Reteaua Corect

Déficit-300x225.jpg

Oficial: La cât a ajuns deficitul bugetului

10:02 / 26 iulie /  Intra in discutie

Execuția bugetului general consolidat pe primele șase luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 6,3 miliarde lei, respectiv 0,77% din PIB, față de deficitul de 3,9 miliarde lei, respectiv 0,51% din PIB, înregistrat la aceeași perioadă a anului 2016, anunță Ministerul Finanțelor Publice într-un comunicat, citat de Cotidianul.

Citeste mai mult »
Adrian Vasilescu

Mai e de actualitate, la noi, frica de… frica de inflaţie?

26 iulie 10:35 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nred

În zorii anilor ’60, în America, unui renumit profesor de economie, Paul A. Samuelson, colaborator apropiat al preşedintelui Kennedy, i s-a cerut să răspundă la o întrebare grea: „Care este cea mai importantă problemă economică cu care se vor confrunta Statele Unite în următoarele decenii?”... Răspuns răspicat: „Pericolul inflaţiei”. Şi a adăugat: „Inflaţia este în sine o problemă. Dar temerile legitime şi isterice faţă de inflaţie par să devină ele însele o problemă. Pe scurt, mă tem de inflaţie. Dar mă tem şi de teama de inflaţie”...

Citeste mai departe »
25 iulie 2017

BVB: România ocupă primul loc în randul Piețelor de Frontieră

25 iulie 10:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdT
Bursa.jpg

Romania ocupa primul loc in randul Pietelor de Frontiera din intreaga lume cu randamente ce depasesc 40% in dolari de la inceputul anului, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti, citat de HotNews.

Citeste mai departe »

Primarul din România ce va primi un salariu de trei ori mai mare

25 iulie 10:35 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdR
Bani monede.jpg

Primarul din Bistriţa, Ovidiu Creţu, va încasa, de luna viitoare, un salariu de trei ori mai mare, ca urmare a unei decizii adoptate luni de consilieri municipali, în timp ce salariile angajaţilor din subordine vor creşte cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Analiştii CFA România se aşteaptă la creşterea dobânzilor şi deprecierea leului

25 iulie 10:25 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdP
Bani.jpg

Analiştii CFA România anticipează deprecierea leului şi majorarea ratelor de dobândă la leu în următoarele 12 luni. În ceea ce priveşte indicatorul de creştere economică, acesta a scăzut cu 6,6 puncte în iunie 2017, faţă de luna anterioară, la valoarea de 60,0 puncte, a transmis instituţia, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Una dintre clădirile simbol ale României a fost scoasă la vânzare pe OLX

25 iulie 10:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdL
media-150095704650513600.jpg

Monument istoric construit în 1880 de politicianul Dimitrie N. Ghica, Palatul Ghica a fost scos la vânzare pe platforma de anunțuri OLX pentru suma de 1,6 milioane euro. Prețul este însă negociabil, în plus, potențialii cumpărători fiind anunțați că vor primi parcul aferent clădirii drept "bonus". Palatul, cu 22 de camere, are o suprafață construită de 2.550 metri pătrați și o suprafață utilă de 1.700 metri pătrați, dispunând și de un parc de 74.200 metri pătrați, anunță Profit.ro, consutat de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Transportul gazelor românești blocat de Budapesta

25 iulie 09:30 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdF
Gaze.jpg

Compania de transport gaze a statului ungar nu doreşte ca gazoductul BRUA să fie extins până în Austria, aşa cum era scopul acestui proiect inter-state, luând prin surprindere ţările implicate şi Bruxelles-ul şi punând sub semnul întrebării investiţiile de miliarde de euro pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, transmite Cotidianul.

Citeste mai departe »
24 iulie 2017

Banca Mondială a sesizat un trend nou - "oraşele magnet": Unde vor românii să se mute

24 iulie 11:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdy
oras.jpg

Aproximativ 3,6 milioane de romani cu rezidenta in tara intentioneaza sa se mute in urmatorii cinci ani, potrivit unui sondaj prezentat in raportul "Orase-magnet, Migratie si navetism in Romania", realizat de Banca Mondiala şi citat de Ziare.com.

Citeste mai departe »

BMW dezminte informaţiile privind manipularea emisiilor

24 iulie 11:54 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdx
leasing.jpg

Producatorul german de automobile de lux BMW a dezmintit informatiile din presa conform carora sistemele de tratare a emisiilor la vehiculele sale nu functioneaza eficient si ar fi conspirat cu rivalii pentru stabilirea preturilor si designului acestor sisteme, scrie Ziare.com.

Citeste mai departe »

Ryanair avertizează asupra unui război al tarifelor în această vară

24 iulie 11:27 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdr
nini.jpg

Operatorul aerian low-cost Ryanair a anunțat că ar putea reduce cu 9% prețul biletelor pe anumite rute deoarece concurența în industria aviatică se va intensifica în următoarele luni, transmit BBC, Bloomberg și Reuters, consultate de Agerpres.

