Reteaua Corect

japonia-inflatie-curs-presiune.jpg

5 recomandări pe care le primesc japonezii ca să se apere de inflație

08:43 / 18 august /  Intra in discutie

Japonia se chinuie de ani buni să facă inflație, după ce o bună perioadă a stat cu deflație. Acum, a reușit. Pe lângă scumpirile interne, scăderea yenului face ca japonezii să și importe inflație. Inflația în Japonia a crescut la peste 2% pentru prima dată în mai bine de 13 ani, relatează HotNews.

Citeste mai mult »
Adrian Vasilescu

Globalizarea şi mondializarea nu sunt sinonime!

18 august 09:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2l

O idee tulbură lumea: aceea că ascensiunea actualului ciclu inflaţionist, care macină nervii şi banii pe toate meridianele, are ca primă cauză tentaţiile sau tendinţele de deglobalizare. Această aserţiune nu are cum să fie combătută. Dacă am invoca doar ceea ce a devenit deja o axiomă - şi anume că „motorul“ care întreţine nebunia preţurilor este criza energetică - şi ar fi de ajuns ca probatoriu convingător. Pentru că, în ultimii 50 de ani, fracturile din procesul de globalizare au transformat ceea ce trebuia să fie tranziţia energetică - în dezordinea energetică.

Citeste mai departe »
17 august 2022

Prețul petrolului ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimele 6 luni

17 august 09:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1X
media-158382251337758300.jpg

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 2%, până la cele mai reduse niveluri înregistrate în ultimele şase luni, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, datele economice stârnind îngrijorări cu privire la o potenţială recesiune globală, în timp ce piaţa aştepta clarificarea discuţiilor pentru relansarea unui acord care ar putea permite mai multe exporturi iraniene de petrol, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Românii care primesc bani pentru cazarea ucrainenilor nu trebuie să îi declare la ANAF

17 august 09:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1W
media-164797238192938100.jpg

Statul a plătit în perioada aprilie-iunie aproape 108 milioane lei pentru cazarea şi masa cetăţenilor ucraineni. Din această sumă, 87,3 milioane sunt bani decontaţi de către persoane fizice care au cazat ucraineni, iar restul, de către persoane juridice, relevă date analizate de Profit.ro și citate de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Elon Musk pretinde că va cumpăra Manchester United. La cât este evaluat clubul englez

17 august 09:14 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1T
Elon-Musk-pretinde-c---va-cump--ra-Manchester-United--La-c--t-este-evaluat-clubul-englez.jpg

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a scris marți pe Twitter că va cumpăra clubul englez de fotbal Manchester United, fără a oferi detalii, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Cursă între marile puteri pentru gazele din Mozambic

17 august 09:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1P
media-157842411639041600.png

Uniunea Europeană are în vedere o creştere de cinci ori a sprijinului financiar pentru misiunea militară africană din Mozambic, ţară unde atacurile islamiştilor ameninţă proiecte de gaze naturale prin care UE urmăreşte să-şi diminueze dependenţa energetică faţă de Rusia, relevă un document intern european despre care scrie marţi Reuters, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Lukașenko bate cu pumnul în masă: 'Avem nevoie de dictatură în agricultură!'

17 august 08:55 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1M
media-164800954821947200.jpg

Agricultura are nevoie de o disciplină de fier, a declarat președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, care a inspectat complexul de selecție și semințe al Centrului științific al Academiei Naționale de Științe din Belarus (NASB), informează BelTA, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
16 august 2022

Facturi mai mari la gaze pentru consumatorii germani, începând din octombrie

16 august 10:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1D
Europenii-care-vor-pl--ti-facturi-mai-mari-la-gaze-din-octombrie--Nou---tax---ce-vrea-s---ajute-la---nlocuirea-livr--rilor-ruse--ti.jpg

Gospodăriile din Germania vor trebui să plătească anual aproape 500 de milioane de euro mai mult pentru gaze, după impunerea unei noi taxe, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Ce înseamnă patriotismul economic

16 august 10:12 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1z

Să fii importator, să dai de lucru chinezilor şi nemţilor, iar în ţară să ai o secretară sau să fii multinaţională, să investeşti aici, să angajezi sute şi mii de români, să obţii profit şi apoi să îl repatriezi?

Citeste mai departe »

Metrorex anunţă că va mai introduce şase trenuri în circulaţie, începând de marţi

16 august 10:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1y
metrou-metrorex.jpg

Metrorex a anunţat că, în urma discuţiilor purtate cu Alstom, compania care asigură mentenanţa la metroul bucureştean, şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulaţie a şase trenuri suplimentare, începând de marţi. Intervalul de succedare între trenuri va scădea astfel la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Wall Street relansează tranzacțiile cu obligațiuni rusești (Reuters)

16 august 10:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1w
media-162229588005901700.jpg

