Reteaua Corect

Scriitori români, la Salonului de Carte de la Torino

Scris de CorectDiaspora in 10 Mai 2011 la 00:50, in Artisti si sportivi in strainatate. 362 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfvX

Şaisprezece scriitori români contemporani, cu volume publicate în limba italiană, vor fi prezenţi la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, între 12 şi 16 mai. Standul României are 72 de metri pătraţi, informeaza Adevarul.

Una dintre cele mai prestigioase expoziţii de carte din lume îşi va deschide joi porţile la Lingotto (Torino). România va fi prezentă, pentru al treilea an consecutiv, cu un stand coordonat de către Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia (IRCCU) şi Centru Naţional al Cărţii (CNC) de pe lângă Institutul Cultural Român din Bucureşti.

Spaţiol rezervat României are 72 de metri pătraţi şi va fi decorat cu fotografiile celor 16 autori incitaţi; Gabriela Adameşteanu, Adriana Babeţi, Adrian Chivu, Vasile Ernu, Radu Pavel Gheo, Florina Ilis, Nora Iuga, Florin Lăzărescu, Dan Lungu, Răsvan Popescu, Adina Rosetti, Doina Ruşti, Cecilia Ştefănescu, Cristian Teodorescu, Lucian Dan Teodorovici şi Varujan Vosganian.

Publicul va putea cumpăra cărţile prezentate graţie unui acord de colaborare cu Librăria Cărtureşi, informează culturaromena.it 

Tema ediţiei din acest an a Salonului este legată de împlinirea a 150 de ani de la formarea stalului italian; „Memoria. Il seme del futuro” (Memoria. Sămânţa viitorului”).

Deschiderea oficială a standului României va avea loc pe 13 mai, de la ora 13.00 în Pavilionul 3 (P26 – R25). Participarea României va fi marcată şi de cei circa 50 de invitaţi la stand, printre care care scriitori, traducători, critici sau reprezentaţi ai editurilor.

Organizatorii s-au bucurat în acest an de sprijinul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine de pe lângă Universitatea din Bucureşti şi a partenerilor media: Ora RomânieiRadio Torino Intenaţional şi Radio Centro 95.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.