Citeste mai departe »

Schimbări MAJORE în Codul Fiscal: Cum l-a modificat Guvernul Tudose

24 iulie 11:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdn
descărcare.jpg

Codul Fiscal s-a schimbat din nou. O lege publicată vineri în Monitorul Oficial introduce o nouă categorie de plătitori de impozit pe profit, dar clarifică si situaţii ce au creat până acum confuzii, informează Realitatea tv, potrivit Ştiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

FMI și-a menținut estimările privind creșterea economiei mondiale în 2017 și 2018

24 iulie 10:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdk
FMI.jpg

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a menținut estimările privind evoluția economiei mondiale în 2017 și 2018, potrivit raportului actualizat "World Economic Outlook", publicat luni de instituția financiară internațională, transmite Reuters, consultat de Ştiripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Cea mai mare bancă germană face cea mai importantă previziune pentru România

24 iulie 10:24 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdg

Marian Popa, şeful centrului de IT de la Bucureşti al DB Global Tehnology, divizia software a celei mai importante bănci germane Deutsche Bank, a făcut una dintre cele mai importante previziuni pentru Români din ultimii ani: sectorul IT&C va ajunge la 12% din PIB până în 2025, de la 6% cât este în acest moment.

Citeste mai departe »
23 iulie 2017

Cine este Mirela Călugăreanu, noul şef al ANAF

23 iulie 10:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrd7
mare6.jpg

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are de ieri, pentru prima dată în cei 27 de ani de la revoluţie, un preşedinte femeie, scrie Mediafax, citând Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Producţia de vin franţuzesc, pe cale să atingă un minim istoric din cauza îngheţului din primăvară

23 iulie 10:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrd4
vin.jpg

Lovita de un val de frig din primavara, productia de vin frantuzesc va scadea puternic anul acesta si ar putea atinge “un minim istoric”, informeaza ministerul agriculturii de la Paris, citat de Guardian, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »
22 iulie 2017

DIGI face TRANZACȚIA ANULUI în piața media: A cumpărat-o cu 140 de milioane de euro

22 iulie 10:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcU
media-149630361744332500.jpg

Digi Communications N.V. face tranzacția anului pe piața de media în care e implicată o companie ce operează și în România. Digi a anunțat că filiala sa din Ungaria, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. („Digi HU”), acționând în calitate de cumpărător, a încheiat un contract de cumpărare acțiuni pentru achiziția a 99,998395% din capitalul social și drepturile de vot din Invitel Távközlési Zrt (“Invitel”), informează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
21 iulie 2017

ASF a aprobat un nou regulament pentru piaţa de capital, în linie cu legislaţia europeană

21 iulie 12:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcL
asf-autoritatea-de-supraveghere-financiara.jpg

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat un nou regulament, act normativ aşteptat de mult de actorii pieţei de capital, care reglementează printre altele deţinerea simultană de către aceeaşi persoană a anumitor funcţii, corelarea nivelului capitalului iniţial al SSIF-urilor şi dreptul de a presta anumite servicii, precum şi includerea contractelor Forex rolling spot şi a optiunilor binare în categoria instrumentelor financiare derivate, transmite Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Ministerul Energiei va aloca 11,4 milioane de lei pentru exproprieri în Gorj

21 iulie 11:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcH
Bani.jpg

Ministerul Energiei a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede alocarea a 11,4 milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare pentru extinderea lucrărilor de exploatare a lignitului în perimetrul minier Roșia de Jiu din județul Gorj, infomrează Agerpres.

Citeste mai departe »

Noi pârghii de finanţare pentru românii din străinătate, aprobate de Guvern

21 iulie 11:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcG
Bani monede.jpg

Guvernul a modificat, în şedinţa de joi, cadrul legislativ privind procedura de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru sprijinirea activităţii românilor din Diaspora şi a lansat o campanie de informare pentru românii care doresc să muncească în afara graniţelor, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Peste 253.000 de autoturisme second hand, înmatriculate în România în primele șase luni (DRPCIV)

21 iulie 11:50 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcF
masini-second-hand.jpg

Înmatriculările de autoturisme rulate au ajuns, în România, în primele șase luni ale anului, la 253.306 unități, în creștere cu 86,64% față de aceeași perioadă din 2016, când s-au înregistrat 135.722 de unități, relevă statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), consultată de AGERPRES.

Citeste mai departe »

Nivelul contribuţiei CAS şi CASS stabilit pentru angajatori

21 iulie 09:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcs
calcul_bani_45654033055_43394600.jpg

Guvernul a aprobat, joi, în şedinţă, ordonanţ privind introducerea pentru angajatori a obligaţiei de a plăti CAS şi CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim, excepţie de la această prevedere făcând elevii, studenţii şi pensionarii, transmite Cotidianul.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.