Reteaua Corect

Ada Condeescu: « Suntem bucuroşi că mergem la Cannes »

Scris de CorectDiaspora in 18 aprilie 2011 la 02:02, in Artisti si sportivi in strainatate. 420 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nf0L

„Loverboy" al lui Cătălin Mitulescu şi „La source des femmes" de Radu Mihăileanu sunt selecţionate, de exigentul juriu, la Festivalul de film de la Cannes, ce se va desfăşura în perioada 11-22 mai.

„Loverboy", cu George Piştereanu şi Ada Condeescu în rolurile principale, concurează la secţiunea Un Certain Regard, iar „La source des femmes", regizat de Radu Mihăileanu  si produs de Luc Besson, va concura în competiţia oficială, alături de alte 18 pelicule, printre care „La piel que habito" de Pedro Almodóvar, „Tree of life" de Terence Malick, „Le gamin au vélo" de fraţii Dardenne sau „Melancholia" de Lars Von Trier.

„Nu cunosc nici un regizor care să nu fie fericit să meargă la Cannes. Este nemaipomenit, fantastic. Toţi regizorii ştim că festivalul de la Cannes este unul foarte exigent, deci important este ca filmul să fie bun. Un film un pic mai slăbuţ este distrus la Cannes, dacă nu este plăcut de critici şi de public", a declarat Radu Mihăileanu pentru românialibera.ro.

„Nu am văzut filmele celelalte, dar suntem în competiţie cu autori foarte mari, cu cei mai mari regizori ai lumii. Atuul nostru este că, din fericire, din întâmplare, suntem foarte actuali cu subiectul pentru că în acest moment sunt toate revoluţiile din ţările arabe. Noi credem că revo-lu-ţiile astea pot reuşi cu ajutorul femeilor, fără ele revoluţiile nu vor fi complete", a mai declarat Mihăileanu despre pelicula inspirată dintr-un fapt divers care s-a petrecut în 2001, în Turcia.

 

Cătălin Mitulescu: Să fii loverboy e o meserie

Cel de-al doilea film în regia lui Cătălin Mitulescu, "Loverboy" a fost selecţionat la Cannes în secţiunea Un Certain Regard.  Daniel Mitulescu a declarat că selectarea a fost un motiv de bucurie pentru întreaga echipă.  "Deocamdată suntem fericiţi că vom fi la Cannes. In rest, vrem ca filmul să ajungă cât mai repede pe ecrane, în România", a spus producatorul Daniel Mitulescu.

"Să fii loverboy e o meserie, dar filmul e o poveste de dragoste", a declarat regizorul Cătălin Mitulescu într-un comunicat de presă al casei de producţie StradaFilm.

Protagonista lungmetrajului, Ada Condeescu a declarat în exclusivitate pentru romanialibera.ro că cei implicaţi în realizarea filmului sunt încântaţi de selectarea la Cannes.

 

 

"Suntem foarte bucuroşi şi fericiţi că mergem la Cannes, este un lucru foarte important şi foarte bun pentru mine, pentru toţi ca şi echipă. Selectarea este un semn că filmul a plăcut foarte mult, mai ales că este diferit faţă de celălalt film în care am jucat cu George Piştereanu- Eu când vreau să fluier, fluier, este cu totul o altă abordare şi ne bucură că a plăcut şi asta"

Despre filmul Loverboy, Ada Condeescu spune că este "o poveste de dragoste foarte puternică" şi un film care îi place pentru că " are un joc periculos tot timpul".

"Nuanţa asta de periculos este  foarte pregnantă pe tot parcursul timpului şi cred că asta ţine spectatorul. Cred că asta este unul din lucrurile importante ale filmului", a declarat Condeescu pentru romanialibera.ro

Loverboy- prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă

Luca (George Piştereanu) este un tânăr de 20 de ani care seduce femei pentru a le păsa unei reţele de prostituţie. Luca se îndrăgosteşte de una din potenţialele sale victime (Ada Condeescu). E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzică bubuie din maşinile luxoase, feţele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.

Alături de George şi Ada joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Adina Galupa, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Margineanu şi Alexandru Mititelu, dar şi mulţi alti actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste30 de personaje.

Filmările au avut loc în 15 locaţii din Constanţa şi împrejurimi, în septembrie-octombrie 2010, avându-l că director de imagine pe Marius Panduru, cu care Strada Film a lucrat la toate celelalte trei filme de lung-metraj - "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Ryna" şi "Eu când vreau să fluier, fluier". 
  
O producţie Strada Film, Loverboy produs de Daniel Mitulescu, Cătălin Mitulescu şi Marcian Lazăr.Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în anul 2006, cu lung-metrajul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Filmul a câştigat Premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 2006.

Strada Film a fost înfiinţată în anul 2004 de către regizorul Cătălin Mitulescu şi are în palmares lung-metrajele Ryna, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" şi "Eu când vreau să fluier, fluier

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.