Reteaua Corect

"AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUSESCU" A DESCHIS FESTIVALUL DE FILM NEW EUROPE DIN EDINBURGH

Ziarul românesc din Marea Britanie « Român în UK » informeaza ca Romania a participat pentru a cincea oara la festivalul de film New Europe, eveniment ce prezinta la Filmhouse Cinema din Edinburgh cele mai bune productii cinematografice din tarile care s-au alaturat Uniunii Europeane in 2004 si 2007. In acest an, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu a deschis festivalul, beneficiind de un public entuziast si laudativ la adresa filmului regizat de Andrei Ujica.

Proiectul face parte din strategia ICR Londra de promovare a filmului romanesc contemporan in 2011 si consolideaza prezenta romaneasca in capitala Scotiei, destinatie culturala frecventa a programelor Institutului.
Proiectat in premiera in Scotia, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu a fost selectat in majoritatea festivalurilor internationale importante: de la Cannes la New York, Toronto sau Londra. "Filmul artistic de montaj" - cum ii place autorului sa-l numeasca - are la baza materiale video totalizand 1000 de ore din arhiva oficiala, realizate de-a lungul a 25 de ani. 
In timpul procesului sumar la care a fost supus impreuna cu sotia sa, Nicolae Ceausescu isi trece in revista perioada din viata in care a fost la putere: 1965 - 1989. Asistam la un tablou de epoca, care aduce aminte prin amploare de frescele filmice americane sau despre generatia Razboiului din Vietnam. 
Andrei Ujica este autorul unei Trilogii a comunismului ce include Videogramme einer Revolution / Videograme dintr-o revolutie (1992) si Out of The Present (1995). Regizorul subliniaza: "La urma urmei, dictatorul nu e decat un artist, care are posibilitatea sa-si puna integral in practica egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic, daca el se numeste Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceausescu". 
La sfarsitul lui aprilie, ca o celebrare a talentului inovativ al unui regizor foarte special, Andrei Ujica va fi invitat al festivalului de film East End din Londra, unde va prezenta filmul Out of The Present si va lua parte alaturi de alti regizori importanti la masa rotunda despre noul val romanesc. 
Proiectia filmului in cadrul festivalului de la Edinburgh a fost realizata cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra. Festivalul New Europe promoveaza creatia cinematografica recenta din Europa Centrala si de Est la Edinburgh, gazda celui mai mare Festival International de Arte din Europa si a Festivalului alternativ Fringe.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.