cu marocanii implicaţi".

Marţea trecută, soţia a primit un telefon de la un asistent social din închisoarea de maximă siguranţă din Herrera de la Mancha (Ciudad Real). "Mi-a cerut să-i trimit haine şi bani. I-am spus că nu am de unde. I-aş trimite o sfoară, să se spânzure!", exclamă Marina, în timp ce unul din cei doi copii întăresc spusele mamei: "Este un pedofil de rahat!".

Fiica răpitorului a făcut şi ea plângere pentru abuzuri sexuale asupra ei

Fiica Marinei, care l-a reclamat pe Ramos la poliţie nu s-a limitat doar la asta. A mai depus o plângere, mărturisind că bărbatul a abuzat şi de ea, de când avea trei ani. "Fiica mea nu mi-a spus nimic până acum. Dacă ar fi făcut-o... S-a decis acum să o facă pentru că acum câţiva ani a ameninţat-o cu moartea dacă îmi spune ceva mie sau fraţilor săi".

Garda Civilă investighează implicarea arestatului şi în alte cazuri de abuzuri sexuale înregistrate în Comunitatea Madrid şi ale căror autori încă nu au fost identificaţi. "Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt vii copiii", spune Maria, mama celor doi copii răpiţi. "Aş vrea să-i îmbrăţişez şi să-i sărut pe cei care i-au găsit în fântână. Le mulţumesc şi lor şi tuturor care au ajutat la găsirea copiilor", mai spune românca. "Copiii sunt trataţi acum de psihologi. Ei nu vor să vorbească. Eu nu îi întreb nimic. Şi eu iau pastile", mai spune femeia.

Maria nu a dorit să le spună rudelor din România nimic despre dispariţia copiilor, pentru a nu-i îngrijora. Dar ştirea a avut rezonanţă şi peste hotare. Toate rudele sale au aflat şi şi-au oferit ajutorul în orice are nevoie. Experienţa dură a marcat-o atât de mult, încât Maria nu le mai permite copiilor să iasă singuri pe stradă la joacă. Nu o consolează cu nimic că răpitorul este acum după gratii.

(Foto : El Pais – Locul unde au fost omorâti copiii)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.