Reteaua Corect

Miting la Barcelona împotriva numirii «blondei lui Boc»

Scris de CorectDiaspora in 18 Mai 2011 la 03:19, in Consulare. 286 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfG1

Românii din Barcelona vor participa la un miting de protest în faţa Consulatului general din Barcelona pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de numirea Cynthiei Curt în calitatea de consul şi pentru a-i solicita premierului Emil Boc destituirea acesteia. Aceasta numire se înscrie în seria de masuri ale Cortocenilor si Palatului Victoria, privind înlocuirea a peste 20 de ambasadori si consuli generali cu activisti PDL, în vederea alegerilor din 2012. Fenomenul a culminat cu numirea « blondei lui Boc » la Barcelona, ca multumire penru serviciile prestate, precum si a «cântaretului de curte » IT Morar, la Marsilia.

"Organizaţia PSD din Spania va organiza în curând un miting de protest în faţa Consulatului general din Barcelona privind numirea doamnei Cynthia Curt. I-am solicitat premierului revenirea asupra deciziei de numire şi demiterea doamnei Curt in această poziţie importantă pentru românii care trăiesc la Barcelona", a declarat pentru Gândul, preşedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea.

 

El a criticat numirea Cynthiei Curt în calitatea de consul, susţinând că decizia prmeierului Emil Boc privind această numire ţine de promovarea clientelei politice în vederea fraudarii alegerilor din 2011 si « punerii pe tava PDL a 1 million de voturi, asa cum a promis Baconschi ».

"Aţi văzut cu toţii cum îşi promovează domnul Emil Boc clientela politică. A fost numită doamna Cynthia Carmen Curt în poziţia de consul general la Barcelona, fără niciun fel de experienţă, fără niciun fel de pregătire în domeniul diplomatic, considerată o persoanalitate a vieţii publice !?. Asta este modalitatea prin care clientela politică primeşte sinecuri de la Guvernul actual, asta e modalitatea prin care se promovează oameni lipsiţi de orice competenţă pe domeniul respectiv", a acuzat Rizea, într-o conferinţă de presă.

Premierul Emil Boc a declarat, luni seară, la TVR 1, ca experienţa în activitatea de consilier de stat reprezintă un argument mai mult decât suficient pentru ca Cynthia Curt să ocupe postul de consul general al României la Barcelona. "O persoană care a lucrat 12-16 ore pe zi ca şi consilier într-un cabinet important, fără beneficii substanţiale, trebuie privită exact cum este", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Cynthia-Carmen Curt, apropiata a lui Emil Boc, fosta consilier la primaria din Cluj,  preluata apoi consilier de stat în aparatul premierului Emil Boc, a fost numită de Guvern în postul de consul general al României la Barcelona.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară pot fi propuse pentru numire, în mod excepţional, personalităţi ale vieţii publice care îndeplinesc condiţiile pentru admiterea în rândul membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.