Reteaua Corect

Spania : Românii acuzaţi că au vrut să-şi vândă copilul: "Era o glumă"

Scris de CorectDiaspora in 11 Mai 2011 la 02:14, in Fapt divers. 287 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfxv

Ieri a avut loc prima înfăţişare în procesul contra cuplului de români care au fost arestaţi săptămâna trecută în Alcantarilla sub acuzaţia că au încercat să-şi vândă fiica de 5 luni pentru 5.000 de euro. Aceştia susţin că totul a fost doar o glumă.

Acuzaţi că ar fi încercat să-şi vândă fetiţa de doar cinci luniîn plină stradă, în localitatea Alcantarilla (Murcia), în schimbul a 5.000 de euro, săptămâna trecută, doi români, soţ şi soţie, au fost arestaţi şi trimişi în faţa judecătorului. Ieri, potrivit La Verdad,citat de Adevarul, a avut loc prima înfăţişare la proces, în care românii s-au apărat spunând că totul a fost doar o glumă.

Crezând că e o glumă, au acceptat oferta, tot "în glumă"

Primul care a fost audiat a fost tatăl, acuzat, în plus, şi de agresarea agenţilor de poliţie în arest. Acesta s-a declarat nevinovat, declarând că niciodată nu a avut intenţia de a-şi vinde copilul. Conform versiunii sale, când mergea pe strada principală din Alcantarilla, plimbându-şi fiica în cărucior, o femeie s-a apropiat şi i-a spus că are o fetiţă foarte frumoasă şi că ar fi interesată să o cumpere. Bărbatul susţine că a refuzat.

La câteva minute distanţă, susţine el, s-a apropiat o altă femeie, care, potrivit acuzatului, le-a oferit 5.000 de euro pentru micuţă. Crezând că este vorba de o glumă, bărbatul susţine că a intrat în joc şi, tot în glumă, a spus că este de acord. Soţia sa, care nu a intervenit în "afacere", deoarece nu vorbeşte limba spaniolă, a declarat că l-a văzut pe soţul său vorbind cu două femei, dar nu a înţeles nimic din ce şi-au spus aceştia.

Acuzat şi de agresiune asupra poliţiştilor

Bărbatul este acuzat şi de atentat contra organului legii, după ce agenţii care l-au însoţit în arest au declarat că acesta i-a atacat în noaptea respectivă, pe care românul a petrecut-o în arestul poliţiei. În faţa agresiunii românului, poliţiştii susţin că l-au lovit pe acesta, pentru a se apăra. Acuzatul, în schimb, se declară o victimă a agresiunii poliţiştilor.

La proces a fost audiat şi un martor, concret cea de-a doua femeie cu care cuplul de români a discutat în ziua presupusei tentative de vânzare a micuţei. Aceasta spune că le-a făcut oferta pentru a le întinde o capcană, căci i-ar fi văzut pe cei doi discutând cu diverse persoane cărora încercau să le vândă copilul. Ea a fost şi cea care a anunţat Poliţia. Procuratura cere acum 10 luni de închisoare pentru femeie şi 25 pentru bărbat, căruia i se adaugă 15 luni pentru agresarea poliţiştilor. Totodată, cei doi ar urma să fie decăzuţi din drepturile părinteşti. Apărarea, la rândul său, susţine că delictul de care sunt acuzaţi cei doi români nu este probat. Procesul continuă, timp în care fetiţa va rămâne internată într-un centru pentru copii minori. (Foto: Publicatia "La Verdad" - Cuplul de romi, în sala de judecata)

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.