Reteaua Corect

Daily Mail: Romii exploatează generozitatea englezilor

Scris de CorectDiaspora in 23 Mai 2011 la 01:51, in Fapt divers. 397 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfLo

Sute de români de etnie romă se folosesc de o scăpare a legislaţiei pentru a obţine ajutoare sociale de la statul britanic, susţine tabloidul britanic Daily Mail. Aceştia se declară proprii lor angajaţi, vânzând revista «The Big Issue», vândută de cei fără casă, iar apoi pretind ajutoare de la stat.

În această săptămână, o bandă de romi din România a fost închisă pentru o fraudă de aproape un milion de euro în Marea Britanie, dezvăluie tabloidul Daily Mail, citat de Realitatea TV. La un colţ de stradă din Bradford, West Yorkshire, o femeie cu un batic în cap vinde revista «The Big Issue». Femeie a călătorit câteva zeci de kilometri din Pennines până la Manchester, acolo unde trăieşte cu cei opt copii, pentru a vinde cât mai multe exemplare din revistă la preţul de 2 lire bucata.

Dar nu e ceea ce pare, scrie Daily Mail. Contessa Călinescu, de 32 de ani, este româncă de etnie romă şi nu este un om al străzii. De fapt, ea a condus la Bradford de la Manchester, acolo unde chiria casei în care locuieşte este plătită din banii contribuabililor. Totodată ea primeşte aproape 500 de lire sterline pe lună pentru copii.

Ca alte câteva sute de femei de origine roma, ea foloseşte o scăpare a legii pentru a pretinde şi a obţine facilităţi uriaşe. Românii care au emigrat în Marea Britanie nu au acces la aceste beneficii, spre deosebire de locuitorii altor ţări din Europa de Est care s-au alăturat Uniunii Europene trei ani mai devreme.

Dar printr-o şmecherie sofisticată, mulţi români au scurtcircuitat sistemul pretinzând că sunt proprii lor angajaţi: vânzători ai revistei «The Big Issue» – un statut care le oferă dreptul la un număr naţional de asigurat şi posibilitatea de a pretinde beneficii precum plata chiriei, ajutoare pentru copii şi altele.

Potrivit site-ului Departamentului de Muncă şi Pensii, românii care muncesc ca proprii angajaţi pot pretinde locuinţă, beneficii în materie de taxe şi suport financiar pentru copii.

Ca şi rezultat, Românii ne exploatează încântaţi generozitatea, scrie Daily Mail. Rezultatul este că romii din România văd în Marea Britanie destinaţia perfectă pentru a scăpa de sărăcia şi discriminarea din ţara lor natală. Nu fac nimic ilegal. Chiar şi cei care vând doar câteva exemplare din «The Big Issue» au dreptul la aceste beneficii, iar asta se transform într-un uriaş ajutor de stat pe care îl trimit apoi în România.

Ca şi efect, un anume oraş, Ţăndărei, s-a transformat dintr-o localitate prăfuită aflată la 100 de kilometric de Bucureşti, într-o comunitate prosper, plină de casei noi, maşini BMW şi Land Rover, susţine Daily Mail. De fapt, unele din case (vopsite colorat şi care arată oarecum atipic pentru această parte de lume în care fermierii încă mai folosesc pluguri trase de cai) seamănă cu cele din Beverly Hills.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.