Reteaua Corect

Primarul Badalonei recidivează: "Ţiganii români, responsabili de nesiguranţa din oraş"

Scris de CorectDiaspora in 12 septembrie 2011 la 18:33, in Fapt divers. 2171 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ngmE

Primarul Badalonei (Barcelona), Xavier Garcia Albiol (PP), a declarat la ieşirea de la procesul în care este inculpat că, ţiganii români sunt responsabili de "o parte importantă a insecurităţii" din oraş, imediat după ce a dat declaraţii ca inculpat la tribunal pentru fluturaşii electorali pe care apărea fotografia sa cu mesajul "Nu vrem ţigani !".

"Problema locală cea mai importantă pe care o avem, în anumite zone din Badalona, în aceste momente, este nesiguranţa, şi o parte importantă din această nesiguranţă a fost creată de indivizi care sunt ţigani români", a insistat în faţa presei strânse în faţa Tribunalului de Instrucţie numărul 2 din Badalona scrie publicatia Europa Press, citata de Adevarul de Spania.  În mai, Curtea de Justiţie din Barcelona a ordonat redeschiderea cazului în care Albiol este acuzat de xenofobie şi incitare la ură de rasă.

Edilul PP a insistat că nu va tăcea "pentru că sunt date obiective", în faţa a ceea ce el consideră că provoacă mult disconfort şi insecuritate cetăţenilor din oraş.

Totuşi, a adăugat că niciodată nu a arătat pe nimeni cu degetul în funcţie de naţionalitate sau etnie, ci pe cei care crează probleme de nesiguranţă şi lipsă de civism: "Nu vom fi de acord ca unii să vină să facă viaţa imposibilă cetăţenilor din Badalona".

"Nu o să tac! Astfel de plângeri nu îmi pot închide gura"

În acest sens, a afirmat că va face "tot ceea ce pot pentru a face puţină ordine în acele zone care au fost uitate atâta timp" şi a adăugat că ar fi un primar slab dacă nu ar înfrunta în mod direct aceste probleme.

A recunoscut că astăzi este o zi dificilă pentru el, dat fiind că a fost nevoit să dea declaraţii într-o "plângere exclusiv politică". Acelaşi lucru l-a susţinut şi preşedinta PP Catalunia, Alicia Sanchez Camacho, care, ca de fiecare dată, l-a însoţit pe Garcia Albiol la tribunal.               (Foto Europa Press: Garcia Albiol si Alicia Sanchez-Camacho, la iesirea de la audieri

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.