Reteaua Corect

«Românul Matrix», în finala la "Britain's got talent"

Scris de CorectDiaspora in 06 iunie 2011 la 00:34, in Fapt divers. 370 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfXn

“Românul Matrix”, Razy Gogonea s-a calificat în finala concursului "Britain's got talent". Gogonea s-a clasat pe locul al patrulea în semifinala, informeaza ziarul britanic “The Guardian”. "Sunt mulţumit de ce am făcut în semifinală, dar astăzi trebuie să fiu şi mai bun. Vreau să dansez şi mai mult decât până acum. Toată lumea trebuie să afle numele Razy", a spus românul.

"Sunt mulţumit de ce am făcut în semifinală, dar astăzi trebuie să fiu şi mai bun. Vreau să dansez şi mai mult decât până acum. Toată lumea trebuie să afle numele Razy. Părinţii m-au văzut dansând live şi mama sa ar fi cea mai fericită de pe pământ dacă m-ar vedea câştigând ", a spus românul pentru Gândul.

Şi, într-adevăr, numărul din finală a fost de departe cel mai spectaculos al lui Razy, chiar dacă a avut doar o zi la dispoziţie să-l pregătească (pentru că a concurat în semifinala de vineri seară).

Numărul din finală a fost diametral opus faţă de celelalte: Razy s-a îmbrăcat în alb, nu în negru, iar scena a fost foarte luminată, nu întunecată, datorită efectelor pirotehnice. Muzica pe care românul a evoluat a fost, ca de obicei, foarte antrenantă. Iar Razy nu numai că a dansat, ci a şi încercat câteva jonglerii. În plus, la final, el a fost cu gura până la urechi şi nu a plâns deloc, ca până acum.

 

Telespectatorii l-au aplaudat minute în şir, după care au urmat părerile juraţilor. "Razy, nu credeam că poţi dansa vreodată mai mult decât ai dansat până acum, dar ai dovedit că eşti capabil de mult mai mult. A fost fantastic, extraordinar! Mi-a plăcut prima parte, deja îţi ştiu toate mişcările. Dar coregrafia şi focul au fost la un cu totul alt nivel. Senzaţional", a spus unul dintre membrii juriului.

"Razy, n-am ştiut cum te vei descurca în 24 de ore, dar a fost extraordinar. Felicitări", a opinat un alt jurat.

Cu toate acestea, au fost şi păreri contrare. Simon Cowell, cel mai controversat membru al juriului, spune că nu i-a plăcut finalul. "Te-ai transformat dintr-un dansator într-un circar", a spus Cowell, moment în care a fost huiduit de toată sala. "Am văzut atât de mulţi oameni făcând asta. Finalul nu a mers. Aveai nevoie de o explozie, care nu a ieşit. Nu sunt sigur că decizia (n.r. cu finalul "în flăcări") a fost cea mai deşteaptă pe care ai luat-o vreodată", a conchis Cowell.

La sfârşit, Razy a precizat că nu a dormit decât două ore în noaptea precedentă, pregătind numărul din finală. "A ieşit OK, Simon are dreptate", a explicat, puţin dezamăgit, Razy Gogonea.

Regulile finalei 

Cei zece concurenţi din finala "Britain's got talent" s-au întrecut, într-un show maraton de trei ore şi jumătate, pentru premiul de 100.000 de lire sterline (112.000 euro) şi şansa de a deveni celebri. De asemenea, învingătorul urmează să presteze în faţa reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Cei zece finalişti au fost aleşi dintre sutele de participanţi care s-au întrecut în ultimele opt săptămâni. Ultimele faze ale competiţiei au fost foarte condensate: cele cinci semifinale, din care s-au ales câte doi finalişti, s-au disputat în această săptămână, de luni până vineri. Razy Gogonea a concurat vineri, în ultima semifinală, astfel că a avut o singură zi la dispoziţie pentru a-şi pregăti prestaţia din finală.

Fiecare concurent a avut trei minute la dispoziţie pentru a impresiona şi convinge juriul încă o dată. Deşi, în total, prestaţiile lor au însumat 30 de minute, spectacolul a durat de şapte ori mai mult, iar după fiecare concurent s-a luat o pauză publicitară de câteva minute.

Ordinea de intrare în finală a fost aleatorie (faptul că românul Razy Gogonea a fost al nouălea nu s-a datorat vreunui motiv special), iar liniile de vot s-au deschis după ce au prestat toţi cei zece.

Chiar dacă a intrat al nouălea în emisiune, românul Razy Gogonea a fost menţionat încă de la primul concurent, comedianul Steven Hall. Unul dintre membrii juriului i-a spus: "Am avut câţiva dansatori în acest concurs, printre care Razy Gogonea şi Michael Moral, iar tu te-ai apropiat de valoarea lor". Asta pentru că Steven Hall a pregătit, pentru finală, un număr în care a dansat şi a cântat.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.