Mai multe bănci importante de pe Wall Street au început să se ofere să faciliteze tranzacțiile cu obligațiuni rusești în ultimele zile, potrivit unor documente bancare consultate de Reuters, oferind investitorilor o nouă șansă de a se debarasa de active considerate toxice în Occident, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Manual de ucis o întreagă economie – cărticica roșie a lui Klaus Iohannis

16 august 10:03 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1v
Petrisor-Peiu.jpg

Cea mai cumpărată și (probabil) citită carte de pe glob, exceptând cărțile sfinte religioase, este mica broșură roșie, „Máo Zhǔxí Yǔlù” („Citate din Mao Zedong”, 毛主席语录), „semnată” de către fostul președinte chinez Mao Zedong, o culegere de 267 de citate și „aforisme” atribuite acestuia. Această broșură a fost tipărită în peste 700 de milioane de exemplare și fiecare familie din China (până de curând) deținea un exemplar. Nici „Stăpânul inelelor” sau „Harry Potter” nu s-au vândut în mai multe exemplare. Cărticica lui Mao este un exemplu tipic de colecție de prostioare, platitudine după platitudine, dar care, puse toate la un loc și citite, pot să explice cum a ajuns cel mai mare popor al lumii o națiune de săraci înfometați, în vremurile de atunci. Căci Mao va rămâne în istorie ca liderul chinez care și-a condus țara spre cel mai mare dezastru economic înregistrat vreodată.

Citeste mai departe »

Soluția laburiștilor la stoparea inflație

16 august 08:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1p
Keir-Starmer-800x450@2x.jpeg

În întreaga Europă se caută soluții pentru stoparea creșterii inflației, datorate mai ales creșterilor prețurilor la combustibil și energie. ÎN SUA, galonul a mai pierdut din „înălțimea prețului”, scrie newstand.ro.

Citeste mai departe »
15 august 2022
Cristian Hostiuc

Poţi să te numeşti antreprenor dacă câştigi 2.000 de euro pe lună?

15 august 11:12 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1l

De la ce nivel merită să laşi un job cât de cât sigur, cu salariul la timp, pentru a o lua pe cont propriu cu propria afacere, dar cu riscurile şi stresul de rigoare?

Citeste mai departe »

Prada vrea să obţină o evaluare de 1 miliard de dolari la listarea la bursa din Milano

15 august 10:54 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1g
646x404.jpg

Grupul italian de lux Prada vrea să obţină o evaluare de cel puţin 1 miliard de dolari într-o a doua listare la Milano şi lucrează cu Goldman Sachs Group pentru pregătirile preliminare, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters și news.ro, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Românii consumă 1% din toată berea băută în lume

15 august 10:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1e
2808923-publimedia-shutterstock.jpg

România este al 20-lea cel mai mare consumator de bere din lume, cu un total de 18 milioane de hectolitri anual, arată o analiză a Visual Capitalist care citează compania Kirin Holdings din Japonia, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Apple ar urma să implementeze o nouă schimbare neplăcută pentru utilizatori

15 august 09:21 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1c
Apple-ar-urma-s---implementeze-o-nou---schimbare-nepl--cut---pentru-utilizatori--Ce-se-va---nt--mpla-cu-aplica--iile-preinstalate.jpg

Unele dintre aplicaţiile Apple care vin preinstalate pe iPhone-uri ar putea în curând să afişeze reclame, după ce compania şi-a stabilit ca obiectiv creşterea veniturilor din reclame, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Arabia Saudită investește în companiile energetice din Rusia

15 august 09:17 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1a
Arabia-Saudit---investe--te---n-companiile-energetice-din-Rusia--Despre-ce-sume-de-bani-este-vorba.jpg

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice ruseşti Gazprom, Rosneft şi Lukoil, între 22 februarie şi 22 martie, a anunţat compania duminică, pe Twitter, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »

În ciuda problemelor, Germania a reușit să își facă stocuri uriașe de gaze

15 august 09:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA16
media-165069698754158600.jpg

Germania a ajuns la un nivel al stocurilor de gaze de 75% din capacitate, cu câteva săptămâni în avans faţă de ţinta stabilită, au arătat duminică datele grupului operatorilor europeni GIE, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
14 august 2022

SUA: Preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 2%

14 august 09:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA0V
media-158372809636445700.jpg

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2%, pe fondul aşteptărilor că întreruperile livrărilor SUA din Golful Mexic vor fi pe termen scurt, în timp ce temerile de recesiune au umbrit perspectivele cererii, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 1,5%, până la 98,13 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,08 dolari sau cu 2,2%, până la 92,26 dolari pe baril,k conform News.ro

Ambele contracte au avansat joi cu peste 2%, conform știripesurse.

Citeste mai departe »

Anshu Jain, fost director executiv al Deutsche Bank, a murit

14 august 09:44 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA0U
media-166041571364037000.jpg

Anshu Jain, un director financiar de top, cunoscut pentru că a ajutat creditorul german Deutsche Bank AG să concureze cu cele mai mari firme de pe Wall Street, s-a stins din viață, după o luptă de cinci ani cu cancerul, a anunțat familia sa. Acesta avea 59 de ani, scrie știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.