Reteaua Corect

Canare: Doi români arestaţi pentru trafic de ţigări pe feribot

Scris de CorectDiaspora in 02 iunie 2011 la 00:21, in Fapt divers. 367 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfVV

Noua linie de feribot care leagă Insulele Canare de Peninsulă, inaugurată în urmă cu două luni, a devenit una din căile preferate de transport a traficanţilor de ţigări. Cea mai mare captură a avut loc vinerea trecută, atunci când Garda Civilă a percheziţionat o furgonetă încarcată cu peste 20.000 de pachete de ţigări, cu o valoare aproximativă de 85.000 de euro. Printre cei arestaţi, s-au aflat şi doi români.

Linia regulată de feribot între Huelva (Andaluzia) şi Insulele Canare, inaugurată acum două luni, a deschis noi posibilităţi pentru turism, dar şi pentru "nemuritoarea" contrabandă cu ţigări, care a schimbat de mult trecerile vamale rurale cu comoditatea avioanelor şi vapoarelor de călători, scrie El Mundo, citat de Adevarul de Spania. De la deschiderea acestei linii, Garda Civilă a confiscat peste 28.000 de pachete de ţigări în cele opt călătorii - una pe săptămână - realizate de feribotul "Volcan del Teide", care a transportat deja peste 5.000 de călători pe ruta Canare-Huelva, cu un transport mediu de 300 de autoturisme pe fiecare cursă. În total, agenţii Gărzii Civile au împiedicat 13 acte de contrabandă şi au arestat o persoană pentru trafic de droguri.

Agenţii specializaţi în infracţiuni fiscale menţin supravegherea permanentă a acestei linii, ţinând cont de regimul vamal extrordinar pe care îl are Arhipeleagul Canare, unde tutunul este considerabil mai ieftin decât în Peninsulă.

Vineri au fost arestaţi şi doi români

Cea mai mare captură a avut loc vinerea trecută, atunci când Garda Civilă a percheziţionat o furgonetă încarcată cu peste 20.000 de pachete de ţigări, cu o valoare aproximativă de 85.000 de euro. Un călător, Y.M., de 23 de ani şi naţionalitate marocană, a încercat să introducă în Peninsulă pachetele de ţigări ascunse în aparatură electrocasnică, pe care susţinea că a cumpărat-o la mâna a doua din Canare.

Atât marfa, cât şi electrocasnicele şi autoturismul marocanului au fost confiscate de poliţişti.

În aceeaşi zi s-au mai făcut alte patru capturi, deşi de mai mică importanţă. Printre arestaţi, s-au aflat şi doi români. Concret, unul dintre români a încercat să introducă în Peninsulă 200 de pachete de ţigări, iar al doilea 800 de pachete. În plus, au mai fost arestaţi un spaniol cu 510 pachete de ţigări şi un columbian cu 500 de pachete.

Linia de pasageri între Huelva şi Las Palmas şi Santa Cruz de Tenerife face un transport de persoane pe săptămână, călătorie care durează 28 de ore.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.