Reteaua Corect

Screenshot_1.png

Criptomonedele fraților Tate, sub sechestrul DIICOT

11:13 / 05 februarie /  Intra in discutie

Cea mai importantă pistă urmărită de anchetatori la această oră o constituie averea fraților Tate, despre care există suspiciuni că ar fi fost realizată prin spălare de bani. Conform informațiilor GÂNDUL, extinderea in rem pentru această infracțiune, de spălare de bani, dar și pentru favorizarea infractorului s-a făcut prin ordonanță dată de procurorii DIICOT în data de 11 ianuarie. GÂNDUL este în măsură să ofere detalii neștiute despre bunurile puse sub sechestru: imobile (terenuri și clădiri), faimoasele ceasuri, sume de bani și sume existente în portofele de criptomonede aparținând fraților Tate, scrie Gandul.

Citeste mai mult »
3 februarie 2023

„Pâmânt în schimbul păcii”. Negocierea secretă a SUA cu Ucraina

03 februarie 12:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQ5
ZjMyOTcwOTRiN2EyOGFjY2I5ZmQ4M2VmMmQy.thumb_.jpg

La jumătatea lunii ianuarie, președintele american Joe Biden l-a însărcinat pe șeful CIA, William Burns, să afle dacă Ucraina și Rusia sunt pregătite să negocieze. Reacția Kievului și a Moscovei a influențat decizia de a furniza tancuri Ucrainei, a relatat ziarul elvețian Neue Zurcher Zeitung, citat de Meduza. Liderul de la Casă Albă ar fi fost dispus să-i ofere președintelui Vladimir Putin o cincime din Ucraina în schimbul păcii, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Nissan vrea să lanseze în 2028 prima mașină electrică ce va avea baterii de tip „solid state”

03 februarie 12:45 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQ2
Fabrica-Nissan-UK.jpg

Nissan spune că lucrează la dezvoltarea unor baterii de tip „solid state” și estimarea este că în 2028 va lansa primul model electric ce va dispune de această tehnologie. La bateriile solid-state, electrolitul lichid este înlocuit de o substanță solidă care crește densitatea energetică și îmbunătățește siguranța și timpii de încărcare. Problema este că tehnologia este scumpă și mai este mult de perfectat, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Cu cât a vândut ANAF mașina Elenei Udrea

03 februarie 12:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPX
ANAF-a-v--ndut-una-dintre-ma--inile-confiscate-de-la-Elena-Udrea--Ce-sum---a---ncasat.jpg

ANAF a reușit să vândă la licitație una dintre mașinile confiscate de la Elena Udrea, fiind vorba despre un vehicul din 2012, cu 70.000 de kilometri parcurși, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Pandemia a revilalizat unul dintre cele mai vechi branduri româneşti

03 februarie 12:22 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPV
media-145941454754485100.jpg

Săpunul Cheia, unul dintre cele mai vechi branduri româneşti, înregistrează de la începutul pandemiei COVID creşteri semnificative, puse pe seama schimbării percepţiei consumatorilor privind proprietăţile acestui tip de produs, relatează Profit.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
2 februarie 2023

Amazon EU, acuzat de practici înşelătoare de către Polonia

02 februarie 10:27 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPx
download.jpg

Autoritatea pentru concurenţă din Polonia acuză divizia europeană a gigantului de comerţ electronic Amazon de practici de vânzare şi livrare înşelătoare, a anunţat miercuri Oficiul pentru Concurenţă şi Protecţia Consumatorului (UOKiK), citat de Reuters, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

OMV Petrom și-a triplat profitul în 2022

02 februarie 10:25 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPw
omv-640x400.jpg

OMV Petrom a raportat joi un profit net de 10,3 miliarde de lei în 2022, potrivit unui comunicat al companiei. Spre comparație, în 2021 compania raportase un profit net de 2,8 miliarde de lei, așadar e vorba de o creștere de peste trei ori a companiei controlate de compania austriacă OMV și la care statul român deține 20% din acțiuni, scrie G4Media.

Citeste mai departe »

Şeful Ryanair: Biletele se vor scumpi cu 5 - 10% la vară

02 februarie 10:23 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPv
media-165747127033852200.jpg

Preţul biletelor de avion vândute de compania aeriană low-cost Ryanair ar urma să crească cu 5-10% la vară, comparativ cu 2022, într-un context de inflaţie ridicată, a declarat miercuri directorul general Michael O'Leary, informează AFP, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Facebook a depășit pragul de 2 miliarde utilizatori activi zilnic

02 februarie 10:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPt
media-164697244939155000.png

După aproape 20 de ani de existenţă, Facebook continuă să crească şi să dobândească noi utilizatori, având acum 2 miliarde de oameni care accesează zilnic reţeaua socială, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

În 2023, lumea va crește prin consum (Analiza)

02 februarie 10:12 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPr
media-167531770639884900.jpg

2022 nu a fost un an bun la capitolul investiții din perspectiva economiei mondiale. Cel mai recent raport al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) privind evoluția investițiilor la nivel global arată că pentru 2023, așteptările nu sunt mari la capitolul investiții, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
1 februarie 2023
Adrian Vasilescu

Trei sferturi din populaţia României mizează pe conturi bancare

01 februarie 11:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPl

A fost un timp, în istoria României, când cercuri conservatoare se împotriveau avântului economic care schimbase ţara între Unirea de la 1859 şi Primul Război Mondial, motivând că investiţia de timp, de efort si de bani ar fi inutilă. Întrebarea era: „De ce ne-ar trebui nouă atâtea fabrici, când la nevoile populaţiei noastre şi ale pieţelor noastre înguste un sfert dintre aceste construcţii ar fi suficiente?”…Astăzi, ipoteza aruncată în spaţiul public, că 12 milioane dintre cetăţenii României nu au nicio legătură cu băncile, nu intră niciodată în bănci, ar putea conduce la o concluzie la fel de falsă şi de nocivă ca aceea din secolul al XIX-lea. Ar putea urma o întrebare la fel absurdă: de ce ne trebuie atâtea bănci dacă atât de mulţi cetăţeni nu intră în ele, nu le folosesc serviciile?

