Reteaua Corect

vice.png

A început noaptea polară pentru industria de digital media

10:51 / 24 februarie /  Intra in discutie

A început iarna pentru noua generaţie de companii de digital media, care nu mai reuşesc să îşi atingă normele de venituri după ce mediul de advertising a devenit nesigur în urma schimbărilor recente adoptate de Facebook cu privire la conţinutul care rulează pe newsfeed, potrivit Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Citeste mai mult »
23 februarie 2018

Noile tarife de referinţă la RCA

23 februarie 11:30 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsio
accident-auto-publimedia-shutterstock.jpg

Noul tarif de referinţă pentru poliţele RCA pentru persoane fizice este de 756 lei, cu 9% mai mare faţă de nivelul anterior (de la 692 lei), iar pentru persoanele juridice este de 1.752 lei, în creştere cu 11% (de la 1.574 lei), a anunţat astăzi ASF, potrivit Ziarului Financiar.

Citeste mai departe »

Avocatul Cătălin Micu, ZRP: Salariile nete ale unor bugetari vor scădea cu 20%

23 februarie 11:21 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsim
2-zrp-catalinmicu-002.jpg

Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se traduce printr-o scădere a veniturilor nete în cazul unor categorii de bugetari, iar cei afectaţi se vor adresa instanţelor de judecată pentru recuperarea prejudiciilor, este de părere avocatul Cătălin Micu, managing Associate în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), potrivit Ziarului Financiar.

Citeste mai departe »
22 februarie 2018
Adrian Vasilescu

Cine mizează riscant la ruleta preţurilor

22 februarie 12:45 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi7

De la 1 noiembrie 1990 încoace, timp de 27 de ani şi patru luni, populaţia României a învăţat şi încă mai învaţă economie, pe viu, la şcoala dură a inflaţiei. Şi cum rata inflaţiei - indicatorul cel mai sintetic şi cel mai relevant al costului vieţii - este determinată la noi de o paradigmă a mişcării preţurilor mai mereu diferită, de la un an la altul şi chiar de la o lună la alta, se impune să fie surprinsă în notele ei specifice. Mai cu seamă că aici sunt reflectate feţele inflaţiei, nenumărate, de la expresii de perfidie la zâmbetul cald din momentele calmării preţurilor.

Citeste mai departe »

Goldman Sachs, previziuni sumbre pentru marii creditori europeni

22 februarie 12:41 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi6
174012149.jpg

Deutsche Bank şi Barclays, doi dintre cei mai mari creditori europeni, ar putea avea în continuare probleme chiar dacă şi-ar îmbunătăţi câştigurile dobândite în urma investiţiilor cu 50% anul acesta, subliniază o analiză realizată de Goldman Sachs Group, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Colliers: 2018 va fi un an de cotitură pentru imobiliare

22 februarie 12:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi5
chriii.png

Volumul de investiţii pe piaţa de birouri ar putea creşte anul acesta la 500 milioane euro, de la 160 milioane euro în 2017, în condiţiile în care 2018 este un an de cotitură în acest segment, proiectele care sunt în pipeline pentru perioada următoare incluzând centre de birouri cu o suprafaţă medie de peste 50.000 mp, faţă de o medie de 20.000 mp la cele tranzacţionate până acu, arată raportul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, citat de Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Magazinele Germanos devin Telekom

22 februarie 11:39 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi1
telekom-romania_01.jpg

Grupul de companii Telekom Romania a anunţat că a început procesul de rebranding pentru magazinele Germanos care, astfel, devin Telekom, informează news.ro, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Băncile critică plafonarea dobânzilor la credite

22 februarie 11:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshX
Banca.jpg

Proiectul de lege privind plafonarea dobânzii efective anuale (DAE) la creditele acordate populaţiei (ipotecare şi de consum) a luat prin surprindere băncile, dar şi IFN-urile, iar principala mişcare pe care industria financiară o va face va fi demararea unui studiu de impact la nivel de industrie, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Petiţie pentru apele minerale ale României

22 februarie 10:23 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshR
28233693_1966318656730277_250832648_n-725x350.png

Jurnalista Lavinia Şandru a lansat în România, la începutul anului curent, o campanie împotriva unei noi „operaţiuni” a corporaţiilor străine, care încearcă, de această dată, să pună mâna definitiv pe apele minerale ale României, scrie Flux.md.

