Reteaua Corect

Rromii terorizeaza un orasel din Spania

Scris de CorectDiaspora in 13 aprilie 2011 la 21:50, in Fapt divers. Europe, Spain 102 vizualizari Intra in discutie Tagurialzira, amenintari, furturi, rromi shortlinkhttp://crct.ro/neU3

Ziarul « Adevarul » editia pentru Spania inforlmeaza ca locuitorii unui cartier din localitatea valenciană Alzira, un orăşel cu 45.000 de locuitori, au înmânat primarului localităţii 200 de plângeri împotriva romilor stabiliţi în oraş, susţinând că aceştia jefuiesc magazine, case şi-i ameninţă cu moartea pe locuitori, pentru a nu depune plângeri la Poliţie.

"Un cartier unit de probleme şi în cătuare de soluţii urgente. Aşa se poate defini situaţia din cartierul L'Alquarieta din Alzira (Valencia). Această zonă suferă, de mai mult timp, o gravă problemă de siguranţă cetăţenească, problemă care a provocat chiar abandonul cartierului a câtorva familii de spanioli. Un fapt care, conform vecinilor, s-a agravat cu sosirea masivă a imigranţilor români", scrie Alzira.biz, într-un articol cu titlul "Locuitorii din Alzira îşi părăsesc casele din cauza ameninţărilor primite".

"Dar insecuritatea suferită de aceşti vecini nu se limitează doar la furturile continue din case şi magazine, ci sunt tot mai frecvente şi ameninţările cu moartea", mai adaugă portalul citat.

Asta, deşi, conform articolului, statisticile Poliţiei arată că respectivul cartier, L'Alquariata, este unul dintre cartierele cu cea mai mică infracţionalitate. "Reclamaţiile primite de la cetăţenii din respectivul cartier sunt foarte rare", susţin poliţiştii. "De frică", susţine autorul articolului, citându-i pe locatarii cartierului: "Pe aici, cel mai des se aude: 'O să te tai'!". Aceştia susţin că infractorii îi ameninţă că îi vor răni dacă vor prezenta plângeri la Poliţie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.