Citeste mai departe »

Marea Britanie se pregăteşte pentru cea mai amplă grevă din ultimul deceniu

01 februarie 10:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPj
download (1).jpg

Profesori, lucrători feroviari, funcţionari publici, profesori universitari, toţi au de gând să protesteze miercuri în Marea Britanie, care se pregăteşte pentru o nouă zi de greve, în cea mai amplă mişcare de acest gen din ultimul deceniu, în condiţiile în care ţara trece printr-o criză economică alimentată de inflaţie, relatează AFP, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Piața unică europeană a împlinit 30 de ani: între satisfacție și deziluzie- Le Monde

01 februarie 10:54 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPi
piata.png

În ianuarie 1993, între statele membre ale Uniunii Europene a fost instituită libera circulație a mărfurilor, serviciilor, persoanelor și capitalurilor, în vederea consolidării integrării lor economice. Deși beneficiile comerciale sunt incontestabile, piața comună a avut și efecte contrastante și a intensificat exodul creierelor din Est, potrivit Le Monde, citat de Rador, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Se cere intervenția UE în problema cerealelor provenite din Ucraina

01 februarie 10:24 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPc
Rom--nia---i-alte---ase-----ri-europene-cer-interven--ia-Uniunii-Europene---n-problema-cerealelor-provenite-din-Ucraina.jpg

Şase state din Europa Centrală, între care şi România, cer Uniunii Europene să ia măsuri pentru a atenua problemele cauzate de creşterea importurilor de cereale ucrainene în regiune, plângându-se că acest aflux a redus preţurile şi i-a afectat pe fermierii locali, au declarat oficiali guvernamentali citaţi de Reuters, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

​Angajatorii pot oferi salariaților abonamente la sala de fitness

01 februarie 10:18 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPa
2853612-58818268-2560-1440.jpg

Angajatorii pot oferi salariaților, începând de miercuri, 1 februarie, abonamente la sala de fitness, sume care nu vor fi taxate (este vorba despre Legea 34/2023). Acestea intră în plafonul de deduceri de 33%, dar în limita a 400 euro, scie HotNews.

Citeste mai departe »

Cutremur în sistemul de pensii facultative. Toate cele zece fonduri Pilon III, pe minus

01 februarie 10:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP6
media-157966802896448900.png

În 2022 toate cele zece fonduri Pilon III au fost pe minus din cauza scumpirilor accelerate care au pus presiune pe portofoliul de titluri de stat dar şi în contextul unor zile agitate pe piaţa de capital, atât la Bucureşti, cât şi pe bursele externe, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
31 ianuarie 2023

Minim istoric al exporturilor de gaze rusești către Europa

31 ianuarie 13:33 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP1
download (1).jpg

​Exporturile de gaze Gazprom către Europa prin Ucraina au atins un minim istoric de 951,4 milioane de metri cubi în primele 30 de zile ale lunii ianuarie, scrie publicația rusă Vedomosti, citând cifrele Gazprom, conform The Guardian, citat de Hotnews.

Citeste mai departe »

Profitul Samsung a avut cea mai mare scădere trimestrială din ultimii opt ani

31 ianuarie 13:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP0
download.jpg

Samsung a anunțat că profitul trimestrial a scăzut cu 69%, cea mai ridicată scădere din ultimii opt ani, pe fondul deteriorării climatului economic și a scăderii cererii pentru smartphone-uri și alte produse. Pentru întreg anul trecut, compania a anunțat venituri record de 245 miliarde dolari, cu 18 miliarde dolari peste rezultatele din 2021, relatează Hotnews.

Citeste mai departe »

Singura economie din G7 care va scădea în 2023 - avertismentul FMI

31 ianuarie 13:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOX
media-166856918728823100.png

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea performanțe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI), conform Mediafax, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tanczos Barna anunță creșterea alocărilor pentru programul Rabla

31 ianuarie 11:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOU
media-164863990616881500.jpg

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță creșterea alocărilor pentru programele Rabla, prin care românii își pot cumpăra mașini noi, clasice sau electrice. Barna spune că numărul mașinilor vechi aflate în circulație a scăzut, că numărul mașinilor electrice e în continuă creștere și că dacă lucrurile continuă în această paradigmă, România va atinge în 2026 ținta pe decarbonizare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Explozia preţurilor la poliţele RCA lasă sistemul de bonus-malus fără bonus

31 ianuarie 10:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOQ
media-162413352196711000.jpg

Preţul unei poliţe RCA a crescut constant în ultimul an din cauza falimentului celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, iar odată cu acest şoc sistemul de bonus-malus şi-a pierdut partea de bonusare, cel puţin pentru primele categorii de bonus, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.