Citeste mai departe »
21 februarie 2018

REVOLUŢIA FISCALĂ: Aproape toţi întreprinzătorii susţin că reformele au generat efecte negative

21 februarie 12:14 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshJ
54191004-l.jpg

În proporţie de 93,3%, întreprinzătorii chestionaţi de CNIPMMR au apreciat că reformele privind creşterea salariului minim, trecerea contribuţiilor la salariat şi creşterea contribuţiilor pentru salariaţii cu timp parţial au generat efecte negative, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Românilor le-a fost sete: vânzările Carlsberg au crescut 21% în 2017

21 februarie 12:09 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshI
carlsberg-wallpaper.jpg

Carlsberg, brandul de bere super premium aflat în portofoliul United Romanian Breweries Bereprod (URBB), a înregistrat anul trecut o rată de creştere a vânzărilor de 21% pe plan local, faţă de anul precedent, rezultatul aducând o apreciere a cotei de piaţă a Carlsberg în categoria super premium, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Cum a obţinut Bloomberg primul său client

21 februarie 12:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshH
michael-bloomberg-tapped-to-be-un-special-envoy-for-cities-and-c.jpg

Miliardarul Michael Bloomberg a împărtăşit modul în care a obţinut primul său client care a ajutat la crearea imperiului său financiar/mediatic, Bloomberg LP, în cadrul evenimentului 10000 Small Businesses Summit din Washington DC, organizat de Goldnam Sachs, scrie businessmagazin.ro.

Citeste mai departe »

Cum a ajuns o ţară care era de 12 ori mai bogată decât China sa fie distrusă complet

21 februarie 12:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshG
hepta-3401700.jpg

În contextul creşterii preţurilor în economia afectată de criză, a lipsei de hrană şi a riscului ridicat de crimă la care sunt expuşi agenţii de securitate în statul Zulia, Venezuela, o firmă de pază a găsit o metodă originală de a atrage noi angajaţi, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Borsec, validat din nou Superbrand

21 februarie 11:48 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshF
media-151919729486476100.jpg

Statutul de Superbrand a fost acordat în urma studiului de piață realizat de Superbrands România cu sprijinul IPSOS, pe un eșantion de 1.500 de respondenți, luând în calcul criterii precum calitate, încredere și diferențiere pe piață, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
20 februarie 2018

Curtea de Conturi: Plăţi nelegale de 1,42 milioane lei pentru promovarea brandului turistic național

20 februarie 11:27 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshn
BANI-FOTO-ZIARULDEPENET.RO_-450x258.jpg

Ministerul Turismului a efectuat în 2016 plăţi nelegale pentru cheltuieli privind servicii de promovare a brandului turistic naţional şi pentru lucrări de investiţii neexecutate, nu a urmărit respectarea clauzelor contractuale, nu a perceput majorări de întârziere şi daune-interese şi a utilizat ineficient unele fonduri băneşti pentru participarea la târguri de turism organizate în afara ţării, reiese din raportul public pe 2016 al Curţii de Conturi, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Deutsche Bank face concedieri

20 februarie 11:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshm
6deutsche-bank-ap.jpg

Deutsche Bank a concediat 250 de persoane din cadrul segmentului de back-office şi din cadrul braţului de investiţii, încât cel mai mare creditor german încearcă să reducă în continuare cheltuielile pentru a opri declinul înregistrat în ultimii ani, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Un nou scandal marca Dieselgate, de data aceasta la Daimler

20 februarie 11:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshk
02-mercedes-benz-design-e-class-interior-design-660x602-660x602.jpg

Autorităţile din SUA investigheaza Daimler, producătorul Mercedes, după ce au găsit un software instalat pe maşinile acestora care ar fi putut să ajute trecerea testelor pentru determinarea emisiilor de noxe la motoarele diesel, scrie Reuters care citează o publicaţie germană a cărei sursă sunt nişte documente confidenţiale, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Criptomonedele, în vizorul Congresului american

20 februarie 11:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshj
niciun-guvern-nu-poate-interzice-sau-elimina-bitcoin-in-totalita.jpg

Pe fondul „febrei” de investiţii în bitcoin şi alte criptomonede, autorităţile de reglementare din Statele Unite iau în considerare stabilirea unui set de reglementări noi care ar putea duce la o supraveghere federală mai detaliată asupra acestei categoriii de active, potrivit Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Fitch a confirmat ratingul Enel la "BBB plus", cu perspectivă stabilă

20 februarie 10:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshe
enel-Italia.jpg

Fitch Rating a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung al companiei italiene de utilităţi Enel SpA la "BBB plus", perspectiva atribuită fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Citeste mai departe »
19 februarie 2018
Cristian Hostiuc

Ceva nu se leagă

19 februarie 13:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsh5

Economia, consumul şi salariile au crescut în 2017 la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, dar încrederea în economie a românilor scade la cea mai mică valoare din aprilie 2013. PSD va da vina pe Isărescu pentru creşterea inflaţiei, dobânzilor, cursului şi scăderea economiei

Citeste mai departe »

Ministrul Energiei și-a dezvăluit prioritățile pentru 2018

19 februarie 11:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsh2
2-anton-anton-aa.jpg

Cred că până la final de an vom adopta o strategie energetică a României, care este în lucru, şi vrem să păstrăm mixul energetic, capacitatea de a produce energie şi din cărbune şin din hidro şi eolian, a declarat Anton Anton, Ministrul Energiei, la conferinta ZF Power Summit , scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.