Reteaua Corect

Franta: Delicventa românilor a crescut cu 72%

Scris de CorectDiaspora in 25 iulie 2011 la 16:54, in Fapt divers. 443 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng9U

Un raport al poliţiei arătă că în Paris numărul cetăţenilor români delicvenţi a crescut, în primele şase luni ale acestui an, cu peste 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează cotidianul Le Figaro. Astfel, numărul românilor a crescut de la 3.294 în 2010, la 5.860 anul acesta.

Românii delincvenţi, de cele mai multe ori tineri, comit furturi, de la portofele, telefoane mobile sau bani de la persoanele care utilizează bancomatele, escrocherii care au la bază acte caritabile. Furtul de cupru este tot mai frecvent în capitala Franţei, preţul său fiind în creştere pe piaţă.

În raportul se dă exemplul unei familii care a adus "mâini mici" din România, fiecare câştigând 100 de euro din cerşit sau din furat. Copiii sunt pedepsiţi dacă nu strâng suficienţi bani.

Autorităţile locale au sesizat ministrul de Interne de faptul că acest fenomen s-a agravat, pe fondul imigraţiei ilegale, în special în Lyon, Lille şi Marsilia, unde s-au instalat aproximativ 1.500 de români în ultimele luni.

Din această cauză, autorităţile franceze cred că este vorba despre sosirea unui "al doilea val". Asta după ce, anul trecut a avut loc marea operaţiune împotriva celor care locuiau în tabere.

În Paris, e foarte uşor să observi cum băieţi şi fete se învârt în jurul marilor magazine şi siturilor istorice, cum îşi urmăresc prada, traversând în toate direcţiile, de pe un trotuar pe altul.

"Unii au fost reţinuţi de 20, 30 sau chiar 50 de ori, după ce au fost prinşi în flagrant", spune un comisarul francez. "Cum ei ştiu că sunt protejaţi de lege, dezvoltă comportamente agresive şi nu ezită să arunce la pământ o bătrână pentru câţiva euro, nici să lovească poliţiştii care îi reţin", a mai declarat acesta.

"Am multiplicat alertele privind riscul de furturi de telefoane mobile de pe terasele cafenelelor sau de la bancomate", a afirmat prefectul Poliţiei din Paris, Michel Gaudin, citat de Adevarul.

Identificarea copiilor este dificilă, pentru că aceştia nu-şi dau niciodată numele adevărat sau vârsta atunci când sunt prinşi. Din acest motiv, o echipă de opt ofiţeri de poliţie români ajută poliţia franceză.

Copii sunt duşi în centre de plasament, dar scapă după câteva ore. Legal, ei nu pot rămâne mai mult de trei luni împreună cu părinţii în Franţa. Însă, în 2014, România va fi un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.