Reteaua Corect

Italia: Pedepse reduse, în cazul romului ars de viu la Torino

Scris de CorectDiaspora in 25 Mai 2011 la 02:47, in Fapt divers. 449 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfNU

După aproape doi ani de judecata, în cazul cetateanului român de etnie roma, ars de viu, în tabara din Torino, doi dintre cei trei inculpaţi au fost puşi în libertate, la recurs, iar pentru cel de-al treilea, pedeapsa a fost redusă de la 24 de ani, la16 ani.

Curtea de Apel din Torino, care a judecat recursul, a modificat sentinţa din ucidere în primul grad, a lui Vasile Doicescu (40 de ani), într-o infractiune cu încadrare inferioara si i-a eliberat pe doi dintre inculpati, iar celui acuzat de crima i-a redus pedeapsa de la 24 de ani, la16 ani, informează ADN Kronos, citata de Adevarul de Italia.

În ziua de Paşte a anului 2008, Doicescu a fost internat la Urgenţa cu arsuri foarte grave pe toată suprafaţa corpului. După o lună de agonie a murit pe patul de spital. Doicescu locuia în tabăra de romi „Lungo Stura Lazio” din Torino, iar, iniţial, vecinii lui au relalat poliţiei că şi-a dat foc singur pentru că vroia să se sinucidă. 

Procurorii au demarat o ancheta aprofundata si au ajuns la concluzia ca a fost vorba despre o crima.  In urma audierilor, au arestat trei prezumtivi faptuitori ai crimei, toti prezenţi în tabără: Florin Goman (34 de ani), Adrian Oprea (33 de ani) şi Mureş Stănescu (29 de ani). Cei trei au fost condamnaţi în prima instanţă la 24 de ani de închisoare, cu acuzaţia că l-ar fi stropit pe Doicescu cu lichid inflamabil şi apoi i-ar fi dat foc, pentru a-i lua bunurile, dupa ce, toti patru au consumat mai multe sticle de bauturi alcoolice. 

Recursul a schimbat însă substanţial scenariul acuzării. Goman şi Oprea au fost eliberaţi pentru că „nu au existat, la dosar, probe concludente penrtu a fi acuzati de comiterea crimei”, iar lui Stănescu i-a fost redusă pedeapsa la 16 ani, fiind considerat, de instanta, singurul faptuitor. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.