Reteaua Corect

Italia : William Brânza - „Senatorul PDL nu e la prima abatere ”

Scris de CorectDiaspora in 13 Mai 2011 la 01:38, in Fapt divers. 275 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfAX

Omul de afaceri italian care-l acuză pe Badea de înşelătorie refuză acuzaţia că gestul lui este o manevră politică. Stefanelli spune că îşi vrea banii înapoi pentru că se simte trădat de un om pe care l-a ajutat.

Deşi spune că este membru fondator al filialei italiene a PD-L Italia, Stefanelli afirmă, pentru Adevarul, că nu sunt interese politice în spatele intenţiei de a recupera cei 6.000 de euro pe care i-a dat senatorului Badea (Foto : Adevarul). Andrea Stefanelli a răspuns de la Bucureşti afirmaţiilor lui Badea, potrivit cărora în spatele denunţului din Italia s-ar afla „un şantaj politic”.

Stefanelli spune că se simte trădat de un om pe care l-a ajutat când a avut nevoie. „I-am dat pijamaua mea, a dormit la mine acasă, cum poate să spună că nu şi-a dat seama în ce intră?”, se întreabă Stefanelli. Italianul spune că i-a dat de mai multe ori bani împrumut lui Badea şi ne-a lăsat la redacţie mai multe hârtii care demonstrează acest lucru.

"Vreau banii înapoi"

„Nu vreau altceva decât dovada că banii au fost cheltuiţi pe acele proceduri de care vorbeşte. Dacă sunt cheltuieli de care sunt eu responsabil, mi le asum şi îmi cer şi scuze”, a spus Stefanelli. Omul de afaceri insistă că nu e o manevră politică şi că singura lui grijă este să-şi recupereze banii. „Eu sunt membru fondator al PD-L Italia, am fost la toate şedinţele, de ce aş vrea să fac rău unui senator al Republicii România?”

Senatorul Badea se apără din nou de acuzaţiile lui Stefanelli, dar de data asta este mult mai sec: „Am luat legătura cu un avocat în Italia, se va ocupa de acest caz. Sunt curios dacă după alegerile PD-L Stefanelli se va ocupa la fel de mult de aceşti 6.000 de euro”. Senatorul îşi menţine acuzaţiile că este vorba de un „şantaj politic” şi deşi nu dă nume, este uşor de intuit la cine se referă.

Caz cu precedent

Vis-a-vis de acest episod din PD-L, deputatul William Brânză a declarat pentru „Gazeta Românească”: „"Organizaţia PDL Diaspora a aflat cu surprindere despre aceste acuzaţii. Când un demnitar român este acuzat despre asemenenea lucruri, în străinătate, în circumscripţia sa practic, nu e tocmai bine. M-am mirat, chiar dacă senatorul Badea, colegul nostru, nu e la prima abatere. Vreau să vă amintesc că şi din Spania, în urmă cu un an şi jumătate au venit acuzaţii asemănătoare, dar pentru care nu s-au făcut plângeri penale. Nici nu ştiu dacă cei care au cerut să li se facă dreptate au mai primit banii pe care îi împrumutaseră domnului senator. Regret şi pentru faptul că imaginea organizaţiei PDL Diaspora poate avea de suferit, o organizaţie cu o imagine curată şi sănătoasă. Oricum, până la un rezultat definitiv al unei eventuale anchete, domnul senator Badea rămâne colegul nostru şi doar în cazul unei eventuale decizii negative vom lua măsuri de sancţionare. In privinţa declaraţiilor despre o anume acţiune a unei aripi din Italia, vreau să-l informez pe această cale pe domnul senator Badea, că nu există mai multe aripi. Este o singură organizaţie, care funcţionează conform statutului şi care are o conducere aleasă, un birou permanent şi aşa mai departe."

Badea a vorbit şi despre aceste acuzaţii: „Eu am luat legătura personal cu toţi cei care au semnat acea scrisoare şi nimeni nu ştia de ea în acel moment. A fost semnată de o singură persoană, nu de un grup. De fiecare dată când partidul a avut mai multă nevoie de coeziune a apărut câte un impediment de acest gen; mă refer la scrisoarea PD-L Iberia şi la actualul denunţ”.

PD-L Italia, reprezentat la Bucureşti de două delegaţii

În acest scandal este implicat acum şi Dumitru Ilinca, de pe adresa căruia de mail se presupune că au plecat mai multe documente compromiţătoare la adresa senatorului Badea. "Acea adresă de mail este un fals. Nu am trimis nimănui niciun document legat de senatorul Badea, la fel cu nu am trimis de pe o altă adresă în care apare numele meu, cu un «a» în plus la «Ilinca», o scrisoare membrilor partidului în care îmi exprimam dezacordul faţă de împărţirea Diasporei sau faţă de Anca Boagiu".

Ilinca se află acum la Bucureşti, la invitaţia senatorului Badea pentru a reprezenta PD-L la congresul partidului din acest week-end.

Pe aceeaşi poziţie se află însă şi Ion (Nino) Săvoiu, delegat tot din partea PD-L să reprezinte Italia: "Problemele personale ale senatorului Badea nu sunt obiectul preocupărilor mele directe, exclus cazul în care ne dăunează imaginii. Dat fiind că nu există o condamnare şi doar un denunţ, Badea se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Am citit că a lansat acuzaţii, referindu-se la mine şi la deputatul Brînză. Mizează pe faptul că suntem pe poziţii distincte în acest moment, dar nu trebuie să ne jignească inteligenţa. Nu am putea recurge la astfel de metode, ar fi dovada unui infantilism politic. Cred că suntem departe de acest nivel", a declarat Săvoiu.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.