Reteaua Corect

Berlin: Romii, consideraţi “deşeurile române” de un director al unei ONG germane

Scris de CorectDiaspora in 30 iunie 2011 la 00:55, in Fapt divers. 510 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng4L

O organizaţie caritabilă de la Berlin, care închiria apartamente romilor români, este acuzată că a obţinut profituri ilegale de pe urma romilor. Aceştia plăteau chirie pentru a locui într-un imobil dezafectat, în timp ce directorul ONG care se angajase să-i ajute spune că romii se comportă “ ca animalele” şi că sunt “deşeurile române”.

Publicaţia germana "Stern", citată de Români în Spania a descoperit că organizaţia caritabilă "Humanitas Kinderhilfe Berlin-Brandenburg" a obţinut profituri importante prin închirierea unor apartamente mizere unor familii de romi venite din România.

Pentru o locuinţă cu reţea de apă stricată, pereţii dărăpănaţi, cu mucegai şi chiar noroi, romii plăteau o chirie de 600 de euro pe lună. Imobilul a fost cumpărat, în 2009, cu 22.500 de euro de firma ISB Immoservice, deţinută de un prieten al directorului organizaţiei Humanitas, Lutz Thinius, care a închiriat apartamentele." În scop caritabil", după cum susţine Thinius, a subînchiriat unităţile din clădire familiilor de romi, scutindu-se astfel de la plata unor taxe şi impozite.

Deşi chiria lunară iniţială plătită de Humanitas era de 410 euro pe apartament, ONG-ul le cerea ţiganilor 600 de euro pe lună, pe apartament. "Un profit de aproape 50%" este "neobişnuit" în contractele de închiriere din Germania, cu atât mai mult cu cât Asociaţia Locatorilor din Berlin nu permite practica închirierii unui terţ, scrie thelocal.de.

Mai mult, scopul nobil sub care a fost înfiinţată organizaţia "Humanitas", scrie "Stern", nu se regăseşte în comportamentul directorului Thinius, care a declarat că romii se comportă " ca animalele" şi că fac parte din "deşeurile române". (Foto:  thelocal.de.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.