Reteaua Corect

Franta: Artişti din România la Festivalul de la Avignon

Scris de CorectDiaspora in 05 iulie 2011 la 00:37, in Artisti si sportivi in strainatate. 546 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng5U

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, coregraful Eduard Gabia şi actorul Eugen Jebeleanu participă la ediţia 2011 a prestigiosului eveniment, care începe mâine. Spectacolele „Ruins True“, „How to Become Invisible“ şi „Microfictions” vor avea mai multe reprezentaţii la festivalul internaţional de teatru găzduit de Cetatea Papilor între 6 şi 26 iulie.

Cluj şi a Sushi Center for the Urban Arts San Diego, în regia lui Gábor Tompa, figurează în program la secţiunea „off". În perioada 8-29 iulie (cu excepţia zilei de 17), acest spectacol de dans contemporan, o variaţiune pe temele predilecte ale literaturii lui Samuel Beckett, va avea reprezentaţii în fiecare seară, la ora 19.30, la Sala Chapitre din Théâtre des Halles. Din distribuţie fac parte Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith şi copilul Kristóf Dimény, informeaza Adevarul.

Invizibilul şi ficţiunea

Coregraful Eduard Gabia vine la Avignon cu performance-ul „How To Become Invisible"/ „Comment devenir invisible", a cărui concepţie este semnată de artistul Rui Catalão (coregraf, actor, scenarist), coloana sonoră fiind creaţia compozitorului de muzică electronică Minus. Pe toţi cei trei creatori spectatorii îi pot urmări în spectacol în ipostaza de interpreţi. Despre producţie în sine, Eduard Gabia şi Rui Cataão au explicat: „Nu vedem niciun motiv pentru a concepe o creaţie care să rămână ascunsă ochilor publicului. Trebuie să abordăm abil această creaţie, pentru ca o astfel de experienţă, un spectacol invizibil, să poată exista. Ar fi naiv să credem că un lucru este invizibil numai pentru că e ascuns".

Aceştia au adăugat: „O temă ca invizibilul este mult mai vastă. O mulţime de lucruri rămân invizibile în timpul actului creator, ceea ce se cheamă surplus. Ce este vizibil din noi? Ce rămâne invizibil? Ce nu se vede este al lui Dumnezeu, dar, dacă Dumnezeu nu există... Ce să alegi?"  Spectacolul se va juca de  şase ori (8, 9, 10, 12, 13, 14 iulie, la ora 18.00).

La festival va fi prezent şi actorul Eugen Jebeleanu, care face parte din distribuţia spectacolului „Microfictions", produs de compania Acacia în colaborare cu Institutul Cultural Român din Paris. Montarea este regizată de francezul Jean-Camille Sormain, care a pornit de la textele scriitorului Régis Jauffret.

Anul dansului

Festivalul de Teatru de la Avignon este cel mai prestigios eveniment de gen din Europa. Ediţia din acest an, care se desfăşoară vreme de trei săptămâni, stă sub semnul mişcării şi al dansului. Invitatul special ales de Hortense Archambault şi Vincent Baudriller, directorii ediţiei din 2011, este dansatorul şi coregraful Boris Charmatz.

Potrivit organizatorilor, spectacolele selectate se raportează la „transgresiunea dorinţei, actul de a transmite, exprienţa copilăriei şi relaţia conflictuală dintre aceasta şi societate, precum şi propria noastră relaţie cu uitarea şi cu renegarea".

Eveniment complet

Aflat acum la cea de-a 65-a ediţie, Festivalul de Teatru de la Avignon este un eveniment de maximum interes pentru artişti. An de an, în teatre, mănăstiri, grădini, pieţe, străzi şi şcoli din aşa-zisa Cetate a Papilor au loc peste 300 de reprezentaţii a unui număr mare de spectacole din Franţa şi din străinătate. Programul include şi concerte,  ateliere sau expoziţii.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.