Reteaua Corect

Canada: Profesor roman premiat de Universitatea din Montreal

Scris de CorectDiaspora in 30 iunie 2011 la 01:14, in Artisti si sportivi in strainatate. 620 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ng4M

Asociatia profesorilor din invatamintul superior colegial din Quebec (AQPC) a decis, in unanimitate, acordarea Diplomei si Medaliei de onoare pentru anul 2011 profesorului Vania Atudorei, titular in departamentul de Tehnologia industriei farmaceutice de la Colegiul Gérald – Godin din Montreal. Este pentru prima oara când distinctia este oferita unui profesor de origine romana!

Distinctia amintita este oferita anual, intr-un cadrut festiv, celui mai bun profesor din colegiu, care se remarca prin calitatile pedagogice si profesionale, prin contributii deosebite aduse la evolutia invatamintului în Quebec. Numele laureatului si prezentarea sa sint inscrise in Tabloul de onoare al Universitatii, in Revista de institutieisi pe site-ul sau, informeaza  publicatia românilor din Canada «ZigZag Român-Canadian».
Vania Atudorei a fost primul profesor angajat la colegiul amintit, de la infiintatea acestuia – dovada fiind legitimatia sa, cu numarul 001, preda 12 cursuri diferite de specialitate si, nu in ultimul rind, este fondator al programului colegial tehnic in domeniul industriei farmaceutice. A organizat calatorii de studii farmaceutice in Franta si Elvetia pentru studentii acestui program. Mai trebuie amintit ca tot el a mai initiat cursurile gratuite de prim ajutor cu Certificatul CSST valabil pentru 3 ani, a creat Muzeul Industriei Farmaceutice. Orchestra Colegiului Gérald-Godin, cu care a organizat concerte, a infratit prestigiosul colegiu francofon privat André-Grasset si colegiul anglofon Vanier in Montreal cu licee din Romania. A format studentii pentru SimONU, a infratit institutul de Tehnologii Farmaceutice si Cosmetice din orasul francez Tours cu Colegiul Gérald-Godin etc.
De altfel, zeci de studenti de origine romana care astazi sint specialisti apreciati in companii farmaceutice l-au avut ca profesor pe Vania Atudorei.
La recunoasterea amintita se mai adauga si cea internationala. Profesorul Vania Atudorei a fost invitat sa tina cursuri la Institutul Agronomic si Veterinar ’’Hassan al II-lea’’ de la Agadir( Maroc), iar în perioada iulie – septembrie a acestui an va sustine mai multei conferinte in Franta, la Institutul de Tehnologii si Meserii farmaceutice si cosmetice, la Facultatea de Farmacie a Universitatii ’’François Rabelais’’ si la Institutul de Management din orasul Tours.
Aceasta distinctie mareste prestigiul comunitatii romanesti din Canada, profesorul Vania Atudore fiind un exemplu de ambitie, perseverenta si, in final, de reusita profesionala: dintr-un refugiat din lagarul de la Cointrin (Elvetia), în timpul regimului comunist din Romania, Vania Atudorei a cunoscut dupa ce a emigrat în Canada si momente grele, inclusiv somajul. Dar prin cunstiintele profesionale si prin studierea cu perseverenta a noutatilor stiintifice în domeniul a reusit sa convinga si sa obtina catedra la Universitate si postul de director general al unei companii farmceutice, iar acum onoarea de a fi recunoscut, oficial, drept unul dintre cei mai buni dascali din Canada.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.